Ovulace. Jak to tedy poznat bez ovu testu?

23. srp 2020

Ahoj, chci se jen zeptat, jak na sobě poznáte ovulaci bez ovu testu? Ptám se z důvodu, že se snažíme o miminko a začala jsem pít kontryhel, ale četla jsem, že se má užívat jen do ovulace. Jenže já mám dost nepravidelné cykly. Poslední cykl jsem si měřila bazální teplotu, trval 41 dní a podle teploty byla ovulace až 9 dní před MS. Cykl před tím zas trval jen 18 dní. Ovulace se podle teploty prý pozná až zpětně, tak nevím kdy mám s tím čajem přestat? Příznaky moc nepoznám. Třeba dnes mám nafouklé břicho a je mi divně, ale teplota jen 36,16, což těsně po MS byla na cca 36,50 a výše, takže myslím, že je to jen třeba z jídla a horka apod. Jak to tedy poznat?

hellblau13
23. srp 2020

Já si myslím, že ovulaci poznám. Nikdy jsem teplotu nemerila. Vždy v polovině cyklu (cyklus mám pravidelný 27-29 dní) citim bolest v podbřišku. Jsem nafoukla a mám i o kg vyšší váhu. Je to trochu jiná bolest než před MS. Nevím, jak to přesně popsat. Někdy trvá dva dny a někdy jen pár hodin. Jak to přijde, tak to zase z ničeho nic odejde.

tez83
23. srp 2020

Já také měřím teplotu,ovulku na sobě nepoznám.

majili
24. srp 2020

Já na sobě taky ovulaci nepoznám. Měřím teplotu a den, kdy teplota stoupne, tak už čaj nepiju.

zizkmi
26. srp 2020

Ja mela vzdycky pocit, ze mi zacina zanet slepeho streva, nebo mam nejakou velkou zacpu. Takovy tlak, chvilemi az krec v boku. Az po case mi doslo, ze je to ovulace, takze ted ji bezpecne poznam. Obcas jsem schopna rict skoro na hodinu kdy probehla. Na mereni teploty jsem lina