Otěhotním s jedním vejcovodem a špatným spermiogramem?

fanin
25. dub 2017

Ahoj holky,

velkým zázrakem jsem před pár měsíci otěhotněla. Muž má špatný spermiogram a podle doktorů by to přirozeně vůbec jít nemělo. Ale I přesto se relativně brzy povedlo a já byla po 3 měsících nechráněných styků těhotná. Vůbec jsem s tím nepočítala, ale byla jsem absolutně šťastná.
Bohužel ne moc dlouho. Pravý vejcovod praskl.

Myslíte, že je vůbec nějaká šance, že ještě někdy s jednim vejcovodem a špatným spergiogramem otěhotním? Nejspíš to jinak než přes umělé nepůjde, ale s tím jsme stejně počítali od samého začátku, než se stal zázrak já otěhotněla přirozeně. Půjde to alespoň tak? Nebo se mám vzdát veškerých nadějí?

summer2012
25. dub 2017

Já měla mimoděložní červenec 2012, vejcovod nepraskl ale museli mi ho vzít. Po roce dalšího snažení jsme se v září 2013 rozhodli pro umělé - u mě ještě k tomu syndrom polycystických vaječníků a manžel spermio při testech dobrý, při odběru nic moc. ...mě se po odběru vajíček rozjel hyperovulační syndrom a skončila jsem v nemocnici s 10kg vody v těle navíc (při mých 50 kg to tělo málem nedalo) takže embryotransfer se konal až v únoru 2014 a mimčo se nechytlo...hned další měsíc jsem jako zázrakem otěhotněla přirozeně a v listopadu 2014 se nám narodil zdravý chlapeček. Když mu byli 2 rozhodli jsme se pro druhé a před IVF (máme zamraženo) jsme to chtěli zkusit přirozeně a ejhle zadařilo se na první pokus a na konci července čekáme dalšího chlapečka 😉 takže ano určitě to jde, ale chce to věřit, nevzdávat a neupínat se jen na to jednat a dělat si i jiné plány 😉 třeba já měla na letošní léto v plánu lázně s moře 😂 držím palce ať u vás taky všechno v pořádku brzy klapne 🙂

summer2012
25. dub 2017

@fanin oprava ne hyperovulační ale hyperstimulační

fanin
autor
25. dub 2017

@summer2012 děkuji moc za povzbuzení. Super, jak vám to nakonec krásně vyšlo přirozeně. To bych si taky přála a je bezva číst, že to jde.

summer2012
25. dub 2017

@fanin ještě doporučuji zjistit jestli bys po tom mimoděložním neměla nárok na lázně 😉 Já tenkrát byla na 4 týdny ve Františkových a bylo to super jak pro tělo tak i na psychiku 🙂