icon

Ovu test z ranní moči - jak to vyhodnotit?

lokev
31. črc 2018

Ahoj všem, jsem tu nováček 🙂 včera večer jsme se s přítelem milovali a dnes ráno jsem si zkusila ovu test, hned z první ranní moči (až pak jsem zjistila, že se to dělat nemá)a byl pozitivní, obě čárky stejně silné (14 den od 1 mrchy) jsem . Je možné tedy, že bude probíhat ovulace? S přítelem už se snažíme skoro 2 roky.
Děkuji moc za odpověď.
B.

jaaaninda
•
31. črc 2018

Při pozitivním testu dochází k ovulaci za 24-48 hodin. Takže dle testu k ovulaci dojde, ale jestli opravdu folikul praskne a bude v něm vajíčko už test neřekne. Řešíte to už s gynekologem? Dělal hormonální profil, folikumetrii?

lokev
autor
•
31. črc 2018

Ahoj Jaaanindo, ne ještě jsme to s gynekologem neřešili, jsem tam objednaná na říjen a pak až to budu řešit, hlavně sebe jestli jsem v pořádku a pak tam poženu přítele. Takže ještě nám dávám naději.

jaaaninda
•
31. črc 2018

Přeju hodně štěstí 🙂 jinak chlapa posílají většinou na vyšetření první, je to rychlejší a jednodušší 😉 tobě na začátek udělají nejspíš ten profil a budou sledovat jak roste folikul a jestli prasknul.. a ještě bych to dneska pojistila 🙂

lokev
autor
•
31. črc 2018

Dneska to asi nestihneme, přítel dorazí až pozdě v noci z práce... ale snad ho překecám ráno 🙂 Když doktorka řekne, ať maže chlap na spermiogram, tak ho tam rovnou pošlu 🙂. Mám z toho ale strach, snad bude vše v pohodě.

lokev
autor
•
31. črc 2018

Ještě jen dotaz, nevadí že test byl dělaný z ranní moči? Proč se vlastně z ranní moči nebere i když je pozitivní ?

jaaaninda
•
31. črc 2018

Myslím, že nevadí. Jde jen o to,že LH hormon se koncentruje víc od 10 hod, ale každé tělo je jiné, a když je pozitivní i přesto, že je z ranni moci, tak bych řekla, že tím je pozitiva ještě jasnější 🙂 a jak píšu, každé tělo je jiné, a i když se např. těhotenské mají dělat z ranní moči, kvůli větší koncentraci přes noc, tak jsem měla odpoledne krásnou druhou čárku a druhý den ráno skoro nic. Pak jsem dělala těhu testy jen odpoledne 🙂 příště radši testuj ovu po té 10-11, ale nemyslím si,že to nejak vadí.

lokev
autor
•
31. črc 2018

Ahoj vsem, tak jsem prisla z prace a zkusila ovu test po druhe /tentokrat zadna rani moc / a druha carka byla slaba... myslite ze ovu bezi ? Cely den me poboliva podbrisek.. no zkusim urcite jeste zitra dopoledne ...

jaaaninda
•
31. črc 2018

Myslím, že testovat už nemá smysl. Maximální LH hladina podle ranního testu už proběhla. Někomu trvá jen pár hodin a někdy ani nejde testama odchytit. S ovulací bych počítala nejspíš zítra. Škoda, že neměříš bazální teplotu. Ta sice neřekne ovulaci předem, ale řekne, že určitě proběhla a hodně napomáhá k tomu poznat svůj cyklus a třeba i jiné příznaky ovulace. Vážně si nedělej hlavu z toho,že jsi testovala z ranní moči. Kdyby LH hormon nebyl na maximu,tak ten test pozitivní neni.

lokev
autor
•
1. srp 2018

Ahoj Jaaanindo, bazálku jsem dřív měřila, ale bohužel mi nebylo přáno ji ve stejnou dobu měřit, a vypadalo to, že mám stejnak ovu bolestivou, tak jsem tak nějak tušila, kdy ji asi mám, proto jsem si si to teď chtěla potvrdit tím testem. Myslím že ovu proběhla v noci po půlnoci, měla jsem takové pichlavé křeče v levem podbříšku, že jsem myslela, že si vezmu ibalgin. A celý den mě to bříško tak nějak pobolívalo, (ostatně jako vždycky). Snad se spermijky někde uchovaly, protože mi přítel dnes odjíždí :(. uvidíme za 14 dní 🙂

jaaaninda
•
1. srp 2018

Tak držím pěsti 🙂 spermie by vydržet mohly, já teď otehotněla ze styku,který byl celé 2 dny před ovulací 🙂 ovulace byla naprosto nečekaná, za posledního půl roku jsem ovulaci mívala kolem 30-40DC (mám dlouhé cykly) a tentokrát přišla nečekaně už 22DC. Taky jsem poznala podle bolesti, i když před tím cykly se to většinou obeslo bez bolesti.

lokev
autor
•
1. srp 2018

Ty blaho, tak to moc gratuluji, že se Ti to konečně povedlo!!! Jak dlouho se snažíte ? Snad jen nebudou v těhle teplech moc líné 🙂

jaaaninda
•
1. srp 2018

My se snažili už o druhátko a bylo to stíženo o to,že se mi už tak dlouhé cykly (před těhu 61 dní) po porodu a ročním kojení neupravily, ale asi tak 2x prodloužily. Takže jsem za loňský rok měla jen 3 cykly=3 ovulace. I tak se na podzim "zadařilo", ale bohužel zamlklé. Pak se mi cykly začaly docela upravovat, ale ja začala blbnout s měřením teploty, ovu testama, sledovala jsem čípek a hlen atd. V červnu jsem řekla dost, začala jsem cvičit (šlo hlavně o zaměstnání hlavy) a sledování se, jsem zmenšila na minimum a povedlo se 😉 takže celkově rok a půl. dneska začínám 9tt a modlím se,ať to dobře dopadne. Nejhorší je,že další kontrola až za měsíc a je to na palici jak to nechce utíkat 😀 už bych se zase chtěla přesvědčit, že je vše v poho🙂

lokev
autor
•
1. srp 2018

Jejda, tak to věřím, že je to na palici. Snad bude vše v pořádku! Jsou to starosti toto.. Držím pěstičky! To u nás to bude zajímavé, přítel asi bude měnit práci, takže to vypustí z hlavy a nebude mít chuť na sex, což je ostatně skoro pořád poslední 6 měsíců. Takže to bude u nás zázrak 🙂