icon

Suchost v plodném období. Jak řešit problémy s otěhotněním?

gabina1900
4. dub 2025

Dobrý den nevím jak to tu chodi a doufám že to nebudou jako ostatní diskuze samý hejt jdu sem požádat o radu maminek a žen asi začnu úplně od začátku

Na června 24 jsem plánováně otěhotněla na 2 pokus moje úplně první těhu a u prostred července jsem měla takový lehký naruzovely vytok běžela jsem ihned k doktorovi který pak měl asi 2 tydny dovolený a řekl mi že je vše v pořádku a srdíčko tluče byla jsem v 6tt říkám super a další kontrola mě čekala az po jeho dovolený 1 srpna behem toho jsem nic moc nepocitovala mela ranní nevolnost a v pohodě pak nastal den D a ja šla na kontrolu a pro tehu průkazku bohužel se však nekonala doktor zjistil ZT řekl mi že asi pár hodin po té poslední kontrole jela jsem ihned do nemocnice na kyretaž ta bohužel proběhla 2x pač po prví mi to nevycistily dobře no a teď je to cca 7,8 měsíců a my se stále snažíme proč jsem se ale rozhodla sem napsat je to ze jsem bohužel přišla o výtok pred otěhotněním jsem měla cyklus naprosto normalni 1 den min 2,3 víc 4,5 den spineni a za 2 dny výtok a ted 1,2 dny normalni 3 den málo 4 den nic a pak 5,6,7,8 den špinění a možná 7,8 den výtok s krvy nevim bohužel ale během ovulace se zadny vytok nemám respektive pri milování je to takový husči bily lepkavy bez zápachu ale třeba na spodním prádle není vůbec nic u doktorky jsem byla ovulace probiha pravidelně vajicka zranoh normalne vše je zahojene testy jsou v pořádku a vlastně ani jedna nevíme co je teda za problem doktorka mi předepsala cipky a stejnak vůbec nic nezabírá proto bych chtěla poradit zda se tu najde mezi vámi někdo kdo tohle také zažil a zda se dá případně otehotnet o kdyz a ted to řek u hnusně jsem suchá moc děkuji za všelijaké rady

lencaa11
4. dub 2025

@gabina1900 já jsem nikdy neměla žádný hlen - vytok a mám 3 děti až po dětech se mi hormony nějak splašili a občas jsem měla hlen po Ms i bez toho se dá otěhotnět normálně ...

reeeza
4. dub 2025

Je to zvláštní, jak dokáže těhotenství a potrat změnit cyklus. Nám se zadařilo taky celkem hned -napotřetí, ale došlo k potratu. Od té doby delší cyklus, bolestivá ovu atd. Rok se nám pak nedařilo a šli jsme na ivf. Zatím tedy bez pozitivních výsledků, ale doufejme, že se zadaří🙏🍀.

Důležité je, že máš ovulaci opravdu potvrzenou👍.

Jinak těžko říct, některé ženy nemají hlen vůbec, a to by mohl být problém, protože v pochvě nevznikne příznivé prostředí pro pohyb spermí. Jiné ženy hlen mají jen u děložního hrdla, ale jinak pociťují spíš " sucho". To by byla příznivější varianta. Dá se tomu kdyžtak dopomoci Concieve Gelem👍🙂 Asi zásadní problém by to být neměl.

Spíš možná psychika, kdy už to není jen na pohodu, ale trošku už tam je ten stresík a trápení z toho, že se nedaří?

Nevím kolik vám je, ale obecně se radí zkoušet rok. Pokud jste mladí tak i déle. Pokud je ženě nad 32, tak půl roku a pak už jít do CARu. Tam vám mohou udělat testy a vyšetření, nemusíte jít hned na IVF.

Přeji hodně štěstí 🥰🙏

gabina1900
autor
4. dub 2025

@reeeza dobrý den moc děkuji za odpověď asi začnu od konce jsem ještě mladá 27 let bohužel psychika semnou zamavala a kor když vidím jak ostatní moje spolužačky kamarádky těhotné jsou nebo maji děti a ja stále nic takže ano psychika je u mě velmi špatná vždy jsem trpěla PMS ale vzhledem dědičné trombofilii žádanou hormonalni antikoncepci či léčbu na sklodneni PMS jsem nemohla mit a bohužel ani teď Mě to nemiji Oto hůř že jsem tam dole suchá psychika mi jede jak na horské dráze nahoru a dolů bylo mi doporučeno chodit na Hormonální jogovou terapii ted tam půjdu podruhé je to jako hrozně fajn a příjemný jenže se moc dobře znám že doma nejsem schopná se sama přinutit k józe jinak tedy ale děkuji za typ ráda zkusím každopádně já tehdy byla opravdu pravidelně vlhká kdyz jsem měla své plodné dny tak jsem si musela davat intimky a třeba za den sem se utirala plánu třeba 6x pač to byl mazec a ted?? Nic v pondělí nebo úterý mám mít ovu a během dne jsem suchá spodní prádlo je suchý nechápu to dělám si teda od včera ovu testy a každým dnem to síly ty čárky ale k čemu mi to je kdy dole je sucho každopádně slečna nebo paní co napsala pod příspěvek mě trochu uklidnila že neměla vytok a přesto otěhotněla je to prostě zvláštní nemám ráda když nemůžu ovlivnit vytok aby se vrátil zpět za 2 měsíce to bude rok od zjištění tehu testu a ještě v srpnu jsem si naivně po tom prodelanem ZT řekla že do vánoc budu zas těhotná a ted je jaro a stále nic 😔 každopádně moc děkuji 😊 ♥️

lencaa11
4. dub 2025

@gabina1900 tlačíte moc na pilu výtok - hlen není záruka těhotenství za to může ovulace - vaječníky a sperma vašeho partnera neřeš te výtok od konce Ms dělej te 2 krat za den ovu test a v době pozitivního měj te sex z lásky hlava dělá hodně a blokuje já jsem nikdy neřešila žádné výtoky - hlen byla jsem poprvé těhotná v 19 letech těšila se a šup v 11tt - revize a moje psychika šla do háje - já k lékaři pro prášky na stav kdy to bylo nejhorší moje sousedka byla TT a já to nedávala a ještě to bylo 17.12...
😔😔 Rok a půl to nešlo hlava když jsem se rozloučila a pustila vše z hlavy šup a máme 3 děti ...