Spermiogram. Vyznáte se některá v těch hodnotách?

@lenickamimi44 myslím, že to znamená menší koncentrace a pohyblivost.
@linethe no to nám právě Doktor včera vysvětlil, zjistil mu infekci přímo ve spermatu 😒 a že právě tato infekce zabraňuje normální pohyblivosti spermií
@lenickamimi44 to určitě, takže bude léčba ATB?A pak bych to s odstupem času nechala udělat znovu A uvidí se jak to bude vypadat po zalečení.
@linethe no máme to dobrat a v průběhu pěti měsíců máme vyšetření zopakovat, jenže já už nesmím dál tak dlouho čekat, nicméně Doktor urolog nám řekl že naštěstí odebral ty rychlé spermie do mrazáku 😅 a že kdykoliv se já rozhodnu, tak se provede ivf, to je ta inseminace že?
@lenickamimi44 IVF je oplodneni mimo telo, pri inseminaci ti aplikuji partnerovo sperma do delohy. U IVF ti odeberou vajicka, oplodni je a vlozi do delohy. Co Vam doporucili? Preji hodne stesti💗
@lenickamimi44 mě u našeho spermiogramu napsali i hodnoty, od kterých je to normální, takže vše se dalo hned porovnat a i laik viděl rozdíly. S dovolením připíšu k tvému výsledku. Bohužel nemám všechna čísla, protože v našich testech nemáme rychlé, pomalé, točící se na místě a nepohyblivé spermie. Namísto toho zjišťovali celkovou pohyblivost, pohyblivost vpřed, životnost...
@lenickamimi44 jinak, jak píše již @martinie88 , IVF je In Vitro Fertilisation, což v doslovném překladu znamená “oplodnění ve skle” 🙈, tudíž mimo tělo. IUI je IntraUterine Insemination, doslovně “inseminace uvnitř dělohy”, tudíž zavedou spermie přímo do těla ženy a potom děj se vůle boží...
@lenickamimi44 tak takový výsledek jsem měl také, několikrát. Jedná se asi o nejhorší poškození. Špatná pohyblivost, morfologie, množství. Šance na přirozené oplodnění nulové, řečeno centrem reprodukce. No když to chlap slyší, polévá ho pot. No co se nestalo i s timahle výsledkama mám doma synka s dcerkou přirozeně a nečekaně. I v centru byli překvapeni, tak nám pogratulovali, ze nemusíme využít jejich služeb, zvládli jsme jen první vyšetření, kde řekli, ano opravdu čekáte 😀
@martinie88 no můj gynekolog teď jsem byla u něj, mi řekl že sice ta inseminace je tak, že jen manželovo sperma zavedou ke mě do dělohy, ale to nedává 100% šanci že se vajíčko oplodní, druhá varianta je že jak to říkáš ty, oplodní moje vajíčka se spermiemi mimo tělo a až potom je zavedou do dělohy, to už jsem řekla že by mohlo vyjít 🙏
@martinie88 ale tady ty zákroky jsou strašně drahé, jen ta inseminace stojí 600eur, co potom když provedou oplodnění vajíčka mimo tělo? To bude majlant
@lenickamimi44 Pokud mas ovulaci a u tebe je vse ok, tak bych nejdriv zkusila IUI, je to pro tebe mnohem mensi zasah do tela. U toho IVF te budou dopovat hormonama a pak odber pod narkozou. Samozrejme zalezi na tom jak moc na to spechate a asi i financni stranka😊
@lenickamimi44 hele ale ani u IVF neni jistota že to vyjde
@piggy123 no tak to je přesně, mymu chlapovi to zhoršilo to že má přímo infekci ve spermatu 😒 a ta infekce zpomaluje a ničí spermie 🤦
@lenickamimi44 Fuuuha takto je slusna palka😔 To IVF bude fakt mazec, ale jistota, ze se embrio chyti taky neni nijak velika😢
@lachtanice86 no to není, ale přece jen je ta šance vyšší
@lenickamimi44 To kazdopadne😊 Preji hodne stesti a at Vas to nestoji hodne penez💗
@martinie88 právě že já už dlouho čekat nemůžu, urolog mi řekl že to musí jít rychle, můj věk a čas se doslova mlátí mezi sebou 😒 zamrazili ty spermie, které byly nejrychlejší a zdravé a teď teda se musíme domluvit s mým gynekologem kdy je nejlepší doba
@lenickamimi44 To je dobre, ze mate sampiony zamrazene😊 Ono ted bych na nic necekala, buh vi co s tim covidem bude.
@martinie88 děkuji 🌹 tak až zas tolik o peníze nejde, chlap má práci a já taky, tak by se to zvladlo
@martinie88 co bych Za to dala, kdyby se to už povedlo a mohli jsme mýt jedno Mimi společné 🙏
@lenickamimi44 Tak to je parada🍀🌺 To bych do toho sla co nejdriv. Moc Vam drzim palecky at se brzy dockate toho maleho uzlicku💗
@martinie88 teď ještě nemůžeme, čeká se ještě na jeden odběr spermatu, nasadili mu docela silné antibiotika a to dobere až tak do 14 dnů, pak ještě moje vyšetření od gynekologa, dneska odběr vzorků a ultrazvuk , mám přijít za dva týdny pro výsledky jestli nemám taky tu infekci jako můj chlap 🤷
@lenickamimi44 IUI se dá udělat prakticky ihned v následujícím cyklu. Takže o nějaké výrazné ztrátě času není řeč. A mezitím alespoň můžete shánět informace ohledně IVF.
A to u vás nejde přes zdravotní pojišťovnu udělat IUI? Když i u nás ve Švýcarsku jdou 3x IUI, tak to musí jít všude 😂
@piggy123 tak určitě to musí jít, zákroky a některé dražší léky hradí tady pojišťovna taky, jenže u mě čas je ten hlavní problém je mi 44
@lenickamimi44 aha, v tom případě to hradit pojišťovna nemusí. Určitě je to nějak věkově omezené. Na tvém místě bych se tedy co nejrychleji vrhla na IVF a s doktory probrala možná rizika 🍀🤞
@piggy123 určitě, dál čekat nehodlám, už jsem ztratila hodně času když jsem chlapama přemlouvala na to vyšetření 🤦
@lenickamimi44 a jak dopadl ovulační cyklus? Čárka už zeslábla?
@lenickamimi44 Mně rozhodně nepřijdou ty výsledky spermiogramu nijak strašné, jak tu někdo psal. S tímhle jde určitě otěhotnět, je jen lehce snížené množství a lehce snížená pohyblivost. Morfologie je v pořádku, ta musí být víc než 4 %. Můj manžel měl např. morfologii 2 %, koncentraci 0,56 mil/ml, pohyblivost v pořádku. I tak nám řekli, že to může dopadnout, vzhedem k tomu, že žádná z hodnot není nulová. Jen ta šance byla celkem malá. Nakonec jsem teda těhotná po IVF. Větší omezení může být spíš ten věk, proto bych moc nečekala a pokud to půjde, zkusila klidně rovnou IVF. Hodně štěstí 🍀.
@piggy123 už zeslabla ve středu, ale doktor viděl na ultrazvuku na levém vaječníku menší cystu, takže teď čekám až dorazí ms 😒

@lenickamimi44 hlavně by mě zajímalo, co znamená to oligoasthenozoospermie? 😅