icon

Potrat. Jak nastartovat a začít znovu?

leheckova
3. dub 2010

V prosinci 2009 jsem potratila v 9tt měla jsem zamlké těhu a když jsem konečně po všech vyšetření a vím že jsem zdravá můžeme se s manžou začít znovu snažit ale někdy to nejde tak jak si to člověk představuje a neni to jako když člověk luskne prsty....chce to vytrvalost a pevné nervy ...pokud se tu najde někdo kdo by se chtěl přidat a sdílet společné začátky a cestu k vytouženému miminku připojte se ...budu ráda

vanilka31
27. črc 2012

@aagnes Moc mě to mrzí, takové věci by se neměly stávat! Jsi moc statečná. Jsem si jistá, že se brzy budete radovat ze zdravého miminka.

aagnes
27. črc 2012

@leeena_4 děkuju. 🙂

aagnes
27. črc 2012

@vanilka31 když jsem odcházela z porodnice jen s kabelou, tak jsem říkala, že se moc těším až ponesem příště i autosedačku s prďolkou 🙂

vanilka31
27. črc 2012

@aagnes Tohle byla jenom hrozná náhoda a příště se už budete radovat. Život si s námi prostě zahrává..

luuc_2012
27. črc 2012

@mircisek byla bych ráda aby to partner viděl, už na fotečku se usmíval a az uvidí jak mu bije srdíčko, pro něho bude taky krasný zážitek. Moc se na to teším. A on taky, na rukouch by me nosil, je skvělý a hodně mi ted pomaha. Kdyz jsme o první mimíska přišly, poprvé jsem viděla chlapa brečet a moc mě to bolelo, ale zvladly jsme to, ted zaháním spatné myslenky a kdyz zacnu o necem spatnem mluvit pred ním, hned mě zarazí a mračí se abych to vubec nerikala. Drzím palecky a doufám ze budes mit vse v poradku, vzdy zavidim ze vetsinou uz mate aspon nejake deticky. Ja sve dve neteřinky miluji jako by byly moje vlastní, byly mi velkou oporou a detský usmev je to nejkrasnejsi co muze byt. Zahreje u srdíčka

leeena_4
27. črc 2012

@luuc_2012 on to srdíčko už i uslyší. Můj muž z toho byl krásně dojatý.
@aagnes taky jsem si to po potratu říkala, že se těším, až příště si odtud ponesu miminko. a pokud vše dobře dopadne, tak si za rok a měsíc to miminko opravdu ponesu 😉. Uvidíš, že za rok už mezi nás budeš chodit a dole pod příspěvkem ti bude svíit krásný těhotenský týden 😉

luuc_2012
27. črc 2012

@aagnes budu ti držet palečky, tvuj příběh me hodne zasáhnul a neumim si ani predstavit jake to muselo byt, prisla jsem o mimco v prvním trimestru a i to me dost bolelo a probrecela jsem si par dní, hlavní je mit v okolí nekoho komu o tom vsem rict a obklopit se lidma co ti ukazi ze te maji moc radi, ale verim ze to byla jen spatna zkusenost a ze se podari mit krasne a zdrave miminko, jen musim byt ted dost silna a jak ctu mas tu velkou podporu. Nejlepsi by bylo se ted venovat necemu u ceho by jsi aspon na par minut zapomela i kdyz je to tezky.

axonka
27. črc 2012

@aagnes Moc jsem na tebe myslela, drzim ti palce a preji hodne sil......Jsi moc statecna.....

petulka19
27. črc 2012

Ahoj holky, tak jsem dneska byla u nové gynekoložky a jsem už úplně zoufalá. Místo aby mě povzbudila, tak řekla že si máme koupit publikaci o neplodnosti a že jako asi neplodní jsme, takže žádné mimčo mít asi mít nebudeme 😢 Ale my jsme plodní jen to mimčo nemůžu donosti, proč to nikdo nechápe 😠 Potom mi dělala utz a že prý mám lehký zánět, ani stěr neudělala, jak to může podle utz poznat a nebyla mi schopna vysvětlit co znamená lehký zánět. Vždyť mě nic nebolí, nešpiním ani výtok nemám, tak jak můžu mít zanět, napsala mi Macmiror 500, jsou to asi atb 😖 řekla jsem ji že v srpnu chceme začít pracovat na mimču a ona jen odfrkla. že je to naše věc a prý mám dojít na krev, že si myslí že mám v krvi ještě hcg. Po 5 týdnech od revize, to snad ani není možné ne? Koupila jsem si těhu test tak to dneska zkusím a uvidím, co je pravda. A o těch injekcích na ředění krve se ani nechtěla bavit, prý až to bude aktuální tak to začneme řešit a ještě mi řekla že mám všechny léky vysadit a začít brát sarapis a manžel selen, doopravdy nechápu a brát asi nebudu. Nevím jestli jsem já divná, nebo ti doktoři, ale tohle jednání je hrozné. Zavolám jim tam a ať si mě hned vymažou z databáze, že k nim chodit nebudu. Vrátím se ke své první gynekoložce, ta taky nestála za moc, ale apoň mi píše léky, které ji řeknu a které potřebuji ☹

kopretina22
27. črc 2012

@petulka19 to je dost divný přístup ☹ K takové doktorce bych těda důvěru neměla....nevypadáže by to chtěla řešit .....ach jooo....sehnat normálního gynekologa je asi umění ☹ Odkud vlastně jsi?

petulka19
27. črc 2012

@kopretina22 já už fakt nevím, kde se ti normální gynekologové nacházejí. Jsem z okolí Břeclavi, ale u té gynekoložky jsem byla v Brně, jsem ochotná dojíždět kamkoliv hlavně aby gynekolog s námi tu naši situaci chtěl řešit. ☹ Chodíme i do caru, ale tak jenom na konzultace, tak mě neprohlížejí (protože tam chodíme jen na testy, oplodňujeme se sami 😀 ), což se mi moc nelíbí, chtěla bych najít car, kde je zároveň i gynekologie, tak uvidím, co zase vyhledám 🙂

sweetyy
27. črc 2012

@aagnes ahoj Aagnes, chci ti říct, že když jsem to četla, tak jsem brečela taky. Drž se!!!! Odpočívej a nabírej síly, bude zase dobře, uvidíš!!!!!

sweetyy
27. črc 2012

@petulka19 Peťo a ty jsi pak po té genetice nebyla na hematologii? Moje doktorka mi dála žádanku právě na hematologii, vzali mi asi 6 zkumavek krve, nějaké výsledky byly do hodiny a některé budou ještě za měsíc. Z těch prvních výsledků bylo všecko ok. S těmi injekcemi je to těžké, prý jsou drahé, moje doktorka mi říkala, že to bude mít co vysvětlovat na pojišťovně, ale že na hematologii mi je v klidu napíšou. No a co myslíš, že na hematologii? paní doktorka řekně, tak at vám je předepisuje paní gynekoložka 😀. Opravdu naše zdravotnictví nemá chybu. Jsem ji řekla, že ona s tím má problém je předepisovat a že si je mám nechat napsat na hematologii, no a na to mi řekla, že ona ( z hematologie) s tím má taky problém, že je to drahé 😀 Na prediko do zlína jsi se nedívala? Dala bych ti tip na moji doktorku, je z Uh. Hradiště, je opravdu pečlivá, někdy až moc 🙂

aagnes
27. črc 2012

@leeena_4
@luuc_2012
@axonka
@sweetyy holky děkuju za to, že mě tak podporujete. Jserm ráda, že si tu s váma můžu popovídat 🙂

petulka19
27. črc 2012

@sweetyy děkuji. na hema jsem už byla. taky mi dělali odběry a zatím vše v pořádku, další výsledky budou za dva týdny. Já si už jednu krabici těch injekcí včera koupila v caru, 10 injekcí stojí 570Kč. Na hema mi řekli, že mi je totiž napíší až budu těhu a v caru říkali že je potřebuji od ovulace, ale prý na ně od pojišťovny nemám nárok, tak si je budu kupovat, dokud na ně nebudu mít nárok, jinak to asi nejde 😠 😀 Kdybych nikde u dr nepochopdila tak se na tebe když tak obrátím o ten kontakt, děkuji 🙂

axonka
27. črc 2012

@aagnes 🙂 jsme tu pro tebe....Drz se slunicko 😅, porad hledam slova jak te podporit ☹

aagnes
27. črc 2012

@axonka vím, že čas rychle letí a za chvíli budu zase nosit kramlík na nose, když polezu do ledničky 🙂 a vše si užiju jinak, pěkně doma v klidu. Ne, jak teď, že jsem byla ještě 4.7 v práci 😠 mám na sebe zlost.

axonka
27. črc 2012

@aagnes nemej, za to nemuzes 😅 Myslim, ze za to nikdo nemuze, proste se to stalo.....take jsem premyslela co jsem udelala spatne, ze jsem na tu sluzebku jezdit nemela apod., ale nema to cenu, jen se tim uziram a stejne to nezmenim 😖 . Priste uz to dopadne dobre, tomu verim a vubec si nepripoustim, ze to tak nebude 😉

aagnes
27. črc 2012

@axonka za jak dlouho jste se začali snažit?

herbie
27. črc 2012

holky zlaty moc vam dekujuj doufam, ze vsechno dopadne dobre trochu jsem vas docetla ted. aagnes uplne mam z tveho pribehu husi kuzi vsechno spatne je pro neco dobre a verim ze ty uz na tom dnu jsi byla a ted se jenom odrazit a verim doufam, ze se stesti na vas usmeje zdrave miminko si moc zaslouzis ani nejde vyjadrit slovy jak mi je to moc lito i kdyz jsi nova v tehle diskuzi moc s tebou citim. Ver, ze cas rany zahoji a ze brzy se dockas krasneho zdraveho miminka!! jsi silna zenska a take pred tebou smekam posilam ti obeti a at smutek te brzy opusti a stesti zavine.... 🙂

axonka
27. črc 2012

@aagnes jeste jsme nezacali, byla jsem na kyretazi pred dvema tydny 😢 . Musime vydrzet dva MS cykly, takze v zari manza nema sanci uniknout 😉
Ted jsem si delala tt jestli uz mi tehu hormony utekly z tela, ale porad mam tt pozitivni 😅 Nutusim, jak dlouho to muze trvat 😢 . Porad mi kolisa nalada, obcas brecim, jsem smutna, obcas jsem v pohode.....

eva518
27. črc 2012

@aagnes Ahoj Ani. Před chvílí jsme se vrátili z dovči a hned jsem se šla podívat, jestli už máš tu hrůzu za sebou. Myslela jsem na tebe.. Je mi to moc moc líto a neumím si to představit. Jsi moc statečná a určitě si příště z porodnice odnesete zdravé miminko. Posílám objetí.

aagnes
27. črc 2012

@herbie
@eva518 holky fakt vám moc děkuju za neuvěřitelnou podporu, jsem strašně ráda, že tu s vámi můžu být. Energii a sílu co mi posíláte asi opravdu ke mně přichází, protože sama si říkám jak je možný, že to tak zvládám. Občas si poplaču, protože hodně přemýšlím, vzpomínám a sním o maličké ☹

aagnes
27. črc 2012

@axonka to jsem nevěděla, že je to tak čerstvé ☹ mrzí mě to. Ach jo, proč ti, kteří mimi nechtějí, tak je mají a ti co po nich touží mají problémy je mít. Tak to se začnem snažit zároveň 🙂 chudáci naši chlapi, nebude je teď bolet za nás hlava? 😀 přeji Ti a všem tady holkám, ať vše dopadne na jedničku a každá z nás brzy držíme v náručí uzlíček štěstíčka 🙂 ještě jsem si to tu nestihla přečíst 😒

axonka
28. črc 2012

@aagnes Dikyyyyy, jojo, je to cerstve, ale ze zacatku jsem neverila, ze se z toho tak rychle vzpamatuju, ale uz o tom muzu normalne mluvit bez slzicek 😅 . Cas vsechno zhoji.....
Nastesti me manza podporuje a na miminko se moc tesi, ted tu mame ctyrleteho synovce a krasne se na nem realizuje 😉 . Myslim, ze bude skvely tata 😉 .
Takze zari bude nas mesic??? 😉 ja verim, ze to urcite vyjde a pristi cerven uz budeme tri a vy taky 😉

aagnes
28. črc 2012

@axonka tak super 🙂 můžeme si psát jak pokračujeme 🙂 nevím kdy dochází menzes po 6nedělí. Musím ještě počkat. Ježiš to by bylo super, kdyby to klaplo. Nevím zda ještě nemáme čekat na výsledky plod. vody a pitvy, jak dopadne genetika. ☹

kopretina22
28. črc 2012

@petulka19 Já chodím na gyndu do Břeclavi (Mudr.Daniel - někdo na něj nadává,ale já si zatím nemám na co stěžovat),kamarádka chodí k Janulíkovi a taky si ho chválí....chtěla jsem přejít do Brna,ale sehat tam někoho schopného je nadlidský výkon ☹

petulka19
28. črc 2012

@kopretina22 já jsem byla v nemocnici v břeclavě a byla tam super doktorka, ale ona asi nemá ordinaci, asi dělá jen na oddělení, ale zkusím tam zavolat 🙂 Já jsem dřív chodila do Mikulova k Hortvíkové, právěže na ni taky někteří nadávají, ale mě vždy pomohla, sice někdy přístup nic moc, vybavení taky, ale asi se k ní vrátím, byla jsem i u Danady v Mikulově, prý je moc dobrý, má furt plno, takže mě nevzal, asi jsem moc koplikovaná 😀 V Brně někoho najít je opravdu nemožné, já už do Brna nepůjdu k nikomu, říkám si, že vybírám a už jsem přebrala a stejně žádný sebelepší doktor mě už nepomůže, nechávám to na osudu, ono to nějak dopadne 🙂 Ale zkus se podívat na netu na znamylekar,cz tam jsou různé recenze na dr, ale jak dalece tomu věřit opravdu nevím.

kopretina22
28. črc 2012

@petulka19 Já jsem už prošla spousu hodnocení i diskuzí (i na znamlekar.cz) a právě,že jsem nenarazila na nikoho,kdo by mě oslovil a mám strach,že odejdu a pohorším si.Ptala jsem se i kolegyň v práci,ale když nemáš problém,tak je každý gyndař v pohodě....Daniel mi přijde pěčlivý,dá se s ním mluvit a ted po potratu mě ihned poslal na hematologii,byť by měl správně až po 2.potratu....na spermio nám taky vystavil žádanku sám od sebe a dřív než po roce snažení....Takže zatím měnit nebudu 😉

axonka
28. črc 2012

@aagnes to je jasny, za rok se budeme spolu radovat a za tri mesice se sejdeme v diskuzi termin porodu cerven 2013 😉 😉
Dr. mi rikal, ze MS by mela prijit do 5 tydnu od operace, pokud nedojde, tak mam prijit na kontrolu 😉 . take jsem se ptala zda mam cekat na histologii a genetiku, rikal, ze nemusim, ze pokud by bylo neco spatne, tak se mi ozve sam a vysledky by mely byt do mesice, coz je v srpnu, ale nepredpokladam, ze by melo byt neco spatne 🙂 Ale rikala jsem si, ze po prvni MS se objednam na kontrolu abych mela klid a zbytecne neco neuspechala 😉