Přirozené početí s astenozoospermií
Ahoj, najdou se tu holky které přirozeně počaly nebo se o to snaží s partnerovou dg. astenozoospermie?Po skoro dvou letech snažení zjistily manželovi 29% pohyblivých, z toho jen 7% progresivně..Dohodli jsme se že zkusí doplňky stravy k tomu určené a budem dál zkoušet přirozeně..Jinak jedno dítě už spolu máme, ale bylo počato už před pěti lety, po půl roce volného průběhu, tehdy jsme spg.neřešili..
Manžel neměl žádné pohyblivé vpřed, nízký počet a poruchu zkapalnění, dle lékařů 0% šance na přirozené početí... bral fertilmen/selzinc, maca a bylinky z TCM a otěhotněla jsem po necelých dvou letech snažení
@yvarp Tak ten fertilman máme taky.Snažíme se cca stejnou dobu, v dubnu to budou dva roky.Doplňky bere teprve asi měsíc.Každopádně je super že s tak hrozným spermiogramem jste to zvládli přirozeně...a to bral ty doplňky celé dva roky nebo jak dlouho po zahájení ,,léčby" se povedlo?
@hasara33 Ono čím dýl člověk čeká tak tím skeptičtěji to vidí..proto jsem to tu založila abych zjistila jestli případy jako je tvůj jsou vyjímkou nebo se vás najde víc.Navíc to mám teď dostat a bolí mě ,,menstruačně" břicho tak o to černěji to teď vidím, ale to se většinou po ms zpraví a jsem pak opět plná nadějí😁
@madamas určitě to nebral celou dobu, začal myslím tím selzinc cca tak po půl roce snažení, po roce jsme zjistili ten špatný spermiogram, tak to jsem přitvrdila a naordinovala mu ten fertilmen a později macu 😊 takže to bral tak půl roku asi, ovšem určitě ne úplně pravidelně... Ještě teda bral z TČM tajemství zlaté skříňky (to jsem našla někde na netu, že je to dobrý na početí...) a pak jsme teda byli i na vyšetření TČM, já v pořádku, manžel dostal nějaké bylinky, ale otěhotněla jsem měsíc po té návštěvě, tak nevím, jestli pomohlo i to... A dostali jsme tam teda radu, že máme mít styk dvakrát po sobě, že v té druhé várce je to kvalitnější 😁 no udělali jsme to tak a otěhotněla jsem😉

@madamas ahoj, nám v prosinci zjistili 4% progresivní pohyb spermií. Nasadili jsme vitamíny v půlce prosince a nyní jsem v 7 tt 😉 snažili jsme se rok a půl ....jinak vitamíny, které jsme manželovi nasadili byla maca, kotvičník, selzink, kyselina listová a vitamín E. Přeji hodně štěstí.