icon

Ovulace. Jak to tedy poznat bez ovu testu?

23. srp 2020

Ahoj, chci se jen zeptat, jak na sobě poznáte ovulaci bez ovu testu? Ptám se z důvodu, že se snažíme o miminko a začala jsem pít kontryhel, ale četla jsem, že se má užívat jen do ovulace. Jenže já mám dost nepravidelné cykly. Poslední cykl jsem si měřila bazální teplotu, trval 41 dní a podle teploty byla ovulace až 9 dní před MS. Cykl před tím zas trval jen 18 dní. Ovulace se podle teploty prý pozná až zpětně, tak nevím kdy mám s tím čajem přestat? Příznaky moc nepoznám. Třeba dnes mám nafouklé břicho a je mi divně, ale teplota jen 36,16, což těsně po MS byla na cca 36,50 a výše, takže myslím, že je to jen třeba z jídla a horka apod. Jak to tedy poznat?

hellblau13
•
23. srp 2020

Já si myslím, že ovulaci poznám. Nikdy jsem teplotu nemerila. Vždy v polovině cyklu (cyklus mám pravidelný 27-29 dní) citim bolest v podbřišku. Jsem nafoukla a mám i o kg vyšší váhu. Je to trochu jiná bolest než před MS. Nevím, jak to přesně popsat. Někdy trvá dva dny a někdy jen pár hodin. Jak to přijde, tak to zase z ničeho nic odejde.

tez83
•
23. srp 2020

Já také měřím teplotu,ovulku na sobě nepoznám.

majili
•
24. srp 2020

Já na sobě taky ovulaci nepoznám. Měřím teplotu a den, kdy teplota stoupne, tak už čaj nepiju.

zizkmi
•
26. srp 2020

Ja mela vzdycky pocit, ze mi zacina zanet slepeho streva, nebo mam nejakou velkou zacpu. Takovy tlak, chvilemi az krec v boku. Az po case mi doslo, ze je to ovulace, takze ted ji bezpecne poznam. Obcas jsem schopna rict skoro na hodinu kdy probehla. Na mereni teploty jsem lina