On chce dítě a já ne
Ahoj, jde o moji sestru. Je jí 37let a nikdy děti nechtěla. Aby se jí lidí přestali ptát, kdy už bude mít děti, rozhlásili, že děti mít nemůže. Má chlapa už 7let a on teď přišel s tím, že chce mít příští rok dítě. Jí to hodně zaskočilo. Žijou v Anglii, ani tam nemá nikoho, kdo by ji pomohl. Prosím o vaše názory.
@lajochova84 O jakou pomoc by mělo jít? Nějak tomu nerozumím?
Tohle za ne nevyřešite ani vy natožpak my 🙂 pokud sestra děti nechce tak by je Mít neměla. Musí se řídít vlastním pocitem ..... I když ji pak asi partner opustí ☹ buďte její vrba co ji ve všem podpoří, ale aby později nikomu nic nevyčítala tak rozhodnuti musí byt jen její
@lajochova84 tak to Jo...nejak jsem si nedovedla predstavit co tim myslis. Muslim si, ze hodne lidi v urcitem zivotnim obdobi deti nechce, vetsinou muzi. Kamaradka nechtela a ted uvazuje o tretim 😀. Dalsi chtela dve, chlap jen jedno...ted hi chlap nut I IVF, ze by chtel syna ( cekali hodne dlouho a prirozene Jim to nejde) Nekoho hormony dohoni, nekoho ne. Pokud deti nechce, at je nema, ale mela by dat chlapovi sanci je mit. Tim myslim rict mu to na rovinu.
@lajochova84 Tisíc názorů, tisíc osobních příběhů, tisíc osudů... nefunguje to tak, že někdo děti chtěl, ale kvůli partnerovi se jich vzdal a tvrdí, že je spokojený. Nikoho takového neznám, ale myslím, že takový člověk neexistuje. Když děti chceš, tak je chceš a těžko tě někdo cizí z internetu bude přemlouvat k tomu, jak je skvělé je nemít. Souhlasím s @bamak - sestra by měla dát chlapovi šanci děti mít, jinak budou nešťastní oba. Měla by se s ním rozejít. A můj názor je, že je to čistě jejich věc, nech to na nich, nemotej se do toho, jinak bude jenom hůř... tohle osobně vnímám jako hodně intimní věc mezi ženou a mužem a myslím, že jim do toho nemá nikdo co "radit" byť to myslí v dobrém. Pokud sestra děti nechce, ať je nemá, nepřijde mi fér se jí snažit natlačit do nějaké role, na kterou se celý život necítí. A ve svém věku už určitě ví co od života chce.
Musi si sama rozmyslet, co chce a nechce a za jakou cenu. S tou pomoci - urcite jsou u nich taky hlidaci agentury, profi chuvy, apod. V to asi problem nebude.
Zrovna vcera jsem na toto tema cetla rozsahlou debatu na jednom americkem webu a osobne se ztotoznuji s nazorem, ktery tam padl, ze pokud clovek dite nechce, at si ho neporizuje. Role matky je casto narocna i pro zenu, ktera po diteti touzila cely zivot, natoz pak pro nekoho, kdo dite nechce a necha se do toho natlacit. Psalo tam i pomerne starsich lidi (jakoze 60 plus) ze dite nechteli, nemeli a vubec toho nelituji a nikdy nelitovali. Mit dite neni povinnost a zivot muze byt naplneny i bez deti -- a pokud se sestra na dite neciti, nechce ho, ma plne pravo ho nemit. Jen by si teda na toto tema meli s partnerem vazne promluvit a ujasnit si, co chteji, jinak bude minimalne jeden z nich dost nestastny.
@dora13 Také to mám tak - partner chce, já nechci - zvlášť když on je takový pedant na úklid - skoro nic nesmí doma být, všechno je ve sklepě, aby to doma nepřekáželo. První dítě jsem chtěla a i přesto to byl pro mě šok...dítě musí být milované 🙂 Znát také lidi bez dětí a jsou šťastní a spokojení

Názory třetí strany jsou zbytečné, nechte to na nich, musí si to vyřešit oni dva mezi sebou. Zbytečné se do toho plést. Jeden z nich bude muset ustoupit, což v jejich případě znamená spíš rozchod. Myslím, že - děti chci, ale kvůli partnerovi je tedy chtít přestanu a naopak, nefunguje. Dřív nebo později přijdou výčitky. Ale to si musí vyřešit jen oni sami mezi sebou. Na to rada neexistuje.