Otěhotnění při kojení, když nemám cyklus. Stalo se to některé?
Ahoj, už skoro 20 měsíců kojím, i teď poměrně často (max pauza třeba 6 hodin), od porodu jsem ještě neměla ms. S manželem se nijak nechráníme (ani přerušováním). Vím, že teoreticky otěhotnění možné je, ale zajímaly by mě vaše zkušenosti, otěhotněla jste některá v podobné situaci? 🙂
Ovulace předchází menstruaci, takže můžeš otěhotnět při první ovulaci a menstruace už přijít nestihne. Takových je spousta.
@jade85 ahoja, ja jsem takhle otehotnela 7 mesicu po porodu 🙂 Jeste jsem nemenstruovala, slo o prvni ovulaci po porodu.
@aronek tyjo tak to muselo být dobrý překvápko 😃
@rebe to já vím, jak to technicky funguje. Spíš mě zajímaly konkrétní zkušenosti, komu se vážně podařilo strefit do té první ovulace 😉
@sudylichozrout 7 měsíců, to je docela brzo...já už si pomalu začínám po těch 20 měsících říkat, jestli se neprokojím rovnou do přechodu 😂
@jade85 jinak prakticky.... starsiho jsem kojila do 18m, prvni ms prisla, kdyz mel 9m. Od 11.mjsme se snazili o druhatko, otehotnela jsem, kdyz syn mel 17m, ale pak sp. V 18m odstav, a tehu az za 4m.
Znama nemela ms a pak zjistila, ze kdyz prdola mela 9m, tak prisla 1.ovulka a na preventivce zjistila, ze zacina 2.trimestr 😉 (v roce prdoly)
co tak čtu, tak hodně holek dostalo ms kolem 2. narozenin dítěte. Já ve věku dcery 22 měs., četnost kojení se nezměnila. Držím palce 🙂
Ja jsem teda mela po porodu 8t ocistky, kere plynule presly v tyden MS, a tu jsem potom vice ci mene pravidelne uz mela az doted, dalsi rok a pul. Sama jsem to nezazila, ale vim o spouste zen, ktere otehotnely nevedomky pri tehle prvni ovulaci behem kojeni.

@jade85 ahoj, po druhé a po třetí jsem otěhotněla vždy až po úplném odstavu. Nějak jsem s tím počítala, kojila třetí dítko, MS nikde a pak hup na preventivce na mně koukalo z UTZ miminko 🙂 Takže ano otěhotnět lze i když plně kojíš. Malé bylo něco přes rok, když jsem otěhotněla. Teď kojím obě naráz, ale už jsem se postarala, aby další dítko nepřišlo.