icon

Pomáhá Clostilbegyt při snaze o miminko při PCOS?

klaruna1
17. led 2026

Dobrý den, chtěla bych slyšet vaše aktuální názory a zkušenosti.
S přítelem se snažíme o miminko skoro dva roky, přítel spermiogram výborný, ovšem mě bylo diagnostikováno PCOS. Doktor mi nasadil clostilbegyt, nejdříve v dávce 1-0-1 na tři měsíce, pak jsem měla měsíc pauzu a teď mi předepsal na dva měsíce dávku 1-1-1.
Pomohla někomu tato dávka?
Není nutné před ovulací aplikovat nějakou injekci na "spuštění" té ovulace?
Doktor mi řekl že kontrola není třeba, že zase za dva měsíce

verisek321
18. led 2026

@klaruna1 Ahoj. Právě clostylbegyt je ta "injekce". Má za úkol stimulovat vaječníky aby uvolnily vajíčka což je přesně to co se děje když máš ovulaci. Navíc podporuje hormonální rovnováhu takže vyrovná ty hormony které ti při pcos "chybí či jsou v nadmíře". Já sama mám taky pcos a také jsem užívala clostylbegyt. Spolu s hromadou dalších léků a injekcí. Snažili jsme se o miminko 5 let, absolvovala jsem tři operace a nakonec po umělém oplodnění se stal zázrak a mám doma zdravého chlapečka. Takže hlavně hlavu vzhůru a zkuste se tím moc netrápit. Vím že se to lehce říká ale také jsem tím prošla. Clostylbegyt udělá co má a když ne tak centrum asistované reprodukce je skvělá volba. Pokud vím tak po půl roce snažení lze požádat gynekologa aby tě tam poslal. Nebo alespoň tak jsem to měla já. ☺️ Držím pěsti ať máte k miminku co nejkratší a ne moc složitou cestu.

uzivatelkapetra
Včera v 07:42

Když se užívá clostyl, mělo by se chodit na kontrolu, zda něco roste a pak by se měla píchnout injekce, která folikul uvolní. Případně pak nasadit léky na růst sliznice, ať se má vajíčko kam usadit.
Popravdě taky jsem měla doktorku jako ty, napsat léky a neřešit. Po změně lékaře jsem se nestačila divit rozdílu v přístupu k léčbě.
Prvního syna jsem i tak měla až po IVF. Následně mi lékařka předepsala metformin(lék pro diabetiky, prokazatelně pomáhá i s PCOS, které dost souvisí s metabolismem cukrů) a naprosto neplánovaně jsem otěhotněla přirozeně a přestala tloustnout jen ze vzduchu.

pssp1511
Včera ve 22:13

@klaruna1 ahooj kup si myo-inositol znacka blendea.
Diagnostikovali mi pcos, nemela jsem ovulaci a mela nadvahu. Clostik nepomohl vubec. Zhubla jsem asi 7kg brala inositol a vypla hlavu a hele jsem 14tt 🥹 tak nezoufej.