Stále se snažíme se o miminko a nic
Dobré ráno 🙂
tak jsem taky jedna ze snažilek, která už půl roku se snaží o miminko, u prvního to bylo docela raz dva, a teď né a né se zadařit :-/ člověk na to skoro ani nechce myslet, ale čím déle to trvá tím více mi to vrtá hlavou..a chtěla jsem se zeptat jak jste spokojený s ovulačními testy - zda je na to aspoň nějaké spolehnutí? A kdy s ním mám začít? Nikdy jsem to nezkoušela, tak se raději ptám 🙂 Děkuji všem a přeji hezký den 🙂
@kopretina2408 Dobré ráno. Dala bych tomu čas ještě. Nam se taky první podaŕilo hned a na druhé rok čekáme včetně jednoho spont.potratu brzkého. Měla jsem trochh stresy, tak uvidím zda se to teď zlepší. Testy neporadím, ja ak zkusím měřit teplotu když to nepůjde. Nemít druhé mi hlavně mrzí kvůli dcerce, potřebovala by parťáka
Já ovulační testy nedoporučuji. Jsou nespolehlivé a často jsou pozitivní i 4 dny, přestože ovulace jako taková je vlastně jen jeden den a vajíčko je oplodněníschopné 24 hodin. Já mám nejlepší zkušenosti s měřením bazální teploty. Je to sice zdlouhavější a je na to třeba trošku trpělivosti, ale budeš vědět přesně.
@girli Mám doma jedno dítko, jeho početí trvalo dva a čtvrt roku. Otěhotněla jsem zázrakem měsíc před IVF. Moc jsme si přáli druhé miminko, ale také se nedařilo. I když jsem si tisíckrát říkala, že už doma jedno štěstí mám a nebudu to tak prožívat, když se nezadaří, stejně jsem ten rok a půl, kdy to nešlo, byla zoufalá a smutná a mlátilo to se mnou naprosto stejně, jako když nešlo první. Každou menstruaci jsem obrečela. Nakonec jsme museli podstoupit IVF.
Nefér vám to sice připadat může, ale ta žena, která si to druhé dítko moc přeje, může být zoufalá, i když už doma jedno dítě má.
@kopretina2408 jasne. Touha je stejne silna jako u prvniho ditete. Spis to bylo mysleno, ze uz jedno doma mate a tim je i pravdepodobnejsi, ze se zadari druhy, protoze evidentne jste plodny, i kdyz to tak byt nemusi, ale verim, ze plodny jste i nadale 🙂 do roka je to pry normalni, tak mate jeste pul roku cas. Coz ona kdyz nema dite tak nikdy nevi jestli vubec to svoje bude mit. Nekdo to nese fakt spatne a pak dokaze i takto odpovedet na tvuj dotaz.
@tynka9 Líp bych to nenapsala..ano její odpověď byla úplně mimo mísu, ale zřejmě se drží hesla nemám já tak nebudou mít ani ostatní..
Paní přeji hodně štěstí, ale měla by začít sama u sebe...
@kopretina2408 ja reagovala na
@volfici oni se snazili 7 let 🙂
@leymea Tomu naprosto rozumím, ale kdyby ona napsala dotaz ve smyslu, že jí nejde otěhotnět, tak já bych se jí určitě nechlubila, že už jedno mám apod... nevím jaký to je, když nemá ani jedno, musí to být šílený, ale určitě bych se do ní nijak nepouštěla...ale já třeba toužím po miminku jako kdyby mělo být moje první, na tom přeci není nic špatného...a nikde není napsáno, že když mám jedno musím mít i druhé...
@leymea já jsem ještě ovu testy nezkoušela a proto se na ně tady ptám zda jsou spolehlivé 😉
Dobry den, taky se nam prvni zadarilo prakticky hned. A na druhe uz cekame rok a o vikendu jsem nasla pozitivni test presne po roce snazeni. Manzelovi behem te doby zjsitili spatny spermiogram, bral vitaminy, ja nemela ovulaci. Pristi cyklus uz jsem mela zacit brat clostibegyt. Posledni cyklus jsem si delala ovu testy dr. Max a hle 17dc dve tluste carky!!! Tak jsme na to vlitli🙂 a vypada ze se zadarilo ale nechci to zakriknout...je jeste brzy. Chapu ze vas to trapi, me to taky trapilo i kdyz mi doma pobiha zdravy dvouletak. Posledni mesic uz jsem se ale srovnala a zacala se tesit do prace, pristi rok k mori, ... tak treba zase bude vse jinak🙂
@leymea to ano, ale už po jednom a pro jistotu po dvou měřených cyklech už bude vědět, kdy ta ovulace (který den cyklu) opravdu přijde. Ovulační testy jsou takové.....plus mínus autobus...Ale každá máme jiné zkušenosti. Mně nevyhovovaly, a když pak vidím ve skupinkách pro snažilky, jak jsou z toho zoufalé (a já bývala taky), tak mi měření přijde stokrát přesnější a jednodušší.
Mně zrovna Dr. Max testy fungovaly zhruba rok dobře. dvě čárky tam sice jsou zhruba 3 dny, ale je vidět, jak sílí/slábnou. Poslední dva měsíce mi taky ukázaly jen duchy, takže asi zkusím příště jinou značku. U mě to ale může být tím, že jsem byla na IVF s dlouhým protokolem a opravdu mohlo dojít k rozhození hormonů a možná jsem ovulaci opravdu neměla. Bazální teplotu jsem se snažila měřit, ale z toho jsem nikdy moc moudrá nebyla. Ještě se dají zkusit ty testy ze slin nebo sledovat čípek.
No a jak říká můj gynekolog - nejlepší je na všechno toto se vykašlat, užívat si jednou za 3 dny s partnerem a ono to vyjde. 🙂
Nám se první zadařilo na první pokus 🙂 a když se druhé ani po 2 měsících nedařilo, tak jsme oba začali užívat zinek a vitamín E, plus prstikova metoda a hned další měsíc to vyšlo 🙂
@kopretina2408 ja nerikam, ze je to neco spatneho a ani nerikam, ze kdyz jedno dite mate tak urcite budete mit i druhe, za 7 let se toho mohlo pokazit hodne, jen jsem rekla, ze verim, ze to druhy bude.
@leea1 Dobrý den, je mi jasný, že nemyslet na to je asi nejlepší, ale celou dobu okolí neřeklo vůbec nic a když se začínáme snažit a nikdo o tom neví, tak padají otázky typu a vy nechcete druhý? A co bratříček nebo sestřička?? A ty nechceš??? No znáte to 😀 tak člověk se nad tím aspoň zamýšlí...
@leymea přesně tak, za 7let se mohlo stát úplně cokoli... ale naděje umírá poslední 😀
@beruda jo chapu, ale ja treba ovulaci nemela vzdy ve stejny den 🙂 a kdyz jsem byla na folikulometrii tak mi to sedelo s testama 🙂 jasne, bylo to cca rozsah 4 dni, nemusela jsem si testy delat a proste jen v ty dobe sexovat, ale byla jsem klidnejsi kdyz jsem vedela, ze ta ovulace bude 😀
@kopretina2408 chapu to, taky jsem se srovnala prakticky az po roce a porad ve skrytu duse doufala. No nas moc nikdo v okoli neprudi, protoze prvni tehotenstvi bylo natolik komplikovane skrz muj zdravotni stav, ze ani nikdo neceka ze druhe mit budeme🙂 myslim ze vsichni budou celkem v soku, pokud to vyjde...
@leymea to mi neříkej 😀 já měla radost, že něco funguje 😀 jestli tam dneska odpo nebude silnější, tak to poletí do koše 😀
Na ničem spešl jsem nebyla, jen vnitřní ultrazvuk. Ale ovulaci mám. Nebo aspoň myslím, protože vždycky cítím jeden z vaječníků v té době. A když jsme se pokoušeli o miminko poprvé, tak to vyšlo hned na první pokus a to jsem nepoužívala testy ani neměřila teplotu, jen jsem si odpočítala kdy asi tak ovulace bude. Tak já nevím 😀
@kopretina2408 K nám také druhé nechce , ale s tím rozdílem , ze jsem letos 2x otěhotněla a následně potratila .. Takže bych byla raději , kdyby se nedařilo vůbec .
Jinak já mám dobrou zkusenost s digi ovulacnimi testy od Clearblue .
Přeji hodně štěstí
My jsme s manželem milovali často, tak ani nebyla potřeba nějakých testů :D

@leymea no když já ty testy od maxe používala hned jak mi skončila ms až do doby než jsem dostala další a nebylo tam nikdy nic, ani slabý proužek, prostě bílo :-/