icon

Osobní zkušenosti s početím při svalové dystrofii?

miniimo
2. led 2023

Zdravim. Chci se zeptat na osobni zkusenosti s pocetim?? Uz by jsme chteli mininko, jak postupovat kdyz jsem prenaseckou svalove distrifie.

Strana
z2
cekamnazazrak
4. led 2023

@miniimo ja bych teda asi neriskovala a resila pres ivf… protoze zkouset to prirozene a az po otehotneni nechat delat testy z plodovky a klepat se aby vysly dobre a nemusela jsem jit na potrat, mi prijde zbytecne… 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 jinak zalezi kam pujdes a jake metody pouzijes, my za cyklus doplaceli asi 20.000,- nepocitam tedy prodlouzeni ulozeni nebo vlozeni dalsich embryi… jinak genetika embryi bude v tvem pripade urcite zdarma! 🙏🏼

helach
4. led 2023

@vero987nika Tohle bohužel není pravda. Darkyne sice projdou genetickym vyšetřením základních chorob, ale těch je obrovské množství a na vzácné věci se běžně netestuje. Určitě zná člověk lépe svoji rodinnou anamnezu než cizí. Zvlášť když motivací jsou finance. Jinak nic proti darování nemám, když je indikace. Ale u většiny případů jde provést preimplantacni vyšetření a nemocná embrya prostě vyselektovat.

sofindas
5. led 2023

Svalovou distrofii máme bohužel v rodině. Zemřel na ní můj strýc i můj bratr. Je to vada na Y chromosomu, proto postihuje pouze chlapce a ženy jsou přenašečky. Mě naštěstí genetické vyšetření přenašečství nepotvrdilo, mé sestře bohužel ano. Zaplatili si s partnerem ivf s genetickým vyšetřením embryí. Stálo to nemalé peníze, ale teď jsou rodiči krásné a zdravé holčičky.

Strana
z2