Proběhla ovulace dle testů?

pajjinkaaa
11. srp 2015

Ahoj holky, co myslíte proběhla ovulace dle testů ? Dle meho názoru ne.
Testuju teprve prvni cyklus

pajjinkaaa
autor
11. srp 2015
lzii
11. srp 2015

@pajjinkaaa podle mě ti ovulace neprobehla , náznak tam je 29/7 , ale i tak je to slabe.. spíš nechápu proč testuješ tolik dní, bohatě stačí když začmneš testovat 11 - 16 DC .
U mě ovulace býva tak 14 DC a někdy 16DC .... pokud más anovulacni cykly domluv se s doktorkou at ti na to dá prásky ktere ti ovulku nahodi 😉

pajjinkaaa
autor
11. srp 2015

Taky si myslim ze ne.vypadalo to ze uu bude ale pak zase testy zacaly slábnout :(
Chtela jsem videt delsi průběh protože mam dlouhe cykly ,proto tolik testů

lzii
11. srp 2015

@pajjinkaaa taky jsem mela dlouhe cykly trvaly mi i 45 dni... proto jsme nasadili Clostibegyt a ten vyvolal ovulku a srovnal cyklus na 28 dni 🙂

pekkaa
14. srp 2015

@pajjinkaaa vypada, ze nejsilnejsi carka je 29.7. U ovu testu byva problem, ze se u nekoho muze ukazovat pozitivni jenom par hodin. Takze pokud si merila rano a byla tam trosku silnejsi carka, tak mozna, ze pokud by si jeste zmerila odpoledne, tak by byl krasne pozitivni.. Pak uz byva zas negativni.
Pokud uvidis, ze carka sili, tak zkus testovat vickrat za den.
Jinak ja ale ovu testy nemam rada.. Kdyz jsem to zkousela, tak mi to ukazovalo podobne jak tobe. Ted merim teplotu a vidim to krasne

alkuska
14. srp 2015

@pajjinkaaa Podlě mě tam nemáš tento cyklus ani jediný pozitivní test. Moje zkušenosti - taky dlouhé a nepravidelné cykly u PCOS:

A) testy dělat dlouho, ovulka chodí cca 12 - 14 dní PŘED následující menstruací, takže u dlouhých cyklů je potřeba prostě testovat dlouho. Když jsem začala opravdu testovat systematicky od 10 dne dál, zjistila jsem kdy ovuluju. A mě třeba clostil vůbec nezabral.

B) testy jsem dělala vždy z ranní moče, jako těhotenský test, protože při mém životním stylu bylo nemožné je dělat odpoledne, nepít u toho apod. Až když se mi začalo ráno něco silnějšího rýsovat, dělala jsem si test 2x denně (a to bylo cca čtyři dny, takže žádná velká zátěž navíc). A víš co? Jediný opravdu pozitivní test jsem měla z ranní moči, odpoledne už byl slabší a měla jsem to tak ty tři dny po sobě - teda tři ráno pozitivní, odpoledne negativní, pak zeslábly všechny. Ono se doporučuje odpoledne, ale ne vždy je to spolehlivé, každá jsme jiná a můžeš ovulaci kvůli tomu i prošvihnout. Takže když se ti bude zdát, že se něco děje, pro sichr testovat v tyto dny 2x denně.

c) zkombinovat to s bazální teplotou - ta ti opravdu zpětně potvrdí že k ovulaci došlo, když ti testy z nějakého důvodu neukazují dobře. Když BT neukáže vzestup teploty, asi opravdu neovuluješ. Nejdřív jsem se toho bála, ale nakonec bylo měření v pohodě, dokonce mi nakonec nevadilo ani si natáhnout budík o víkendu a začalo mě to strašně bavit - a vyplatilo se to 🙂 Z cyklu kdy jsem se takhle poctivě měřila a testovala jsem i otěhotněla a ovulace byla až 23 DC.