Špatný spermiogram, jaké vitamíny pro přítele?

saries
10. led 2016

Ahoj chci se zeptat kdo ma zkusenosti s hodně špatným spermiogramem?
Jake vitamíny jedl Váš přítel a jestli zabírali? Jestli se spermiogram zlepšil 🙂

Děkuji

roooni
10. led 2016

Ahoj, taky máme špatně spermio,. Teda spíše se jedná o špatné tvary spermií, jinak je vše Ok. Ale manželovi byl doporučený selen, zinek a vitamin E. ale nevím jestli se to nějak zlepší, bere to teprve pár týdnů.

saries
autor
10. led 2016

No my mame zdravích jen 8 %... Tak nevím zda se vubec něco spraví vitamínama, ale chceme aspon vyzkoušet na další spermogram jdeme za pul roku a pak se uvidí co a jak dále tak zatím chceme aspon nějaké vitamíny .

hanicinka
10. led 2016

@saries Manželovy teď zjistili že jsou pomalé a dr mu řekla brát Lykopen a selzink plus, dala by mu léky ale ty nemůže kvůli vysokému krev. tlaku, že by mu ho to rozhodilo ještě víc. Studené sprchy musí dělat. Ale i z 8% se může udělat ivf či iui. Vyberou ty zdravé. 😉

emisty
10. led 2016

Ahoj. My meli taky hodne spatny spermo. Lecili jsme se prubezne skoro tri roky, zkouseli jsme vsechno, bylinky,lcitele,vitaminy....manzel si i pichal hormonalni injekce. Spermo se vzdycky malinko zlepsilo ale nikdy ne natolik abychom mohli prirozene otehotnet. Nejvic nam pomohl epcialista - androlog,ktery se manzelovi fakt venoval,udelal ruzna vysetreni....i tak jsme skoncili u ivf ale s jeho pomoci nas to alespon nestalo tolik priplatku.

roooni
10. led 2016

Já teda nevím přesně kde je u vás problém, ale zprvu se mi manželovy výsledky zdáli hrozné, ale ted nám doktoři řekli že to zlé vůbec není. Pohyblivost i počet je nad normu, jen všechny mají špatný tvar hlaviček. Což teda může mít za vliv že neumí oplodnit vajíčko, ale není to nemožné. Že to má spousty chlapů a mají děti a navíc se vyšetřuje pouze malý vzorek z celého odběru. Ale hlavně z jednoho testu si nemáme dělat žádné závěry. Muž byl na podrobnějším vyšetření u sexuologa a ten nás tedy docela dost uklidnil. Pro jistotu mu vzal i krev a udělal nějaké testy, tak ted čekáme na výsledky. A nasadil ty vitamíny, že to prozatím stačí a za měsíc kontrolní spermio a tam se uvidí.

serenna30
10. led 2016

Muj chlap mel spatnou pohyblivost. Jeste nez nam tuhle diagnozu řekli, bral macu a selzink, ale dlouhodobe, treba rok. A kdyz to porad neslo a my si sli pro vysledky, kde na Dr. sdelovala ze mame 2,5% nadeji na prirozene početi, byla jsem uz v 6. Tydnu. Takze za me bylinky, vitaminy a dat tomu čas!

beruska_zuzanka
10. led 2016

Manželovi také zjistili špatné spermio a to ve všech směrech. Málo, líný a ještě 0% zdravých. Začal brát fertilan a po 3/4 roku zlepšení. Počet se zvýšil na dvojnásobek, pohyblivost o 40% a zdravý o 8%. Dr. říkala, že je to výborné zlepšení, ale stejně na normální početí je to riskantní. Šly jsme do IVF a čekáme Marušku 🙂
Mimochodem kdyby někdo chtěl, máme tu ještě fertilan, který manžel již nevyužije.

saries
autor
12. led 2016

Holky zazraky se dějí 🙂 Dnes na těhotenském testu // , sice mi bylo a je porad spatne ale neprikladala jsme to vzhledem k spermiogramu k těhotenství a dneska jsme si jen tak udělala test protoze to mam dneska dostat a doslova tam mám dálnici 🙂

emisty
12. led 2016

Tak to je super. Moc gratuluji.

hanicinka
12. led 2016

@saries to je moc príma, ať to dobře dopadne 🙂 🙂

saries
autor
12. led 2016

Děkuji 🙂

roooni
14. led 2016

Taky moc gratuluju a hlavně ať je vše v pořádku 🙂

saries
autor
15. led 2016

Děkuji moc příští čtvrtek jdu k doktorco tek snad bude vše tak jak má 🙂