icon

Ovulace. Je pozitivní?

2. bře 2025

Ahoj holky, už půl roku se snažíme o mimčo a nic. Teď jsem si koupila i ovulační testy. Myslíte že toto je pozitivní ovulační test? Měrila jsem si i ráno teplotu, tak jsem měla 36.3 a ovulační test je ten horní. Dělaný v osm večer, dřív nebyla bohužel možnost.
Dneska teplota 36.8 a ovulační test je ten spodní. Díky za odpovědi.

Ovulace. Je pozitivní?
lencaa11
2. bře 2025

Ještě kousek chybí ( ovu test je jen pomůcka ne záruka ) a dva testy jsou málo chce to testovat od konce Ms 2 krát za den

autor
2. bře 2025

@lencaa11 testovala jsem i předtím, ale druhá čárka tam byla úplně slabá jen. To až včera a dneska je trochu výraznější

anpineapple
2. bře 2025

Já bych ještě pokračovala v testování 😊 myslím, ze pozitivní by teprve mohl být později

autor
2. bře 2025

@lencaa11 testovala jsem vždycky v deset dopoledne jenom včera až v osm večer. Tak jsem si právě říkala, že ovulace možná už proběhla, když dneska jsem už měla teplotu vyšší, ale zase i druhá carka je trochu více výraznější i dneska . V tom aby se člověk vyznal 😆😆

jaja01k
2. bře 2025

Řekla bych, že spíš ne, testuj dál.

autor
2. bře 2025

A holky ještě mě zajímá jedna věc, když by třeba včera proběhla ovulace tak dneska už je zbytečné se snažit?

anpineapple
2. bře 2025

Záleží kdy by proběhla a kdy se dneska ještě chcete snažit 😊
My se obvykle snažíme v den pozitivního testu a zatim to tak dvakrát vyšlo, i když nakonec nedopadlo

lencaa11
2. bře 2025

Test ještě pozitivní není a večer se má též testovat buď dopodlene / odpoledne nebo večer třeba 17-18 a pak třeba 19-21h cca ...jinak pokud by byla ovulace tak by se ještě dneska sex hodil ale test vám neřekne že byla nebo že bude ovulace řekne vám že máte hormon v těle tak že bych se snažila z lásky ob den třeba nebo podle chuti ...

autor
2. bře 2025

@lencaa11 spíše mě zaráží že už mám vyšší teplotu jak po ovulaci, tak aby vůbec ovulace proběhla nějaká tento měsíc

anpineapple
2. bře 2025

A nemůže to byt třeba nějaké začínající nachlazení?
Jinak s testy bych ještě opravdu pokračovala 😊

autor
2. bře 2025

@anpineapple nene nechalazená nejsem

hennrietta
2. bře 2025

Ovulační testy jsem si dělala a i když byl pozitivní (ty tvoje pozitivní nejsou), tak menstruace nedorazila a trpěla jsem na anovulační cykly. Takže já ty testy beru jen orientačně...
No a když budete mít možnost a budete mít sex jednou za 2 - 3 dny, tak se nemůžete do ovulace netrefit.😉

Mně osobně přijde divný číst, že už dneska nemá cenu mít sex, protože není pozitivní test. 🙈😅

autor
2. bře 2025

@hennrietta to jsem se špatně vyjádřila, samozřejmě si užíváme normálně, jenom mě zajímalo jestli třeba dne po ovulaci je nějaká šance,🙈 a když je anovulacni cyklus , teplota se taky zvyšuje?

hennrietta
2. bře 2025

Neměřila jsem. Přišlo se mi na PCOS a řešili jsme druhé těhotenství přes kliniku.

autor
2. bře 2025

A tento z dnešního odpoledne ? Asi taky ne že

anpineapple
2. bře 2025

Ještě malinko mu chybí. Já tipuji, ze pozitivní bude zítra ráno 😊

lencaa11
2. bře 2025

Ještě ne

autor
2. bře 2025

@anpineapple tak zkusím ještě zítra 🙈😆

anpineapple
2. bře 2025

Zkus ráno, myslím ze to trefis už 😁

misha31
3. bře 2025

Mereni bt je daleko jasnejsi ukazatel nez testy. Pokud meris pravidelne, ve stejny cas za strjnych podminek po aspon nekolika hodinach spanku (bez vstavani z postele) a teplota se o pul stupne zvedla (je vyssi nez treba 6 predchazejicich), tak ovu uz probehla. Dnes (vcera) bych se jeste snazila, vajicko putuje do delohy

autor
3. bře 2025

Tak bohužel dneska zase jenom úplně slabá druhá čárka.

anpineapple
3. bře 2025

Tak to je zajimave 😏 tak jestli ten vrchol nebyl třeba v noci. Ono se to i těžko určuje, když jsi pak měla jiné testy.
Jinak v ostatních cyklech jsi normálně pozitivní test zachytila? Občas totiž holky nemají tu hladinu LF tak vysokou, aby měly zcela pozitivní test a stejne ovulace proběhne 😊

misha31
3. bře 2025

A dnesni bt? Pokud nedelas ovu testy 3x denne, vrchol lehce prosvihnes

autor
3. bře 2025

@anpineapple začala jsem testovat až tento měsíc právě tak uvidíme další měsíc

autor
3. bře 2025

@misha31 taky vyšší

anpineapple
3. bře 2025

Tak uvidíš, já si myslím, ze klidně ten vrchol mohl byt 😊 zkus si na příští cyklus udělat zásobu testů stejne značky, ať fakt vidíš ten rozdíl 😊

anpineapple
3. bře 2025

Můj pozitivní je fakt silnější čárka než je ta kontrolní

cassidyc
3. bře 2025

To chce fakt testovat každý den a jakmile tušíš, že by to mohlo přijít, tak dvakrát a i tak to můžeš prošvihnout. Ovu testy ti stejně jen ukážou vrchol, ale jestli ovulace proběhla ti řekne už jen BT nebo ultrazvuk. Někdy mi to přijde celé o náhodě. Kolikrát dobře načasovaný styk a nic a pak 5 dní před ovu a vyjde to. 🤷🏻‍♀️😃