Pozitivní ovulační test. Kdy je nejlepší začít se snažit?

myshak30
17. říj 2020

Ahoj holky.Chtela bych Vás poprosit o radu.Beru druhý měsíc Clostik, jelikož jsem neměla ovulaci. Kontroluji si ovulaci ovulacnimi papírky a včera a dnes se mi objevily dvě čárky a silne.S přítelem jsme se včera a dnes mazlily.Nevim jestli to ale nebylo moc brzy, četla jsem článek že ovulace teprve proběhne pokud najdete dvě silné čárky na ovulacnim testu.Kdy je nejlepší podle Vás začít se snažením o miminko? Myslite, že se může zadařit i během toho, kdy se Vám na testu objevý dvě silné čárky? Omlouvám se, možná hloupá otázka, ale už se snazime dlouho a tohle je moje první ovulace a zajímaly by mě vaše zkušenosti 🙂 Děkuju moc všem.

nina004
17. říj 2020

Ono tá ovulácia je u každej inokedy,ale väčšinou platí,že po poslednom pozit.teste príde do 24-48hod. Spermie dokážu prežiť 3-5 dní,takže šanca je aj keď sa snažíte počas toho,kedy sú čiarky ešte silné. No určite si to poisti ešte. Ja som otehotnela podľa ultrazvuku aj bazálnej teploty deň po ovu 🙂

myshak30
autor
17. říj 2020

@nina004 Dobře a děkuju 🙂

gambrinkax
17. říj 2020

@myshak30 pokud bereš clostik tvůj Dr ti nehlídá ovulaci? Při braní clostilu se dochází v půlce cyklu na folikulometrii kde se zjišťuje jak tvé tělo reaguje na clostil .

myshak30
autor
17. říj 2020

@gambrinkax Když jsem brala první dávku tak mě v půlce cyklu kontroloval.Řekl mi jen, že clostik zafungoval ať se snažíme a když se to nepovede další cykly ať si hlídám ovulaci pomocí testů.A když se nezadaři, napsal mi clostik na 3 měsíce, teprve pak mám za ním přijit.

gambrinkax
17. říj 2020

@myshak30 asi bych mu řekla aby mi každý cyklus hlídal pokud ti dal clostil a jentak řekl ať se snažíte. Clostil dělá hodně cysty a proto by si měla být hlídaná . V případě kdy se bere clostil a hlídá se ovulace přes utz , protože když je tam vyzrali folik ,tak aby pichli injekci aby folikul prasknul a vy se hezky do toho trefili. Aspoň tak to moje Dr dělala když mi ho napsala . Podle mě to tvůj Dr moc neřeší 😔