První menstruace po revizi a další snažení

saidy
20. lis 2016

Ahoj holky, jsem pár dnů po revizi kvůli ZT na konci 8tt (přišlo se na to na začátku 9tt) a zajímalo by mě, jestli vám první MS došla až po 4-6 týdnech jak říkali v nemocnici nebo i dřív? (mívala jsem cykly jenom 24-26 dnů). Začaly jste se snažit hned po 1. MS? Za jak dlouho se zadařilo a bylo těhotenství v pořádku? V nemocnici říkali jenom dodržet šestinedělí, jinak nic. Koupila jsem si kontryhelový čaj, dočetla jsem se, že by měl pomáhat regeneraci, růstu sliznice a že posiluje dělohu, tak snad pomůže. Brala jsem kyselinu listovou a beru ji pořád, ale přemýšlím, jestli by nebyly lepší nějaké přímo těhotenské vitamíny, třeba Femibion, atd. Zkoušely jste některá a můžete mi poradit, s čím jste byly spokojené?
Omlouvám se za hromadu otázek, bylo to moje první těhotenství, tak jsem z toho ještě rozhozená a sháním informace.

lu_cy
20. lis 2016

Přidávám se k otázkám , jsem sice po SP v 16tt...ale každá zkušenost či rada dobrá. Je to těžké období a pomáhá myšlenka na druhé snažení. Jinak pro kontryhel jdu dnes po radě maminky tady z koníka pro sypaný, opravdu prý pomáhá.

saidy
autor
20. lis 2016

@lu_cy Já si ho koupila včera v prodejně s čajem a kávou a se sáčkovaným se to nedá srovnat, tak ho popíjím a čekám na zázrak. Věřím, že MS brzo dorazí a další cyklus už se budeme moct radovat ze // na testu a bezproblémového těhotenství .

janaspo
20. lis 2016

Ahoj holky ... já podstoupila revizi v květnu pro ZT v 7. týdnu ... První porevizní MS dorazila přesně za 28 dní. Ale s těmi dalšími jsem docela bojovala a na příčinu se přišlo až po hysteroskopii v říjnu. Doporučuji kontryhel. Zkoušela jsem i Gynex, ale bohužel jsem žádnou extra změnu nezaznamenala. Ale na někoho může mít vliv. A hlavně tedy čas ... Přeji ať je vše v pořádku!!

kackacka37
20. lis 2016

Ahojte holky,přesně pred rokem jsem měla revizi v 7-8tt, prvni normalni menstruace až v pulce ledna cca za 8 týdnů, mezitim opakujici se spineni. Koncem ledna prevence vse v pořádku. MS pak prichazela po 33 dnech, brala jsem 3 mesice fertipronu 2×denne sacek a femigard. Snazit jsme se začali v breznu po treti M. V květnu se zadarilo,zatim vse ok ale strach jsem mela velkej hlavně ty prvni tri měsíce...tak preju hodne štěstí a víru 😉

janea823
20. lis 2016

@saidy ja jsem po revizi tri mesice (ZT v 10tt). Prvni MS dorazila presne po měsíci, dalsi pak za necelé 4 tydny. Nyní tomu necháme volný průběh. Co se tyka vitamínu, predtim jsem brala Femibion, doktorka mi rikala, ze v tom mam pokračovat. Takze dlabu cely den. Do prvni MS jsem take kazdy den pila kontryhelovy čaj spolu s malinikem-koupila jsem si oboje sypane a michala sama 1:1. Taky mi to i chutnalo, takze jsem aspon dodržovala pitný režim. Za sebou mam take testy na hematologii..vse v poradku, takze brzo se snad zadari 🙂 držím palce, je to hrozné období, ale musime jit dal!

lu_cy
20. lis 2016

@saidy já si teď koupila, rovnou dvě balení ať je to všechno brzo v pořádku. ..už chci mít znovu důvod se radovat

saidy
autor
20. lis 2016

@lu_cy kdy jdeš na kontrolu po revizi?

mrazulkav
20. lis 2016

My máme zdravou dcerku, vše bez problémů. Po 2 letech jsme chtěli druhátko... první ZT v 9.tt s revizí v září. Menstruace dorazila po 4 týdnech, pak jsme hned zkusili znovu. V nemocnici tedy říkali počkat aspoň 3 měsíce, moje gyndařka, že klidně po šestinedělí... 2.revize ve 12.tt, místo abych dostala průkazku, jsem šla na sál. Pak následovalo kolečko po lékařích - genetika, imunologie, štítná žláza... vše bez problémů, oba zdraví.
Další pokus už vyšel, jsem v 6.měsíci, ale nervy mě připadají občas po celou dobu...
Příčina tedy neznámá... Já mám podezření poprvé na ibalgin na bolavou hlavu (byla jsem s dcerkou mimo domov, neměl kdo pohlídat, abych prospala a já už nezvládala, panadol ani paralen jsem u nikoho nesehnala...) a podruhé to asi bylo prostě brzy (četla jsem pak článek, že někdy se prostě při revizi nepodaří stáhnout jen vrchní vrstvu sliznice a pak se tedy děloha hojí déle. I těhotenské příznaky jsem pak měla dlouho... přišlo mi prostě, že by to šlo, ale děloha to nezvládla). Korunu všem mým obavám a nervům dávala tchýně, která všude tvrdila, že je to tím, že neudržím kluka...
Imunoložka mi řekla, ať takový řeči neposlouchám. A k vitamínům mi řekla, že ona je prý spíš pro jednosložkové doplňky (od genetika jsem měla doporučený femibion), takže jsem pak zobala čistou kyselinu listovou, ale v dávce 800 mg na den (v lékárně doporučeno 400, ale v papírech z imunologie jsem měla ten dvojnásobek).

lu_cy
20. lis 2016

@saidy jdu teď v pondělí tak snad vše půjde jak má, jen termín k mému lékaři to bude horší, má plno

saidy
autor
20. lis 2016

@lu_cy Tak to máme úplně stejné, já jdu v úterý ke svojí doktorce 🙂 držím nám oběma palce, ať už následují jenom samé dobré zprávy 😉

lu_cy
20. lis 2016

@saidy držím palce, ať už si napíšeme jen dobré zprávy ;) snad mě taky doktor vezme brzo ať mám potvrzeno dvakrát co a jak.

rousse
20. lis 2016

@saidy ano, MS přišla přesně po 6 týdnech a u mě to byl teda masakr - varovali, že může být silnější, ale takovou sílu jsem fakt nečekala..... chtěla jsem se původně se snažením začít rovnou po 1. MS, ale když jsem to měla tak silné, tak jsem si řekla, že mi tím chce asi tělo něco naznačit, takže jsme ještě jeden cyklus počkali. Když jsem se pak už přepla do režimu snažíme se, tak mi regulerně hráblo a stala se ze mě profisnažilka zahrabaná jen v cyklech a plodných dnech a totálně se mi zablokovala psychika. 😀 Takže jsem měla půl roku permanentní příznaky těhotenství, ale reálně těhu nikde. Až jsem na to hodila bobek a v hlavě jsem se na snažení vyprdla, tak hned první cyklus jsem otěhotněla. 😎

jani76
20. lis 2016

Já byla také na revizi - ZT v 9.tt, menses přišla cca po měsíci, taková jiná a slabší než obvykle, a kupodivu bez bolestí. Pila jsem do té doby nejdřív šalvěj. čaj, pak kontryhel. ( i když porcovaný) a ještě jsem neměla celou krabičku čaje ani dopitou, když mě gyndařka chválila na kontrole, jak mám už krásně silnou dorůstající dělohu 🙂 Jinak byla pro začít se snažit po 1. menses, ale já jsem byla ještě na očkování na pneumokoka, kde mi bylo doporučeno netěhotnit ještě alespoň měsíc. Od té doby snažení nějaké je a mám podezření, že možná že i úspěšné ... to zjistím do konce příštího týdne 🙂 Jinak Gynex už nějakou dobu užívám, pociťuji více energie, ale nic jiného. Femibion 1 začnu brát zas, ale až se "zadaří", dřív mi to přijde zbytečné, a mé lékařce také.

1306
20. lis 2016

Já jsem prodelala revizi v srpnu,po 7 tydnech ms nikde,takze jsem dostala vyvolavacku, pote jsem to do 14 dnu nedostala,jak mi rikali,takze jsem po 18 dnech od prvni injekce dostala dalsi injekci,za tyden jsem to dostala, ale jen na 2 dny,pak jsem sla k dr na mereni folikulu, rekl mi,ze ma 18mm, tak at se za dva dny snazime, snazili jsme se a ja za po vikendu dostala ms (po 14 dnech), trvala 6 dni,takze ji teprve povazuji za tu prvni poradnou ms od revize, myslim,ze to zpusobil gynex, ktery v tu dobu brala 14 dni a ten me podle meho docistil,nicmene za tyden jdu na hysteroskopii a laparoskopii,tak uvidime..snad se nam brzy zadari..

saidy
autor
16. pro 2016

@lu_cy Ahoj, tak jak jsi na tom? Mi přišla MS po 26 dnech přesně podle původního cyklu a zdá se, že by snad zítra mohla skončit. Byla mnohem silnější než jsem byla zvyklá, ale jinak OK a cítím se dobře. Už ti došla nebo ještě čekáš?

lu_cy
16. pro 2016

@saidy Ahoj, já pořád čekám :( a zatím nic. I když teda ovulace byla už tak nevím kde se fláká.

saidy
autor
16. pro 2016

@lu_cy a kdy by měla podle ovu dorazit?

lu_cy
16. pro 2016

@saidy no počítám nejpozději v pondělí jinak už to bude divné :( asi se na to až moc těším

saidy
autor
17. pro 2016

Holky pochopila jsem to správně, že šestinedělí končí první ms po revizi a pak už můžu všechno jako by se nic nestalo (koupat se, sex, atd.)? První ms skončila a ráda bych tomu nechala volný průběh, tak jenom pro jistotu 🙂 Všem držím palečky, aby následovaly už jenom dobré zprávy a brzy zdravé miminko v náručí 😉

bredda
19. led 2017

@saidy šestinedělí končí po šesti týdnech 🙂 potom už by mělo být všechno ok. Po jaké době tedy jsi dostala ms? Já na tu svojí porevizní zrovna čekám, každý den přemlouvám svoje tělo, aby už přišla 😅

saidy
autor
19. led 2017

@bredda první porevizní po 26 dnech jako dříve, ale zato druhá nedošla, udělaly se mi cysty a dostala jsem vyvolávačku. Prý je to běžné, že je po revizi rozhozený cyklus, tak mám asi smůlu 🙂