icon

Podaří se otěhotnět navzdory diagnóze PCOS?

klaruna1
14. lis 2025

Dobrý den,
V srpnu mi bylo diagnostikováno PCOS. Byl mi nasazen clostilbegyt kvůli ovulaci, ale bohužel, neotěhotněla jsem.
Ani nevím jak jsem na něj reagovala, Dr. Mi řekl že mám přijít až doberu ty tři balení a že nás pošle do CARu.
Menstruaci mám každý měsíc, ne teda úplně pravidelnou, ale cca po 28-37 dnech.

Chtěla bych se zeptat, co na PCOS pomohlo Vám?
Podařilo se některé z Vás i přes tuto diagnózu přirozeně otěhotnět?

anonym_16173b
14. lis 2025

Hlavně to chce klid. Clostil bereš teprve od srpna. Otěhotnění trvá i zdravému páru v průměru 6-12 měsícú 🙏

hennrietta
14. lis 2025

Při PCOS jsem poprvé otěhotněla přirozeně, ani jsem nevěděla, že ho mám. Pak jsem po porodu hodně přibrala, stres a problémy se rozjely.
Clostyl mi lékařka chtěla taky nasadit, ale rozhodně bych ho nebrala jen tak bez pravidelných ultrazvuků a bez sledování, jak na něj reaguji. Zjistil se problém i na straně manžela, takže jsme šli do IVF.

dandaa
14. lis 2025

Otěhotněla jsem při PCOS přirozeně bezproblemů, ALE byla jsem celkem mladá. Mít děti po třicítce tak by to byl problém.

mia_von_prag
16. lis 2025

Mě pomohlo zhubnout. Nakonec bez problémů jsem 3x otěhotněla

flying_stork
18. lis 2025

Ahoj, mě to s PCOS nešlo a to jsem byla i na laparoskopii na drillingu ovarii a pomohl až CAR. Ale je také fakt, že mám PCOS i s endometriozou a to do operace netušil nikdo 🤷‍♀️

bonavoxa
18. lis 2025

Mám tuhle diagnózu a mám tři děti přirozeně.

uzivatelkapetra
18. lis 2025

Pokud se ti nelíbí přístup lékaře, tak změnit. Taky to byl můj první krok.
Nasaď něco s inositolem (dá se koupit i čistý inositol) a vyhýbej se cukrům. Pokud máš +- nějaký cyklus, tak by to mohlo stačit.
Pokud nespěcháš, tak to chvilku zkus takhle, pak bych šla do drillingu a pár měsíců po drilingu bych šla už do CARu.

menni
19. lis 2025

Mám přirozeně 2 děti. Doporučuji čistý Inositol v dávce 4 g denně (našla jsem v německé studii) a kontryhelový čaj prvních 14 dní cyklu. Inositol lze koupit v balení 500 kapslí např. ve fitness eshopech - je zbytečné kupovat předražené značky.

anonym_2dc877
22. lis 2025

@klaruna1 ahojky, jsem v 5tt vcera na kontrole miminko v děloze takže zatím vše v pořádku.
Pcos mi taky diagnostikovali, ja mela teda nadváhu. Zhubla jsem 8kg a začala brát myo-inositol ( posilam fotku ) brala jsem ho asi 1,5 měsíce a povedlo se přirozene.
Predtim jsem chodila porad na folikuly, ktera tam nerostly ani po clostiku a pichala jsem si i injekce na prasknuti a nic. Hele je to hlavne o klidu. Najednou se nám to povedlo a my to necekali. Moje cykly posledni 2 mesice 30-35 dni. Preji hodne stesti. 🍀

klaruna1
autor
22. lis 2025
@anonym_2dc877

@klaruna1 ahojky, jsem v 5tt vcera na kontrole miminko v děloze takže zatím vše v pořádku.
Pcos mi taky diagnostikovali, ja mela teda nadváhu. Zhubla jsem 8kg a začala brát myo-inositol ( posilam fotku ) brala jsem ho asi 1,5 měsíce a povedlo se přirozene.
Predtim jsem chodila porad na folikuly, ktera tam nerostly ani po clostiku a pichala jsem si i injekce na prasknuti a nic. Hele je to hlavne o klidu. Najednou se nám to povedlo a my to necekali. Moje cykly posledni 2 mesice 30-35 dni. Preji hodne stesti. 🍀

@anonym_2dc877 děkuji za radu ♥️ přeju Vám ať to vše dobře dopadne

eloise02
22. lis 2025
@klaruna1

@anonym_2dc877 děkuji za radu ♥️ přeju Vám ať to vše dobře dopadne

@klaruna1 S PCOS jsem otěhotněla přirozeně bez léčby, jen to trvalo celých 13 let. Takže až v době kdy mi bylo 36 let a opravdu jsme to už nečekali ani omylem.