icon

Snažíme se o miminko 2019

monib66
10. led 2019

Pojďme si zkrátit chvíle na čekání 🙂 Jsem maminkou 1,5l chlapečka a od listopadu jsme se začali snažit o druhé miminko.
Pojďme sdílet grafy baz.teplot, ovulační testy a také těhotenské testy. Předávat si rady, zkušenosti 🙂
M.

paja285
22. črc 2019

Tak ja dnes hlasim druhy den zpozdeni MS mela dorazit v sobotu, a zatim nic, takze jsem si dneska delala test a bohuzel snehobilo 😟😟 tak nevim kde se mrcha louda...

nina004
22. črc 2019

@paja285 skus to este o par dni a uvidis.Kiezby sa zadarilo 😉

paja285
22. črc 2019

@nina004 no moc nadeje tomu nedavam, nebyl fakt ani pidi dousek, a uz mam zpozdeni 😵 myslim, ze neco uz by tam urcite muselo byt....

nina004
22. črc 2019

@paja285 a neskusala si si merat bazalnu teplotu? Ta by tiez mohla nieco ukazat.

hermij
22. črc 2019

Milé ženy, často tu čtu, jak "máte zpoždění" a testy jsou sněhobílé a nevíte, kdy byla ovulace a nevíte, kdy dorazí menstruace... doba přípravy na miminko by pro každou z nás měla být dobou, kdy poznáváme své tělo. Sledování znaků plodnosti může být jednou z těch cest. Vážně doporučuji mrknout na tento text o měření bazální teploty a sledování dalších znaků plodnosti. Jsou to cenné informace do života, nejen pro sledování ovulace a cyklu. >>> http://cestykditeti.cz/e-book-zdarma/
(Paní neznám, nemám z žádného doporučování profit, prostě jen doporučuji super věc, která je navíc zadarmo a může mnoha z vás pomoct 😉 ).

paja285
22. črc 2019

@nina004 ne bohuzel ne snazim se to snazeni tak nejak ,,nehrotit,, takze jeste nemerim... no proste pockam a uvidim no 🙂

nina004
22. črc 2019

@paja285 urcite daj vediet ako si dopadla.

jirikmaminka
23. črc 2019

@radullah mohu se prosim zeptat ohledne te lutealni faze s pritelem se snazime a zatim nic la mam lf 12 dni temer max o den stejne kdy je tak dobre udelat test jestli i pred ms

hermij
23. črc 2019

@jirikmaminka Vím, že dotaz nebyl směřován na mě, ale dovolím si odepsat. Věc první - jak detekujete ovulaci a počítáte luteální fázi. Nejpřesnější výpočet (když pomineme přesnou ultrazvukovou diagnostiku, která se v ČR téměř neděje, tak ji ani nechci rozvádět) je pomocí symptotermální metody (měření bazální teploty za kontroly hlenového příznaku). Věc druhá - testovat má smysl nejdříve 13 dní po ovulaci, tehdy by měl být již test z ranní moči spolehlivý, do této doby hrozí duchové a falešná pozitivita. LF potřebná k početí je 13 dní, zdravá LF je 12-16 dní, od cca. 18 dne je téměř jisté těhotenství (výjimky potvrzují pravidlo). Samozřejmě, že počaly (a donosily i odrodily) i ženy s LF 10-12 dní, ale tam je vyšší riziko raného potratu :(

paja285
23. črc 2019

@nina004 Tak nic.. dneska 1DC, takze hura do dalsiho pokusu 🙂 Mam na tento mesic koupeny Inositol, tak uvidime.. a chystam se na ovu testy, tak to treba vyjde a bude mimi narozene v kvetnu jako jsem ja 🙂

radullah
23. črc 2019

@jirikmaminka ahoj, no takhle, LF ani moc sledovat nemusíš aby sis mohla udělat test. To jsme se tehdá bavili v tom smyslu, že někomu vyjde test pozitivní dlouho před ms a někomu až při vynechání...jako třeba mě vyšel 7 dní před ms, protože mám lf dlouhou, tobě by vyšla třeba 3 dny před a testovali bychom stejný počet dní po ovulaci.
Celkově podle mých zkušeností, nemá cenu testovat dřív jak 9dpo. Jistotu jsem vždy měla těch 14 dpo. Jsem těhotná po čtvrté a testy jsem měla pozitivní -poprvé 13dpo (a už byla na testu dálnice), podruhé 11dpo (zamlklé na konci prvního trimestru), potřetí 13dpo (biochemko) a teď počtvrté už 9dpo (to se zatím úspěšně drží). Jak vypadají tvoje ovulační testy? Opravdu se mi vyplatilo sledovat i plodný hlen, bez něj nám to taky nešlo (podpořila jsem tvorbu maliníkem a růžovými grepy). Moc ti držím palce, už by se vám taky mohlo zadařit. 🍀

radullah
23. črc 2019

@paja285 škoda škoda škoda...držím palce do dalšího cyklu 🍀

jirikmaminka
23. črc 2019

@radullah ja prave bazalni teplitu meriv mam.ovu bolesti plodny hled pozitivni test ovu takze jako to jsme se trefili uz jednou vyslo a bylo biochem. No tak jeste pockam na test nebo az do ms ta by mela prijit za 9 dni i kdyz doufam tise aby neprisla

radullah
23. črc 2019

Jinak holky ovulační testy jsem objednávala vždy po 30ti kusech přes ebay, vyšli děsně levně, nebyly posílány z číny, ale z anglie a měla jsem je doma za 14 dní....pokud děláte víc testů, určitě doporučuju...( třeba tady https://www.ebay.com/itm/Tests-De-Grossesse-Et-...)

paja285
23. črc 2019

@radullah ja objednavam z Amazonu presne tyhle no 🙂

nina004
24. črc 2019

@paja285 Ahoj. Skoda, ze to teraz nevyslo. Dufam, ze tento cyklus bude ten pravy. Mala by si pekny darcek na narodky 🙂 Ja som par dni po ovu, tak som zvedava. Objednala som tiez na dalsi mesiac ovu testy z ali a budeme testovat 🙂

katkadoskova
24. črc 2019

@paja285 :( třeba se jeste // objeví.
Ja jsem 7DPO tak uvidíme. Minule tehu jsem poznala hned tyden po ovu (i když všichni tvrdí, ze to není možné), ja jsem začala hrozne řihat a druhy tyden uz se mi zvedal žaludek. Měla jsem hned tušení, ze jsem v tom. A to jsem na to opravdu nečekala, bylo nám jedno kdy to vyjde. A tentokrat opět po prvním měsíci snažení, mam citlivá prsa (která mi nikdy na nic nereaguji, opravdu nikdy s ted boli, mimo to bych sežrala úplně všechno). Tak příští týdnem uvidíme. Je mi divné, ze by se nám opět zadarilo na poprvé. Nějak s tim moc nepočítám.
Držím všem palce!!

lusinda485
24. črc 2019

@katkadoskova taky jsem 7 DPO a mám píchání v podbřišku tak jsem zvedava zda se zadarilo napoprvé 😊

katkadoskova
25. črc 2019

@lusinda485 tak čekáme spolu :D no když ne tak priste ;) ale samozřejmě to člověka potěší, když je to brzo.
Ja břicho také cítím. Ale spis ty prsa, který mi nikdy nereaguji na nic, tak je mi to divné. 🙂 ale uvidíme. Držím ti palce. Kdy budeš testovat?

lusinda485
25. črc 2019

@katkadoskova no já právě asi v den ms 😁Bo to nevydržím co ty? Jinak jsem taky ráda kdyby nám to vyšlo 😁

kikimaruska
25. črc 2019

Ahoj maminky. Jsem maminkou dvou kluků, 11 a 6 let a od července jsme se začali snažit ještě o třetí (manželovo druhé) děťátko 🙂. Aktuálně jsem 4DPO. 🙂. Mohu se přidat?

nina004
25. črc 2019

@kikimaruska Ahoj. Jasne, pridaj sa. Ja som dnes tiez 4 DPO. A uz by som najradsej testovala. Neviem ako to vydrzim. 🙂 Velmi dufam, ze nam to vyslo. 🙂

kikimaruska
25. črc 2019

@nina004 je, tak to jsme se sešly 🙂. U druhého synka jsem sledovala ovulaci a při testech v 10 DPO už mi test ukázal a stoupal, takže chci zkusit též začít 10 DPO🙂.

nina004
25. črc 2019

@kikimaruska Ja to uz asi tiez nabuduci tyzden vyskusam. Nevydrzim cakat. Budem skusat kym MS nedorazi. Meriam aj BT prvy mesiac, tak aj podla toho by sa dalo urcit, ale to treba cakat tak 18 DPO. A prvy a druhy syncek ti vysiel na prvykrat?

kikimaruska
25. črc 2019

@nina004 můžeš mi juknout ido alba, tam mám přesně vše, jak probíhalo u druhého, plánovaného synka. Ve 14 DPO myslím už jsem byla na kontrole u dr. Byla sem brána jako riziková po prvním předčasném porodu. První syn byl neplánovaně přes HA..,takže tam jsem nic nesledovala🙂.

kikimaruska
25. črc 2019

@nina004 jinak druhý syn se zadařil 5 měsíců od snažení.

katkadoskova
25. črc 2019

@lusinda485 no ja předně nevim kdy to mam dostat, zatím jsem prášky vysazovala 2x z toho jednou jsem hned otěhotněla :D takže ms uz nedorazila a podruhé jsem vysazována ted v březnu, abych věděla ze po porodu vše funguje jak ma. A to jsem to dostala nějaký 31 den. Takže bych měla testovat tak příští čtvrtek nebo pátek :D ale bojím se, ze testnu uz středu jeste před ms. Taky jsem nedockavec.

katkadoskova
25. črc 2019

@kikimaruska rozhodne se přidej 🙂 tak to jsi chvíli po nas :D tak držíme palce ať ti to klapne! 🙂

lusinda485
25. črc 2019

@katkadoskova přesně taky nad tím uvažuji možná to risknu ve středu mě to má přijít ve cvrtek😁

katkadoskova
25. črc 2019

@lusinda485 :D me podle kalendáře úterý. Ale predtim jsem to dostala nějaký 31-32 den, takže spis bych měla až taky čtvrtek 🙂 ale vydrž to :D porad přemýšlím kdy to risknu :D

Strana