Problémy s neúspěšným snažením o dítě. Jaké máte zkušenosti?
Potřebuju poradit. Snažíme se s manželem po ztrátě a nějak nám to nejde.
Chodím k Dr. které se snažím důvěřovat, ale moc mi to nejde. Vystřídala jsem už všechny v Olomouci a tahle mi přijde docela snesitelná. O co ale jde, snažíme se a já jsem začala špinit slaboucce tak 2 dny před MS. Stalo se to již zvykem tak jsem si postěžoval Dr. a vyfasovala gynprodyl. Od té doby místo slabouckeho špinění 2 dny před MS, spinim vic 5-7 dní předem MS a navíc mám PMS nebo spíš bolesti jak při regulérním menzesu. Dr. jen že to nevadí, ale mě vadí být 2 týdny na vložkách. Nemá někdo podobnou zkušenost? Ještě dodám, že chodíme na sledování ovulace a pícháme ovitrelle 3. měsíc.
@levandule_k ahojky, mám za sebou genetiku, imuno (jen základní, asi mám deficit mbl, takže se bude řešit az po otěhotnění), manžel spermio a vše ok. A trauma to samozřejmě bylo, ale nic s tím neudělám. Psycholog mě poslal do práce a úplně mě vyčerpávalo k němu chodit a výsledky nikde. Mluvit s někým kdo to nezažil je úplně k ničemu pro mě. A teď se nám daří právě trochu. Manžel se trošku sklidnil a řekli jsme si, že budeme mít happy vejce a happy spermie a svůj happy end si zařídíme.
Problém je právě ten cyklus, je kratší a zkusila jsem na jeho úpravu drmek nebo i macu. Drmek aplikován po ovulaci mi cyklus prodloužil na 38dni a to jsem se 10 dní modlila aby ten menzes už přišel jak mi bylo špatně. Maca zatím nic nedělá.
Dr. věřím v tom že chce abych otěhotněla, ale až se nám to podaří, budu se muset sama otáčet....
No a teď se to opakuje co mě Dr. předepsala gynprodyl, je mi zle ale ještě dnes si mám zavést (12.dpo) a spinim už 3.den. Jinak cvičím úspěšně (tedy pravidelně) jen cviky na podporu otěhotnění od Mojžíšové. Zbytek je spíš náhodný. Nevím proč mi nejde cyklus srovnat abych neměla to špinění a PMS (nevím jestli to je PMS, dřív mě bolelo podbřišek ale teď mě bolí záda a pochva, nevím jestli to souvisí s ovitrelle nebo s gynprodylem a jestli je to vůbec normální). Jsem taková zoufalka
Ještě můžeš zkusit jiného psychologa, kamarádka byla u psycholožky a byla zklamaná, pak šla jinam a dost jí to pomohlo.
Nebo se místo psychologa zaměřit na sebepéči, hýčkat se rozmalovat.
A drmek si brala jak a v jaké formě? (Možná to chtělo brát ho kratší dobu...) Brala jsi drmek v kombinaci s nějakými léky od dr? Drmek obsahuje látky podobné progesteronu, tedy z mého pohledu není úplně dobré ho kombinovat s léky, co obsahují progesteron, protože pak tělo může dostávat dávky progesteronu, které jsou moc. 38 dní je moc, to mi přijde, že bys potřebovala menší dávku drmku.
@levandule_k Já vím, je to o lidech. Mě se jen nedaří ho najít a jelikož jsme v tom s manželem spolu, tak se držíme spolu. Nemáme ani moc podporu rodiny tak se snažíme se naučit být sami silnější.
Já jsem si pořídila tento Adiel Drmek FORTE s vitamínem E. Čaje a bylinky mi nedělají dobře na žaludek tak cokoli takového musím brát v kapslové formě.
Možná to byla na tebe moc silná dávka, ale jen tipuji. Já jsem brala drmek v tinktuře a tinktury se berou obvykle jedna kapka na kg hmotnosti rozděleno na tři části během dne a tam se dá v případě potřeby ubrat dávkování.
Rodiny jsou občas disfunkční a někteří příbuzní umí udělat peklo ze života. Je super, že se podporujete navzájem, funkční a podporující partner to je dobrý základ, takže neboj ono to nějak půjde a zvládnete to.
Kdybys přeci jen chtěla zkusit psychologa, zeptám se kamarádky, ale i tak to není záruka. Máš stejný region jako já 🙂
Jinak podle mě toho děláš maximum, vyšetření máš za sebou, dr. to nějak řeší v rámci možností medicíny.

Pro mě je základ důvěřovat své dr., no ale vzhledem k tomu, že jsi jich vystřídala víc a důvěra nikde, tak bych zkusila něco jiného než změnu gynekoložky, možná i časem jinou dr. pokud ti nebude vyhovovat. Zkusila bych psychologa, nějakou terapii. Ztráta je traumatická a nemusíš to mít zpracované, ale potlačené. Navíc jak se nějakou dobu nedaří, tak je to frustrující, to jako bez bedebat, ten pocit znám.
Máš za sebou hormonální profil, genetické, imunologické testy?
Můžeš zkusit bylinky, čaje, tinktury. Můžeš zkusit bylinnou nápařku. Cviky na pánevní dno, hormonální jógu.