Strach z těhotenství. Jak ho překonat?
Ahoj, v únoru jsem měla divnou ms, takže jsem si něco četla na internetu, a dost mě vyplašily informace o implantačním krvácení, o menstruaci v těhotenství. Byla jsem z toho tak ve stresu, že jsem šla na HCG, ale bylo to vpořádku. Teď mám ms také divnou, je slabší než jindy. HA beru asi půl roku a kvůli strachu přítel nikdy nevyvrcholí ve mně. Nějaké rady, jak překonat ten strach? Vím, že je šance prakticky nulová, ale mám poruchu, při které stresuji, takže si musím dělat TT, a i když zatím všechny vyšli negativně tak si říkám co když.... Setkal se někdo s takovým strachem v minulosti?
@klokanka31 to je právě to, mám poruchu OCD, takže to s tím celkem souvisí....
Jediná stoprocentní jistota je nemít sex, jakákoliv jiná metoda může selhat, některá v zanedbatelné míře setin procenta, ale riziko existuje vždy. Pokud je to pro tebe takto stresující, odložila bych sex až na dobu, kdy budeš schopná si představit, že bys vychovávala dítě.
@elencze Podle mě taková porucha je tak silná, že i když sex nebude, tak si stejně dotyčná bude představovat co kdyby...
@klokanka31 že by domi_love?
@amazonkajanik Taky si myslím 🤔
@klokanka31 ? No normálně jsem se zeptala, nevadí, jen nechápu proč jste hned tak hnusná. Hezký den❤
@klara12345432 kombinovat více antikoncepčních metod, je jich dost, takže i pro ty, co třeba nemůžou brát pilulky se cesta najde (ke všem metodám se dá ještě vzít kondom a jistota je opravdu téměř 100%) a především bych navštívila psychologa nebo psychiatra a pracovala na svém strachu.

@klara12345432 Měla bys už navštívit konečně psychologa 😒