icon

Ovulační test. Je pozitivní nebo negativní?

8. dub 2025

Dobrý den, začala jsem si poprvé hlídat ovulaci, protože bych chtěla otěhotnět. Ale moc se v tom nevyznám. Děkuji za odpověď. Nevím, jak dlouho se to tam ukazuje, podle aplikace bych měla mít plodné dny od 9.4.-15.4. a ovulace přímo by měla být 13.4, tak nevím, jestli to tak vychází. S přítelem budeme mít sex ve čtvrtek, pátek. Děkuji za odpověď.

Ovulační test. Je pozitivní nebo negativní?
lencaa11
8. dub 2025

Podle aplikace se nelze přece řídit vždyt nezná vaše tělo 👍 a test ovu je negativní chce to dál testovat čárky musí bejt silné ..pokračovat v testování i tak to není záruka ovulace ..

eloana
10. dub 2025

Osobně jsem zkoušela ovulační testy asi 3x v životě behem cyklu- nikdy jsem neměla pozitivní test.... 3 deti mam, takže ovulace asi bude ... casem jsem sama vypozorovala, ze mam ovulaci kolem 10-13dne cyklu
Podle aplikace se mužeš řídit fakt orientačně.....při druhem jsem chodili na IUI a vždy mi to dělali 15 den a nikdy nevyšlo... neb od 14dne cyklu už bývam "neplodná" jenže to jsem v tu dobu ještě netušila. Takže i na gynekologii to nedokazali určit.

cassidyc
11. dub 2025

Aplikace je +- autobus. Pokud vůbec netušíš, kdy by mohla ovu být, tak je fajn začít testovat hned po skončení MS třeba obden a když se začne blížit třeba 10 DC nebo pokud budeš mít dřív čárky silnější, tak testovat každý den a pak 2x denně, abys opravdu zachytila ten vrchol. I tak to možná nestihneš, ale máš větší šanci. A další cyklus už budeš vědět, kdy přibližně ji máš, tak začneš testovat později. U ovu testů by testovací čárka měla být stejně silná nebo silnější než kontrolní. Testy jsou pouze ukazatel vrcholu hormonu na ovulaci, ale ani tak ovu nemusí proběhnout. Jinak na otěhotnění se obecně doporučuje mít sex obden, to by ses měla trefit vždycky. Hodně štěstí. 🍀