Samovolný potrat po 17 dnech

terinkalol
30. čer 2019

Zdravím, mám dotaz ohledně samovolného potratů. S přítelem se snažíme o dítě. Menstruaci jsem dostala po 17 dnech, místo 29 s tím, ze jsem tedy 10 dní po poslední menstruaci s ním měla naposledy nechráněný sex. Je možné, ze jsem otěhotněla a hned týden na to došlo na samovolně potrat? Byl tam i takový kus krve, doslova. Na internetu jsem si o tom zkusila dost načíst. Důsledkem mohou byt i vrozené zmutované geny způsobující trombozu, kterou jsem měla před rokem. Poradíte? Předem díky moc. K doktoru se bojím

sudylichozrout
30. čer 2019

@terinkalol nejsilenejdi vec, kterou muzes udelat je to, ze budes googlit diagnozy. Rovnou rikam, nedelej to. Take se mi to jednou stalo, menstruace prisla po cca 14 dnech od konce te predchozi a byla silna jako obvykle. Vetsinou o nic nejde, proste se obcas rozhodi hormony, nejsme stroje. Kdyby se to opakovalo, mela bys to konzultovat s lekarem, ale pokud se to opakovat nebude, tak to hod za hlavu.

terinkalol
autor
30. čer 2019

@sudylichozrout díky, už se proste jen nervuju

martiniquest
1. črc 2019

Je to hloupost. Po tydnu od oplozeni dochazi teprve k nidaci vajicka. K potratum v prvnim trimestru dochazi nejcasteji v 6tt, kdy je potrat ve forme silnejsi menstruce. Dale pak ve 13-14tt, kdy uz se jedna o maly porod - s tim, ze plod umira o 4-5 tydnu drive. Telu nejakou dobu trva, nez detekuje vadu plodu a odlouci jej.
Je treba si uvedomit, ze urcite procento cyklu je nestandardne dlouhych (myslim, ze se uvadi 10%, coz je podle me to, co se ti stalo.