icon

Rozhodování o třetím dítěti: Zkušenosti a rady.

28. říj 2023

Potřebovala bych slyšet zkušenosti těch žen, které mají 3 děti tak, že navazovala rodičákem na rodičák. 🙏
Mladší už má přes 2 roky, takže nastal čas, kdy je potřeba přemýšlet o tom, zda se vrátit do práce nebo se začít snažit o mimi. S manželem jsme se od začátku bavili o velké rodině, až 4 nebo 5 dětí. Od toho jsme upustili skrz finance, místo, čas, auta a já zejména kvůli sobě. Manžel by to třetí moc chtěl a vím, že by nad tím celý život přemýšlel. Jen já si jistá, že to všechno zvládnu znovu. Porody jsem neměla ani trochu hezké, po prvním jsem měla i poporodní deprese řešené léky. A už jen ty 2 děti umí dát pěkně zabrat,mám pocit, že se vůbec nezastavím. Děti jsou nerozlučné, pořád spolu, ale mezi objetím a fackou je u nich tenká hranice 😀 I to těhotenství s dětmi je náročné, člověk je unavený, rozlámaný a ani si nemůže odpočinout. To všechno mě dost odrazuje od dalšího dítěte. Vlastně si ani neumím představit, kde bych vzala prostor a čas na další. Přemýšlím, jestli bychom jim tím třetím spíš neuškodili. Bylo by tak málo času a tak těžké spravedlivě rozdělit lásku a čas mezi 3.
Jaké to je se dvěmi vs třemi? Podle čeho jste se rozhodovali?

Strana
z3
drzticka81
30. říj 2023

Tak nase deti (11,9 a 6) zadny samostatny pokoj nechteji, onehda jsem se jich ptala a chteji byt vsichni v jednom pokoji 🙂))Jinak na dovci jezdime po CR nebo ted uz i do sousednich zemi pres booking, mame apartman, obedy mame s sebou (uz to mame vymakane), na vstupy si odkladam cely rok bokem, takze pak proste uzivame - pres rok ne, ale zase deti jsou skromne a raduji se z obcasne navstevy kina, mekace, aquaparku a i dovolene se jim libi (delam program jim na miru, ale bavi i nas s manzelem 🙂)). Pres rok podnikame spise nizkonakladove vylety do okoli. Jinak jim platime skolne vsem trem, svp, krouzky - v nicem nestradaji.
Jinak vetsina organizace rodiny je na me, s detmi se ucim, vetsinou odvadim do skoly (od tohoto roku na jedno misto, jupiiiii), vyzvedava a privadi babicka, krouzky maji vetsinou v druzine (coz super usetri cas), manzel se venuje po praci zahradce, ale kdyz potrebuji vykryt zajisteni deti, muze. Ale taky uz jsme dospeli do stadia, kdy mohu odejit a nechat vsechny deti doma o samote - super, nemuset je vsude tahat. Vazne se to s vekem deti vsechno meni k lepsimu.
Jo a u treti, kdyz mela 1.5, dostala jsem nabidku z meho zamestnani, jit na 4 hodky tydne ucit. Tak jsem sla, Dalsi rok uz jsem mela 9 hodin a pak uz jsem nastupovala na skoro cely uvazek, ted uz mam cely. (hlidala mi mamka, takze rano vypravit vsechny deti, jedno odevzdat ve skole, druhe ve skolce, treti tlacila v kocarku, kde nechtelo uz byt - tento cely okruh trvajici hodinu jsem absolvovala pesky, nejmensi hodila k mamce, utikala si oducit, priletela k mamce, vyzvedla dite ve 12 ve skolce, a posledni dite ve skole a zpet domu, uceni, a dalsi veci 🙂)))
A k tomu mluveni deti a velke hlavy: ucim na nizsim stupni, takze cele dopoledne mezi detmi, ktere na vas mluvi, chteji po vas neco, neustaly hluk, odpo to stejne se svymi detmi 🙂))) Dopoledne ucim deti a odpo opet delam to stejne se svymi vlastnimi. Se divim, ze jsem v poho 🙂)))
Za me je vic deti super, i mensi vekovy rozdil mezi nimi. Vekem se to vse lepsi.

Strana
z3