icon

Spermiogram - jak dlouho se čeká na výsledky?

jasemin26
14. led 2019

Dobrý den, uz pres rok se snažíme o miminko,porad se nedaří,tak muj gynekolog dal priteli zadanku na spermio,dnes tam jede,prosim jak dlouho se ceka na výsledky? Nevíte někdo? Moc děkuji

Strana
z2
empeka
14. led 2019

@jasemin26 Asi jak kde, my jsme poprve cekali az na druhy den, ale v Praze v Gennetu to meli hotove za 2h 🙂

jasemin26
autor
14. led 2019

@empeka dekuji...no pritel jede do nemocnice v Jilemnici,tak uvidíme,ale jsem hrozně nervózní,ale moc děkuji za odpověď

denadena16
14. led 2019

Reprofit Ostrava výsledky jsme měli za 3 hodinky

anetka9
14. led 2019

Skoro všude to bývá ještě ten samý den🙂 Jen tam chlap musel osobně zase..🙂 a případně si taky nech udělat vyšetření, ať neztrácíte další čas🙂

jasemin26
autor
14. led 2019

@denadena16 děkuji

jasemin26
autor
14. led 2019

@anetka9 děkuji..ja už byla na ultrazvuju,a nechala mi doktorka udelat hormonální profil,vse pry v pořádku,tak ted je na řadě pritel,a když to bude v pořádku což se modlim q jsem šílené nervózní,.tak když to bude dobre tak me mudr obedna na pruchodnost vejcovodu

anetka9
14. led 2019

@jasemin26 Tak to je dobře, že už to máte takhle zařízené🙂

jasemin26
autor
14. led 2019

@anetka9 ano,jen doufám že jeho výsledky budou v pořádku,

anetka9
14. led 2019

@jasemin26 Snad jo🙂 ale i to se dá řešit, spousta vitamínů na to je🙂

jasemin26
autor
14. led 2019

@anetka9 jo? Tak budu doufat. Děkuji

marketa1218
14. led 2019

@jasemin26 Ahoj, my jsme měli výsledky asi za dvě hodinky, pak si pro ně musel manžel dojit zase osobně, první spermio bylo slabé, můj doktor nám doporučil vitamíny a druhé spermio už bylo ukázkové, otěhotněli jsme sice skoro až po dvou letech, ale přirozeně, hrozně se mi nechtělo do žádného CARu. Teď jsem na začátku těhotenství, tak držím palce 🙂

jasemin26
autor
14. led 2019

@marketa1218 tak to gratuluji a dekuji, a ty vitaminy byli teda pro tveho muze? Jak se jmenovali? Jinak moc dekuji za odpoved

marketa1218
14. led 2019

@jasemin26 Děkuji, tuším že Folandrol se to jmenovalo a pomohlo mu to. Je to nějaký prášek rozpustný ve vodě a pil to zhruba tři měsíce, neboj případně se s tím dá fakt něco dělat. Já jsem měla také před laparkou, ale místo objednání termínu jsem šla s pozitivním těhotenským testem, ještě teď tomu nemůžu moc uvěřit no. Držím palce 🙂. U nás, nebo spíš u mě v tom fat hrála obrovskou roli psychika.

jasemin26
autor
14. led 2019

@marketa1218 tak dekuji, uvidíme co vysledky. Určitě by jsme se po tom leku podivali. A gratuluji 😉 ..snad i my se jednou dockame

empeka
14. led 2019

@jasemin26 muj mily taky bere Folandrol plus omega 3 a behem 3 m-cu vysledky spermiogramu ma jiz jen lehce pod normou tak myslim ze neco na tom bude

jasemin26
autor
14. led 2019

@empeka dekuji zkusime

jasemin26
autor
14. led 2019

Tak jsme zjistili ze ma spatny vysledky😟 vic nam k tomu nerejli jen ze je to spatny,a ze to posilaji me doktorce. Muz nekomunikuje a je vyrizeny😟

marketa1218
14. led 2019

@jasemin26 oni chlapi jsou na tohle dost citlivý až ješitní. Nechtějí si přiznat, že ten problém je u nich. Dej mu pár dní, bude dobrej 😉

anetka9
14. led 2019

@jasemin26 Ti chlapi jsou na o háklivý no...teď je potřeba tvoje podpora, že to nevadí, že to není jeho chyba, že se to dá řešit, a fakt dá🙂 doktorka ti poví potom, jak moc je to špatný a hned si kupte ty vitamíny, jsou potřeba je brát dlouhodobě - holky píšou folandrol, my měli macu, Fertilman, předtím jen selzink, ale lepší už jsou ty vícevitamíny

jasemin26
autor
14. led 2019

@marketa1218 snad jo,,jen nevime jestli je uplne neplodny,nebo jestli mame nejakou sanci. Ale vzal to dost blbe,snad se z toho dostane

empeka
14. led 2019

@jasemin26 no je to tezke se o tom bavit a pro muze je to velka rana kdyz zjisti ze “vina” je na jejich strane. Ale to jde lecit neni to konecna diagnoza,

jasemin26
autor
14. led 2019

@anetka9 děkuji,jo snazim se ho podporovat a byt pred nim silna, ty leky určitě poridime. Ted budu zvědavá co mi povi doktorka

jasemin26
autor
14. led 2019

@empeka ja doufám že není úplně neplodny, uvidíme co se s tim da delat..rozhodně nejsem z tech co by hned sveho partnera opustila...

empeka
14. led 2019

@jasemin26 memu chlapovi hodne pomohla vizita u androloga.
Resite to v CARu? Tam vas poslou na vsemozne vysetreni a zjisti kde to vezi.

jasemin26
autor
14. led 2019

@empeka ne v caru ne, ja byla u sveho gynekologa ta mi udelala hormonální profil,a chtela me poslat na pruchodnost vejcovodu,a rikala ze posle protele jen na spermio aby jsme vedeli,popravdě jsem si myslela ze u nej problem nebude,ze je to mnou😟

marketa1218
14. led 2019

do CARu vůbec nemusí, neznám diagnózu, ale manžel je měl pomalejší a řešila jsem se svým gynekologem, ten nám doporučil vitamíny a znova spermiogram, už byl v normě. Každopádně spermie se tvoří tři měsíce, stačí když chlap pred třemi měsíci zobal třeba nějaké léky a hned ty výsledky nemusí být dobré.

empeka
14. led 2019

No ono je to asi ta “lepsi” varianta, snaz resitelna. Uvidis co vam rekne gyn.

klarinka10
14. led 2019

@jasemin26 To Mě moc mrzí jsme v hodně podobné situaci...muž má 99% deformovaných spermií (hlavička)...bereme vitamíny už skoro dva měsíce a doufáme, že se to spraví aspoň trošku at nemusíme na ivf, když první dcera byla přirozeně... pro chlapa je to rána chce to čas na rozdýchání a pak mluvit začne

jasemin26
autor
14. led 2019

@marketa1218 dekuji,pokusime se. Brat ty vitaminy,snad pomuzou

jasemin26
autor
14. led 2019

@klarinka10 doufám že máte pravdu,zacneme sna vitamynami a. Uvidíme,doufám ze se vam brzy zadari😉

Strana
z2