Norethisteron při plánovaném otěhotnění
Ahoj holky, užívám už 3. měsíc Norethisteron (na úpravu cyklu). Při poslední návštěvě jsem se zapomněla zeptat, jak je to s užíváním při plánovaném početí, jelikož se nesmí užívat v těhotenství. ovulaci mám 20-22 DC, a užívám jej od 17. dne cyklu. Že plánujeme rodinu jsem doktorce říkala už na začátku roku. Máte s tím některá zkušenost?
No právě, že jsou i jiné léky se stejným účinkem. Měla jsem Utrogestan, ten se normálně dává během těhotenství, ale bylo mi po něm hrozně zle. Tak mi to vyměnila za toto a až doma jsem si přečetla, že se to nesmí brát a to jsem na to upozorňovala.
Díky, radši si tam skočím.

@aselluska ahoj, já jsem ho zhruba před půl rokem také brala a doktorka mi jasně řekla, že během užívání nesmím otěhotnět. Pokud bychom plánovali těhotenství, dala by mi prý něco jiného. Teď se mi problémy vrátily, v pátek jsem byla u doktorky a ta mi dala duphaston - říkala jsem jí, že už se nějakou dobu snažíme o mimi. Užívá se stejně jako norethisteron, ale lze ho užívat i během těhotenství. Já bych ho nejspíš prý musela brát i celý první trimestr.