Ovulační test. Je možné, že neovuluji, nebo dělám něco špatně?
Mam takovy dotaz ohledne ovulacniho testu. Pred mesic jsem si ho v plodných dnech delala a druhá carka vysla vzdy slabe. Rikala jsem si,ze jsem neco delala spatne. Tento mesic jsem to zkusila znovu. A zase 2 dny jen pouze slabsi carka. A to jsem koupila jiny test. Je mozne,ze neovuluji? Nebo delam neco spatne?dekuji za radu...
@kaimic Neovuluješ a nebo pravděpodobněji máš ovulaci později nebo dřív, než si myslíš. Podle čeho sis určila, kdy budeš testovat? Aspoň 1 měsíc bys měla testovat aspoň od 7.DC až do MS, abys měla jistotu. Pokud ovšem neměříš i teplotu.
@levandulka_fialova teplotu jsem merila,ale ta mi neslutecne litala...2 dny cca 15 a 16 DC byla 36,6 a pak neustale nizsi. A v techto dnech byl o ten slabsi prouzek. Podle toho jsem usoudila,ze by mohli byt plodne dny...ted v tomto obdobi zase testuji a pouze slabsi prouzek. Podle toho co se mi ukazuje, tak asi neovuluji. Snazime se 8 mesicu o mimco a stale se nezadarilo.
@kaimic Pokračuj určitě v testování, teplota 36,6 je spíše ještě předovulační, mně postupně klesá, je ovulace a vyskočí. Můžeš mít ovulaci klidně až kolem 20. DC. Jak dlouhé jsou cykly? Od celkové délky odečti 14 dní a to bys měla mít ovulaci (ORIENTAČNĚ). Testuj dál a klidně i měř zároveň.
Ahoj, já měla ovulační testy koupené 2x prvně když jsme se snažili o dcerku a teď podruhé. Ani jednou mi nevyšel test pozitivní. A to jsem teď testovala každý den pro jistotu. A teď už jsem těhotná. Otěhotněla jsme přesně ten cyklus kdy jsem testovala. Na mě prostě ovulační testy nefungovaly.
@levandulka_fialova cyklus mam 26 dni...a menstruaci mam kazdy měsíc
Mno měla by jsi zkusit testovat třeba od konce ms až po konec aby jsi tam viděla nějaké změny a u blížící se ovulace tak v ten týden dělat testy i 2 x denně , ale jedno ti povím já mám děti 2 a pozitivní ovu test jsem neměla nikdy takže ti spíš radím vykašly se na testy
Může být i anovulace. Já si dělám v době silicich čárek několik testů denně. Mám třeba pozitivní test ve 14hod (obě čárky stejně silné) a v 16 hod už je čárka slabší. Takže bych ovulaci prosvihla. Třeba je to i tvůj případ.
U me zafungovaly jen clear blue ovulacni digitalni test ... je drazsi na 10 pouziti, ale mne pomohl ... nejspolehlivejsi je ale mereni bazalni teploty ... jen to chce alespon 2-3 cykly
@kaimic Na mě taky ovulační testy nikdy nefungovaly. Vždy maximálně slabá čárka nebo duch, přitom jsem ovulaci měla potvrzenou od doktora ultrazvukem a měřila jsem bazální teplotu, kde byla ovulace taky vždycky pěkně vidět. Za mě jsou ovulační testy k ničemu, jen stresují a stojí dost peněz. Ale někomu fungují, no.
@katule1990 opravdu? No ja merila i dnes a zase slaba carka...ale přitom citim dnes ze me boli na prave strane v podbřišku
@kaimic I ovulacni testy maji pry ruznou citlivost a take ty muzes mit ruzne mnozstvi hormonu. Vim o holkach, co ho plne pozitivni nikdy nemely, anebo zas o holkach, co mely 2 carky skoro cely mesic... idealni je proto delat testy jeden cyklus hned po skonceni MS a porovnavat zmeny - pokud carka bude tmavnout, neco se deje (i kdyz plne tmava nebude). Pripadne to kombinovat s jinymi znaky (bolesti, mereni teploty...). V den cekane ovulace zkusit treba 2 testy, a treba i 2 znacek... takhle to vypozorujes a pak uz budes vedet, co hledas....
@kaimic Jojo, opravdu. Zkoušela jsem to asi 3 nebo 4 měsíce a nikdy nic. Buď tam nebylo nic, neviditelný duch nebo slaboučká čárka a pak to zase zesláblo a nic. Ovulace byla po tom nesilnějším testu, který byl však jasně negativní, protože druhá čárka se dala sotva vykoukat. Jezdili jsme do CAR, takže jsem na ultrazvuky chodila dost často a ovulace vždy probíhala, i podle tý bazální teploty. Problém byl u manžela. Fakt bych se ovulačními testy nestrasovala, někomu se zvedne ta hladina hormonu jen v řádech hodin a test to pak ani nezachytí. Spíš bych zkusila to měření bazální teploty, to je spolehlivé, pokud se dělá správně. Hodně štěstí 🍀.
@katule1990 zkusim to dalsi cyklus zachytit tou teplotou a snad pujde poznat kdy ta ovulace probehne. A take zkusim jeste koupit jiny test ovulacni a po MS hned testovat kazdy den...

@kaimic může to být anovulace.