icon

Sex při uhnizďování. Je to bezpečné?

11. zář 2020

Ahoj holky, jdu sem s dotazem. Tento rok jsme se začali snažit o miminko. A chtěla bych se zeptat, když během ovulace máme sex, tak jestli hrozí nebezpečí cca za 4-6 dní, kdy by se mělo případně oplozené vajíčko uhnizďovat, tak zda hrozí při sexu narušení uhnizdeni, kdy se pak vajíčko pořádně neuhnizdi (nezakousne) a pak při ms odejde. Já mám z toho takový strach ze pak raději od ovulace do ms sex nechci abychom to nějak nenarušili. Omlouvám se, zda je to debilní. A nemístný dotaz ale každý měsíc na to myslím, zda takto nemohu ublížit oplozené u vajíčku. Za případné odpovědi děkuji a pokud někdo chce útočit že jsem blbá a ptám se na toto, tak si prosím odpovědi nechte pro sebe, mé snažení je to první a nechci udělat něco špatně, urážek ostatních maminek jsem tu četla už plno, z toho důvodu jsem tu anonymně, za což se moc omlouvám. Moc děkuji těm co mi pomůžou

mzacikova
•
11. zář 2020

Rozhodně ne. Není možné něčemu tak malému, co je ještě tak daleko, ublížit. Buď se uhnízdí nebo ne, tam je faktor jen jestli je vajíčko v pořádku a schopné, to už tělo dokáže poznat samo a poradí si.
Asi by mě osobně přišlo šílené, nemít cíleně třeba týden kvůli tomu sex. Ten mám když je chuť, jen kdyby nastaly komplikace například v těhotenství, tak to bych se samozřejmě zdržela

autor
•
11. zář 2020

@mzacikova rozumím, my se právě bojíme abychom to nějak nenarušili. Děkuji 😊

lachtanice86
•
11. zář 2020

Je to fakt hloupý dotaz. Jak by jako sex měl narušit případné uhnizdeni?

majena39
•
11. zář 2020

Mně zase až tak divný nepřijde. Sex to asi nezmaří... Ale četla jsem například článek, že nadměrná fyzická aktivita, na kterou žena není zvyklá, může.

elesse
•
11. zář 2020

@majena39 no tak jestli bezny sex povazujes za nadmernou aktivitu, na kterou neni zvykla zena...
Zakladatelce, nic se stat nemuze, to vic skodi nervy, jak vsechno hlidas. Vic klidu🙂)

lachtanice86
•
11. zář 2020

@majena39 nadměrná fyzická aktivita, na kterou není ženská zvyklá dejme tomu, ale ona se ptá na sex

levandulka_fialova
•
11. zář 2020

Ublížit nemůže, ale pokud si nejsi jistá a stejně na to myslíš, nic bys ze sexu neměla, partner taky ne, tak ho nemějte a hotovo. Je to vaše věc, takže to dělejte podle sebe 😉

drakenn
•
12. zář 2020

Ne, nemůže

krupka3
•
12. zář 2020

Vajicko se uhnuzduje v deloze, sex probiha ve vagine, vstup do delohy je uzavren cipkem, ktery navic v teto fazi cyklu byva pevne uzavreny. Chapu, ze mas strach, ale tim strachem si uskodis vice nez sexem. Stres vyplavuje adrenalin, a ten teprve muze zamezit uhnizdeni vajicka.

aselluska
•
12. zář 2020

Vykašli se na takový nesmysly a nedeptej se zbytečnostmi, bude ti líp.

ajja87
•
12. zář 2020

Za prvé nemuzes ani tušit jestli k oplození došlo a za druhé se tím zbytečně stresujes a to je podle horší než ten sex.

lotosek
•
12. zář 2020

To by na světě nebylo 7 miliard lidí, kdyby sex po ovulaci měl zabránit početí. 😉