Otěhotnění po laparoskopii vejcovodu. Podařilo se někomu?
Ahoj,
Prosím pěkně je tady nějaká žena, která byla na laparoskopii vejcovodu? Popřípadě zda se ji podařilo poté otěhotnět a kdy?
Snažíme se už 3 roky.
Předem moc děkuji všem za odpověď a zkušenost.
@luciebelohradska31 Ahoj, začali jsme to řešit po roce, byla jsem na různých vyšetření a tak samo byl i pritel. Chodím dokonce už 9 měsíců do ivf centra, kde mi během půl roku udělali histeroskopii a laparoskopii vejcovodu. Podle všeho jsme oba v pořádku, určitě po 3 letech bych adopci nechtěla, když vím, že jsme oba v pořádku tak to určitě někdy přijde 🙂 jenom taky hraje hodně roli psychika, ale z nejhoršího jsem venku. Mám par dni po operaci a tak mě zajímá kdo na operaci byl a za jak dlouho se zadarilo otěhotnět. Jinak mi je 23, takže až tak hrozné to ještě není 😀 podle některých jsem už asi stará, ale mě to přijde jako ideální věk k tomu, mít rodinu. 🙂
A moc děkuji!
Ahojky, mě je 27, na laparce jsem byla v červenci,odstranili mi levý vejcovod,protože tvořil zánětlivou tekutinu, pravý profoukly,ale i přes to jsme šli v srpnu do IVF, možná by to šlo i přirozeně,ale psychika dělá své... No a momentálně jsem v 10tt😊
Píšeš, že oba vejcovody máš, takže zkus zjistit, zda budeš přirozeně ovulovat (sama zjistíš pomocí symptotermální metody > http://cestykditeti.cz/e-book-zdarma/), UZ denně se žádnému doktorovi dělat chtít nebude... A pokud budeš ovulovat, pak už je důležité věnovat se sobě a svému zdraví, aby se tvořila zdravá vajíčka. Stejně tak muž, aby měl zdravé spermie. A zbytek je tak trochu o náhodě 😀 I páry v plném zdraví se kolikrát snaží rok i rok a půl.
@hermij Ovulaci mám, každý měsíc jsem hlídaná svým lékařem kdy docházim na folikulometrii. Jak jsem píšeš určitě se to podaří, do teď se nedařilo asi jenom z důvodu že jsem měla podle doktorky, která mě operovala lenive vejcovody a jakmile mi je profoukly při operaci tak prý tekutina krásně tekla. Každopádně zdravá jsem a pritel tak samo , spermiogram mu vyšel v pořádku, takže teď už je jenom otázkou kdy se zadaří a doufám že brzy. Přece jenom už jsme čekali oba dost dlouho🙂Je to hodně i o psychice, teď už na tom nejsem aspoň tolik vysazena jak jsem bývala, jak už jsem psala tím nejhorším jsem si už prošla. Ale každá jsme jiná, některé se zadari do 3 měsíců po operaci a někdo zas čeká rok. Já doufám , že rok už nebudeme muset cekat 😀
Ahoj, byla jsem na laparce před rokem, odstranění srůstů, cysty a profuk. Od té doby mám poprvé v životě pravidelnou menstruaci, která chodí sama, bez vyvolávaček, bylinek a pod. Konečně ... Miminko zatím nikde, ale alespoň něco. Můj gynekolog mi rovnou doporučil IVF, vzhledem ke zdr. problémům, tak uvidíme. Držím palce. Spoustě lidem to pomohlo.
@aselluska Ahoj, já naštěstí problém nikdy s Menstruaci neměla, vždy přišla, ale za to hodně bolestivá. Ale na to jsem si už zvykla. Pokud ti to doporučil a už se snažíte déle, tak bych šla, mě tam hodně pomohli a pravidelně každý měsíc dokonce chodím na folikulometrii, kdy mi lékař i potvrdí že mám ovulaci, což je k oplodnění důležité. Tobě držím moc palečky a budu na tebe myslet s tím, že se zadaří co nejdříve! 🙂 a moc děkuji, snad to taky pomůže
@aselluska Tak super, tak ještě můžeš samozřejmě počkat, ale ať necekas zbytečně dlouho. Nicméně do IVF nejdes s tím, ze bys musela hned na umělko nebo IUI, ale udělají ti tam různé vyšetření a muzou najít problém proč to nejde. Ale myslím si, že co nevidět to přijde a nikde třeba ani nebudeš muset jít 🙂
Ahoj já jsem po 6 laoatoskopii naposledy letos v dubnu kdy nám 8.let jen jeden vejcovod a už mi chtěli odstranit delohu kdy, si myslí že mám endimetriozu dělohy ale nakonec dohoda že mi ještě nechají a v červnu po profouknuti vejcovod jsem zjistila že jsem těhotná 3roky snažení a zoufalství. Můj doktor říká že je to u mě zázrak velký s mými problémy už od 18 let čekám třetího kluka. Hlavu vzhůru a ještě dodám před rokem v září jsem měla zamlkle tehu
Ja byla na laparce začátek června 2015 a v červenci jsem zjistila, že jsem tehotna 🙂 největší šance otěhotnět je pry prvních pár měsíců po té laparoskopii 🙂
@andrisek123 To mám radost, mockrát děkuji za informaci a radu, zrovna jsem došla z lékárny kde jsem si koupila Femibion 1, tak snad taky trošku pomůže a hned po první MS se budeme snažit. Doufám , že tentokrat to vyjde!
@danca2719 my se začali snažit týden po operaci :D prý po tomto zákroku není nutné čekat na menstruaci. Teď vedle mě leží 3 a půl letý dítě a nezavře pusu :D a za pár dní přibude dítě druhé :D
@andrisek123 Já vzhledem k tomu, že jsem měla histeroskopii tak bohužel hned nemůžu. Ještě krvacim a nějakou dobu budu. Každopádně tobě moc gratuluji a přeji zdravicko!
Zdravím v r. 2015 sem prodělala hysteroskopii a pak laparoskopii profouknuti vejcovodu doktoři mi po probuzení řekli špatnou zprávu ze mam oba vejcovody nepruchodne, obecela sem to, už sem si říkala že už nemůžu nikdy otěhotnět, (mám už 3 děti, chtěla ještě 4) ale vzdala to a věnovala se dětem co mám doma a své práci, ta 2 roky otěhotněla ale prckovi nebilo srdíčko poslali ke tedy na kyretaz samozřejmě sem to zase obecela už si dávala nějakou nadej, jeli jsme s chlapem proto naostro a nechráníla se už se stim smirila že je navždy konec a už žádné dítě nebude, uvažovala sem nad IVF, ale nechtěla investovat tolik peněz když už mám 3 děti, nechala sem to tedy osudu buď a nebo. Za další 2 roky 2019 v březnu otěhotněla tentokrát můj malý bobisek žije a vše je v naprostém pořádku je 100 %zdravý, jsem ve 30+3tt ,(31)tt a těhotenství si užívám, TP mám na 29.12.19 a malého dablika cítím neustále jak mě kope, jsem za to i prcka nesmírně šťastná, ikdyz je 4 miminko, děti mám velke, 23kluk z hnízda odletěl, doma mám jen 18 kluka a dceru 11 let a dost se těší na bratříčka ikdyz jsme chtěli holčičku, Hlavně ať je zdravé, holky nezoufejte i doktoři se můžou zmylit jen třeba na to nemyslet a věnovat se jiným věcem než myslet na dítě a ono to časem pak přijde až si tělo řekne, držím pesticky 😊😊
Ahoj všem, já byla na lps, hystero, driling v úterý a ještě v úterý mě pustili domů, nic mi nebylo.... příští úterý jdu na stehy, vše mám v pořádku, žádnou překážku nenašli, tak se mi hrozně ulevilo, hormony mám v pořádku, manžel je taky v pořádku! Tak nevíme, kde je chyba. Tak doufám, že se nám teď podaří! Snažíme se už 15 měsíců o první. Je mi 32, takže ne úplně ideální na první.....

Tři roky wow tak to já bych psychicky nedala určitě bych to nějak řešila dřív ale to záleží i na tom kolik ti je a kolik chceš děti... Já se snažím pár měsíců ale po roce už budu něco dělat po třech letech už bych si vzala adopci držím palce ať ti konečně otěhotnění vyjde