icon

Špatné líné spermie, i tak se povedlo?

dendasubaristka
20. srp 2018

Zdravím,chci se zeptat je tu někdo kdo měl u chlapa špatné spermie,ale i tak se povedlo? Trvalo to třeba dyl,ale povedlo se? 🙂

monculais
20. srp 2018

Podle spermiogramu většina mrtvých a ty živě se točily v kruhu. Ještě byl hodně moc pod normou v počtu. Šance na přirozené otěhotnění 1%. Snažili jsme se téměř rok, poté ten špatný spermiogram a další měsíc jsem otěhotněla. Manžel jedl vitamíny, které mu byly doporučeny a ještě si koupil mateří kašičku. Ale co pomohlo nevím.

dendasubaristka
autor
20. srp 2018

@monculais no mozna ten klid v dusi a to ze jste vedeli ze pro to clovek neco dela a zacal tomu verit 🙂

katule1990
20. srp 2018

@dendasubaristka Ahoj, u nás taky hodně špatný spermiogram, ale zatím se nepovedlo (ani po IUI). Je to necelý rok a půl, co se snažíme. Jaké máte hodnoty? Jinak si taky ráda přečtu příběh, kdy to někomu i tak dopadlo 🙂. U nás jsou ale výsledky fakt dost blbý...

yvarp
20. srp 2018

U nás taky málo spermií a žádna nešla vpřed, jen se točily v kruhu, k tomu porucha zkapalnění, šance na přirozené početí 0%. Manžel jedl vitamíny, bylinky z čínské medicíny a otěhotněla jsem zhruba třičtvrtě roku od špatného spermiogramu, celkem jsme se snažili necelé dva roky.

bubinko1506
21. srp 2018

U nas tiez tak, velmi nizky pocet, diagnoza oligoasthenoteratozoospermia. Trvalo to sice 4 roky a pomohlo az ivf, ale mame takmer 2rocne dvojicky☺

izka1
21. srp 2018

U nás dg. Astenoteratozoospermie.. Čekali jsme 15 měsíců na první ditko než se povedlo přirozeně . Teď se snažíme o druhé zatím 14 měsíců a nic..

petru80
23. srp 2018

Ahoj manzel mel spatny spermiogram, 5 let snazeni a nic, podstoupili jsme umele oplodneni, povedlo se na poprve, pak 6 let sexu bez antikon.dalsi dite jsme neplanovali a ejhle vynechala mi menstruace a ja byla tehotna dnes je nasi holcice pul roku. Zmena u nas nastala u stravy, ale kvuli tomu, ze manzel mel problem se slinivkou vyradila jsem ze stravy cukr a lepek a pridali hodne vitaminu

chiara1990
30. srp 2018

Ahoj holky snazime se take o mimi xlet bez uspechu.pritel je nemocny a ma biolecbu.vzdy rikal ze pujde na spermiogram.ted kdyz jsme dostali zadanku tak se v nem neco zlomilo a ma obavu tam jit ze urcite vysledky budou spatny(i kdyz stim pocitame).chapu ho ale ani nevim jak ho uklidnit.pry pujde kvuli me ale to nechci kdyz uz tak kvuli nam.nevnima me.jak to dali Vasi chlapy kdyz melo jit na vec?

katule1990
30. srp 2018

@chiara1990 Můj muž byl v pohodě, neměl s tím problém, nebo to spíš jen nedal najevo, nevím. Každopádně bez řečí šel, ale přišla jsem s tím teda já. Na tvém místě bych se mi snažila vysvětlit, že po x letech snažení to prostě nepůjde bez jeho i tvého vyšetření a je třeba to brát jako nutnost, pokud mimi chcete. Navíc bych mu řekla, že ty jeho výsledky nemusí nutně dopadnout špatně a pak bude třeba hledat problém u tebe. Pokud jeho výsledky nedopadnou dobře, alespoň budete vědět, na čem jste, je to lepší než ta nejistota. Taky nemusí být špatné všechny parametry, např. jen pohyblivost a budete tak vědět, na co se zaměřit a co se snažit zlepšit. (Není to tak docela pravda, většinou různé vitamíny apod. podporují všechny parametry, ale to nemusí vědět 😉 ). Přítel něco bere pro lepší spermie?

chiara1990
30. srp 2018

@katule1990 i kdyby bral tak jeho lecba a ruzny leky bohuzel snizuji plodnost ci zpusobuji neplodnost ted jsem prisla od dr.ktery ho ma na starost.bohuzel takze my na to prdime.nechci totiz aby se trapil vysledkem.bohuzel se leci uz dlouhou dobu.teda neleci jen potlacuje nemoci

katule1990
30. srp 2018

@chiara1990 A ta léčba asi nejde trošku upravit s ohledem na to, že se snažíte o dítě, viď? Ale hlavně každý chlap může na takovou léčbu reagovat jinak. Může mu to zhoršovat spermio třeba o polovinu a pořád může být nad normou, nebo třeba taky nemusí mít spermie žádné. Myslím si, že je hodně důležité to vědět, abyste se mohli rozhodnout, jestli má smysl to dát zkoušet přirozeně, jestli nemusíš podstoupit nějaká vyšetření i ty, jestli by nestačilo jít na IUI, nebo jestli budete muset zkusit IVF. Bez spermiogramu se dát nepohnete, doma byste to to mohli taky zkoušet do nekonečna. Pokud byste zvolili nějakou metodu asistované reprodukce, tak by stejně na spermio musel. Zkus mu to nějak takhle vysvětlit. Je jasný, že to asi žádnýmu chlapovi není příjemný, ale není to nic bolestivýho, takže pokud chce mimčo, tak by se pro to měl rozhodnout co nejdříve.