Špinění a ranní nevolnosti. Kdy mohou začít v těhotenství?

bambulkamakulka
24. únor 2021

Ahoj. Chtela bych se opet zeptat. Kdy muzou zacit prvni ranni nevolnosti v tehotenstvi? A pokud se jedna o spineni, co to muze znamenat? Uz asi 3 dny spinim, je to teda jen lehke. Prvni den to bylo silnejsi a pak se to ustalilo a videla jsem spis takove hodne blede skvrnky. Na tehotensky test je jeste brzo. Mam teprve 4. den po ovulaci. Coz je dalsi otazka, kdy si muzu udelat nejdriv tehotensky test? Mate nektera zkusennosti? Budu rada za nejake rady. Dekuji

kristyna2002
24. únor 2021

Tak buď nastala ovoluce později nebo jediné mě napadá že se vajíčko uhnižduje,ale stím asi pochybuji ... A nebo Este že ovoluce už proběhla dříve . A test si buď udelat den před nebo v den očekávané menstruace
Ale pro 💯 jistotu týden po vynechání ms

lentilkah
24. únor 2021

Mohlo se jednat o ovulacni krvaceni.
Jinak me bylo vzdy spatne uz par dni pred ocekavanou MS. Ale spatne ti take vubec nemusi byt. Testovala jsem pri jejim vynechani a vzdy uz jsem mela zretelne carky.

bambulkamakulka
autor
24. únor 2021

@lentilkah tak ono to muze byt cokoliv. Pokud mam pred menstruaci, tak me cirka tyden az 2-3 dny pred ni boli silneji podbrisek. Pokud se jedna pouze o ovulaci, tak me lehce poboliva podbrisek. Pri ovulaci jsem jeste nikdy nekrvacela. Chci s testem vydrzet az se mi MS opozdi, ale jak se znam, jsem hrozne nedockava a netrpeliva. Ale zase to mohou byt hormony a telo se meni. Ted jsem ze sveho tela zmatena 🤔

lentilkah
25. únor 2021

@bambulkamakulka Presne jak rikas, muze to byt cokoliv. Jako jedna z variant me napadlo to ovulacni krvaceni, kdyz si se ptala. Take to muze byt hormonalni nerovnovaha nebo take uplne neco jineho. To ti tady nikdo presne nerekne.

bambulkamakulka
autor
25. únor 2021

@lentilkah a ta hormonalni nerovnovaha znamena co? Ptam se hlavne proto, abych nebyla opet zklamana

lentilkah
25. únor 2021

@bambulkamakulka
Na netu je toho plno:
Hnědý výtok v průběhu cyklu může značit hormonální nerovnováhu. Ta nastává tehdy, když je hladina estrogenu nižší, než je potřeba ke stabilizaci sliznice v děloze. Ta se pak může začít uvolňovat a následkem toho může způsobovat špinění nebo nepravidelné krvácení.
Muze zpusobit absenci ms, ovulace, dlouhe cykly, nebo naopak moc kratke atd.
Ale hlavne je potreba se hodit do psychicke pohody.

bambulkamakulka
autor
25. únor 2021

@lentilkah v psychicke pohode jsem, takze myslim ze tady problem neni. Hnedy vytok jsem snad jeste nikdy nemela. Ale dava smysl co jste ted napsala. Je neco, jak s tim muzu pracovat?

lentilkah
25. únor 2021

@bambulkamakulka Tim je myslelo to spineni. Pokud by to bylo nejak caste, prober to s gynekologem, muze ti udelat hormonalni profil a zjistit, zda je vsechno v poradku. Pokud to byla vyjimka, pockala bych.

bambulkamakulka
autor
25. únor 2021

@lentilkah no ono je to vlastne po druhe co se mi to stalo. Poprve se mi to stalo priblizne 3 mesice zpet. Dva dny jsem spinila a do cyklu se pak rozkrvacela. Menstruaci mam mit az 7.3. a spineni uz preslo. Nechci byt pak ve vysledku zklamana, proto se radeji ptam tady, co by to mohlo znamenat.