Ovulace. Je pozitivní?
Ahoj holky, už půl roku se snažíme o mimčo a nic. Teď jsem si koupila i ovulační testy. Myslíte že toto je pozitivní ovulační test? Měrila jsem si i ráno teplotu, tak jsem měla 36.3 a ovulační test je ten horní. Dělaný v osm večer, dřív nebyla bohužel možnost.
Dneska teplota 36.8 a ovulační test je ten spodní. Díky za odpovědi.

@lencaa11 testovala jsem i předtím, ale druhá čárka tam byla úplně slabá jen. To až včera a dneska je trochu výraznější
Já bych ještě pokračovala v testování 😊 myslím, ze pozitivní by teprve mohl být později
@lencaa11 testovala jsem vždycky v deset dopoledne jenom včera až v osm večer. Tak jsem si právě říkala, že ovulace možná už proběhla, když dneska jsem už měla teplotu vyšší, ale zase i druhá carka je trochu více výraznější i dneska . V tom aby se člověk vyznal 😆😆
Řekla bych, že spíš ne, testuj dál.
A holky ještě mě zajímá jedna věc, když by třeba včera proběhla ovulace tak dneska už je zbytečné se snažit?
Záleží kdy by proběhla a kdy se dneska ještě chcete snažit 😊
My se obvykle snažíme v den pozitivního testu a zatim to tak dvakrát vyšlo, i když nakonec nedopadlo
Test ještě pozitivní není a večer se má též testovat buď dopodlene / odpoledne nebo večer třeba 17-18 a pak třeba 19-21h cca ...jinak pokud by byla ovulace tak by se ještě dneska sex hodil ale test vám neřekne že byla nebo že bude ovulace řekne vám že máte hormon v těle tak že bych se snažila z lásky ob den třeba nebo podle chuti ...
@lencaa11 spíše mě zaráží že už mám vyšší teplotu jak po ovulaci, tak aby vůbec ovulace proběhla nějaká tento měsíc
A nemůže to byt třeba nějaké začínající nachlazení?
Jinak s testy bych ještě opravdu pokračovala 😊
@anpineapple nene nechalazená nejsem
Ovulační testy jsem si dělala a i když byl pozitivní (ty tvoje pozitivní nejsou), tak menstruace nedorazila a trpěla jsem na anovulační cykly. Takže já ty testy beru jen orientačně...
No a když budete mít možnost a budete mít sex jednou za 2 - 3 dny, tak se nemůžete do ovulace netrefit.😉
Mně osobně přijde divný číst, že už dneska nemá cenu mít sex, protože není pozitivní test. 🙈😅
@hennrietta to jsem se špatně vyjádřila, samozřejmě si užíváme normálně, jenom mě zajímalo jestli třeba dne po ovulaci je nějaká šance,🙈 a když je anovulacni cyklus , teplota se taky zvyšuje?
Neměřila jsem. Přišlo se mi na PCOS a řešili jsme druhé těhotenství přes kliniku.
Ještě malinko mu chybí. Já tipuji, ze pozitivní bude zítra ráno 😊
Ještě ne
@anpineapple tak zkusím ještě zítra 🙈😆
Zkus ráno, myslím ze to trefis už 😁
Mereni bt je daleko jasnejsi ukazatel nez testy. Pokud meris pravidelne, ve stejny cas za strjnych podminek po aspon nekolika hodinach spanku (bez vstavani z postele) a teplota se o pul stupne zvedla (je vyssi nez treba 6 predchazejicich), tak ovu uz probehla. Dnes (vcera) bych se jeste snazila, vajicko putuje do delohy
Tak bohužel dneska zase jenom úplně slabá druhá čárka.
Tak to je zajimave 😏 tak jestli ten vrchol nebyl třeba v noci. Ono se to i těžko určuje, když jsi pak měla jiné testy.
Jinak v ostatních cyklech jsi normálně pozitivní test zachytila? Občas totiž holky nemají tu hladinu LF tak vysokou, aby měly zcela pozitivní test a stejne ovulace proběhne 😊
A dnesni bt? Pokud nedelas ovu testy 3x denne, vrchol lehce prosvihnes
@anpineapple začala jsem testovat až tento měsíc právě tak uvidíme další měsíc
@misha31 taky vyšší
Tak uvidíš, já si myslím, ze klidně ten vrchol mohl byt 😊 zkus si na příští cyklus udělat zásobu testů stejne značky, ať fakt vidíš ten rozdíl 😊
To chce fakt testovat každý den a jakmile tušíš, že by to mohlo přijít, tak dvakrát a i tak to můžeš prošvihnout. Ovu testy ti stejně jen ukážou vrchol, ale jestli ovulace proběhla ti řekne už jen BT nebo ultrazvuk. Někdy mi to přijde celé o náhodě. Kolikrát dobře načasovaný styk a nic a pak 5 dní před ovu a vyjde to. 🤷🏻♀️😃

Ještě kousek chybí ( ovu test je jen pomůcka ne záruka ) a dva testy jsou málo chce to testovat od konce Ms 2 krát za den