Půl roku snažení o miminko a nic - co bude dál?

miavit
22. zář 2014

Ahoj holky,
chci se zeptat. V březnu jsem byla na prohlídce u gynekologa. Tam jsem oznámila, že se začneme snažit o mimi. Doktor řekl, že je vše OK a že kdyby to nepřišlo do září, tak mám první den MS v září zavolat a přijdu na kontrolu.
Tak se chci zeptat, zda nevíte co mě čeká? Jestli nějaké vyšetření na plodnost, nebo měření folikulů, nebo sledování ovulace...nebo co? Moc se v tom nevyznám a jsem zvědavá ..
Děkuji za každé info ;) Krásný den

eviks
22. zář 2014

@miavit Presne jak rikas, mel by nasledovat rozbor hormonalniho profilu, folikulometrie kdy se zjisti jestli ovulujes, popripade spermiogram partnera. Pak vam doktor nacasuje styk aby se zvysila sance, popr. rovnou da clostilbegyt kdybys neovulovala.. a pokud by se za pul roku dale nic nedelo tak ivf centrum..

miavit
autor
22. zář 2014

Děkuji... právě ovuluju určitě, nebo aspoň OVU testy tomu nasvědčují, tak uvidíme..Děkuji za odpověď 🙂

damae
22. zář 2014

@miavit Ahoj, něco podobného jsme řešily zde: https://www.modrykonik.cz/forum/jdeme-na-to/jaka-vysetreni-me-cekaji-priroda-nam-jeste-nenadelila/
Napsala jsem tam hyperdlouhý příspěvek 🙂 Držím palce, půl roku neni nic, to je ještě uplně normální. Zdravý pár otěhotní v 95 % do jednoho roku.

miavit
autor
22. zář 2014

@damae Děkuju, kouknu na to 🙂 ..vím, že půl roku nic není, ale pro mě to je věčnost 🙂)

alcar
22. zář 2014

Taky si myslim, ze pul roku snazeni je nic. 90% lekaru vyckava rok. A kdyz porad nic, tak spermiogram, hormonalni profil, folikulometrie a paklize neni ovulace aj. potize, tak hormony, prip. laparoskopie. V pripade spatneho spermiogramu rovnou CAR.

damae
22. zář 2014

@miavit Jo, chápu. Každý měsíc je hrozné zklamání a bohužel se to nezlepšuje s časem... Zkoušela sis měřit baální teplotu a sledovat hlen? Cestou pokusů a omylů jsem za ty své 4 roky došla k závěru, že toje opravdu užitečné vědět a znát a že to může hodně pomoct. Taky to člověka relativně zabaví 😉

a.n.d.y
22. zář 2014

Naprosto ti rozumím 😉 Já jsem šla k doktorce po roce, dřív to řešit nechtěla. Dala mi na 2 měsíce Duphaston, který mi urovnal cyklus, ale k otěhotnění nepomohl. Pak nás poslala do Caru. Tam mi udělali hormonální profil, manželovi spermiogram a mě vyšetřili (klasické vyšetření a ultrazvuk). Tento cyklus mi píchli Pregnyl (na spuštění ovulace) a od 16DC užívám Utrogestan. Pokud to nepomohlo (nepomůže? - v neděli budu testovat), tak půjdeme do IUI. Ničeho se neboj, naopak se těš, že se zase posunete o kousíček dál. Jinak jsem užívala Jeřáb ptačí, Inofolic, tento cyklus piju ananasový džus a příští cyklus budu zkoušet ještě kontryhelové kapky 🙂 Hodně štěstí!

miavit
autor
22. zář 2014

No, my jsme s manželem otěhotněli před 4-mi lety - ale šla jsem na potrat. (Prosím neodsuzujte, když o tom nic nevíte) ..a teď v březnu jsme se rozhodli snažit. Mám pořád myšlenky, že kvůli potratu je něco špatně. Možná je to i psychikou.

Cyklus mám ukázkový 28 dní, OVu dle ovulačních testů mám 14-15 DC, manžel plodný asi je (když se to povedlo před 4mi lety) ..takže bych řekla, že problém nemáme (i když člověk nikdy neví) .. Možná jenom blbé načasování ? ..Uvidíme

@damae BT zatím neměřím, a ani se v tom moc nevyznám..možná by ale bylo dobré začít měřit a poznat jak to mé tělo funguje 🙂 4 roky snažení je fakt moc, jsi moc statečná !

@a.n.d.y Tak držím palce ať ti neděle přinese krásné // ! Hodně štěstí

a.n.d.y
22. zář 2014

Ono se toho může za 4 roky dost změnit 😉 Já měla s cyklem trochu problémy (hodně jsem špinila), pak mi zjistili nízkou sliznici, teď na poslední kontrole malé cysty kolem vaječníků...Výsledky spermia taky ještě nemáme. Tak zkus třeba nějaké přírodní preparáty 🙂 Je mi taky jasný, že velkou roli hraje psychika, ale ono se řekne jednoduše "nemysli na to". To je jako, kdyby člověk věděl, že ho čeká cesta kolem světa a nesměl by se těšit a plánovat 🙂

damae
22. zář 2014

@miavit Nikdo nesoudí, ale chápu, že o to větší máš asi starosti. Nicméně bych to brala jako velké pozitivum - očividně těhotná být můžeš!

takhle na začátek by také mohly pomoct nějaké doplňky stravy, jak radí @a.n.d.y, není zatím třeba dělat nic drastického.
Na měření bazální teploty doporučuji tyto webovky: http://merenibt.xf.cz/index2.html, nebo třeba www.fertilityfriend.com (v angličtině)

Nemyslet na to je sice hezká rada, ale opět jak říká a.n.d.y poněkud hůže aplikovatelná. A ne vždy to k něčemu je - já ve snaze "nemyslet" dala postavit dům. Dům už stojí, ale dítě pořád není. 🙂 Mě fakt docela uklidňuje to měření bazální teploty.

elvira
22. zář 2014

Hormonální profil, žádanka na spermio, případně při prostředku cyklu ultrazvuk, jestli dochází k ovulaci...
U nás po roce laparka - kontrola průchodnosti atd.
Jak píší holky - za 4 roky se může změnit spoustu věcí - jak u tebe, tak u muže - my jsme byli dvakrát na IUI a každý výsledek hodně jiný /v rozmezí 1 měsíce/.

sluuniicko
22. zář 2014

@miavit to mas ještě dobryho doktora,ze to chce řešit.Můj jaksi nic neřešil ani když jsme se snažili rok a půl...

stoupinek
22. zář 2014

@miavit Ahoj, neodsuzuji te.Presne vim, o cem mluvis.I ja jsem pred sedmi lety byla na preruseni s pritelem.Minuly rok v kvetnu jsme si rekli, ze se dame do zkouseni miminka.Nemohla jsem porad otehotnet.Kazdy mesic jsem brecela,kdyz jsem to dostala a vycitala si,ze jsem nenkrat sla na preruseni.Ze ted kvuli toho nemuzu otehotnet.Dostala jsem od doktora clostilbegyt.Moc jsem porad na to myslela a porad nic.V praci to vypadalo spatne a ja se bala vypovedi.Tim vice jsem se na to upla a porad jsem nemohla otehotnet.Cim vice to chces, tim vice to nejde.Vypoved jsem nakonec stejne dostala a ja se bala,ze prqitel rekne, ze kdyz uz nemam praci,tak si dame chvili od mininka pauzu.Ale prekvapil me a opak byl pravdou.Prestala jsem to resit, byla jsem v klidu..Rikala jsem si, jsem doma nechame tomu volny prubeh.A ono to vyslo.Hned 4-ty den, co jsem byla doma,jsem otehotnela.Na stedry den cekame holcicku,ktera se ted vrti u me vubrisku.Moc se na n ted uz ze svym manzelen moc tesime.

stoupinek
22. zář 2014

@miavit Trvalo nam to 11 mesicu.Ale dockali jsme se.Nezoufej, uvidis ze to prijde a i ty se dockas.Nechtela jsem tomu nikdy verit,ze v hlavni pricinou je psychika, ale oprvdu to tak je.Drzim Ti pesti.

karlos12
22. zář 2014

@miavit proč odsuzovat ? To umí každý, ale udělat rozhodnutí, to neumí.Snažíme se téměř rok.Teď jsem byla u doktorky.Jdu na krev - hormony, manžel na rybičkogram, pak ko ovulace pod sonem a uvidíme.Do konce roku vystaráno, po novém roce případně nějaké centrum.Ale tam nevím co bude.To je zatím neznámá 😉

andreak7
22. zář 2014

@miavit ahoj, my se snazime 11 mesicu. Predtim 8let antikoncepce.. spermiogram ted dobry, ja jinak zdrava, ale hormonu malo a ta ovulace taky nic moc. Takze ted prvni mesic Clostilbegyt a utrogestan, k tomu nosifol, kontryhel.. taky se snazim na to nemyslet, ale moc to nejde. 🙂 ovul a tehotenskych testu nepocitane.. tak nezoufejme.. urcite se dockame ve správny cas 🙂,

pulecp
23. zář 2014

@miavit Pokud řešíš staré události nebo strach, že to teď nemusí vyjít, možná se Ti bude hodit manuálek FasterEFTu ve článku na mém fotoblogu nebo konkrétnější rady ve skupině Emoční terapie. Ono dost potíží s otěhotněním je závislé na psychice, stresech... a EFT je na toto super metoda🙂 Jinak, statisticky v současné době za potíže s otěhotněním "mohou" muži, ale moc se jim běžně nechce do vyšetření☹

miavit
autor
6. říj 2014

Ahojte holky,
tak prohlídku mám za sebou ..dělali mi tu folikulometrii ...v pátek 3.10 jsem měla folikul 20 mm a tak mi byl píchnut pregnyl ....Tulili jsme se v pátek, sobotu a neděli 🙂 ..snad máme dobré šance 🙂) ..není folikul 20 mm moc malý? Díky 🙂

mikracek
6. říj 2014

Ahoj holky, my se teď snažíme 14.měsíc...ovulaci mám každý měsíc (potvrzeno ovu testy), cyklus pravidelný, takže nebojte, nejste v tom samy 😉

izka1
6. říj 2014

@miavit Folikul 20 mm je krásně velký, ukázkově...ať se zadaří..

izka1
6. říj 2014

@mikracek a byl už muž na SPG, když se snažíte tak dlouho a ty máš ovulaci?

miavit
autor
6. říj 2014

@mikracek Já jsem byla teďkom v pátek u doktora a říkala jsem mu , že mám pozitivní ovulační test ...a on mi řekl, že to ještě neznamená , že je / bude ovulace ..., že se zvýší hladina LH hormonu, ale že není 100%- tní, zda folikul praskne ...takže ovulační testy pozitivní mít můžeš a k ovulaci dojít nemusí :( ...ale držím palce, ať ti to výjde ;)

miavit
autor
6. říj 2014

@izka1 Děkuji 🙂

mikracek
6. říj 2014

@izka1 no právě že ještě nebyl, nedaří se mi ho tam dotlačit ☹
@miavit aha, tak to jsem nevěděla ☹ ale děkuji za upozornění, dnes se na to zeptám u dr. ...

izka1
6. říj 2014

@mikracek protože my se snažíme 15 měsíců, naštěstí můj chlap se tam nechal dotlačit a vypadá to, že chyba je opravdu ve SPG..Taky jsem měla pozitivní ovulační testy,ale jak správně říkala miavit, tak to nemusí nic znamenat, naštěstí u mě pak na UZ ovulaci potrvrdili..Takže přemlouvej, přemlouvej, SPG se dá řešit, podpořit vitaminky, ať se zbytečně dlouho netrápíte.. 🙂

mikracek
6. říj 2014

@izka1 už se nechal aspoň přemluvit na selzink plus, bere ho něco přes měsíc, ale teda teďka to začal pěkně flákat a zapomíná, vzpomene si tak co třetí den..