icon

Těhotenství po ZT (farm.ukončení). Kdy očekávat MS? Kdy se začít znažit?

fffffff1
18. led 2021

Ahoj,
Měla bych na Vás dotaz ohledně otěhotnění po prodělaném ZT (v 10tt, plod odpovídal 6+2, v 7t srdíčko bilo), jelikož jsem dostala již třetí názor.
V nemocnici mi nabídli namísto revize 1,5tab Mispregnolu. Po týdnu na kontrole UTZ zjištěno 10mm koagulem, aplikována injekce MEM 0,2mg a vydány na 3dny tablety Ergotaminu na dočištění.
Do kolika týdnů mohu očekávat první MS? Je nutné i v tom případě (bez revize) dodržovat šestinedělí a kdy je možné se zacit opět pokoušet o těhotenství?
Od ruznych doktoru ruzne informace, tak bych chtela zjistit i doporuceni od vas, ktere jste dostali od lekaru.
Dekuji

nikishkaaaa
18. led 2021

@fffffff1 ja v srpnu take podstoupila kvuli ZT potrat pomoci Mispregnolu. Dle vsech lekaru nutne dodrzet sestinedeli a pak se mi dostalo 3 nazoru vydrzet s dalsim otehotnenim 2-6 mesicu. My pockali 2 menstruace a zacali se snazit.

andycr
18. led 2021

Jsem 6 týdnů po revizi kvůli ZTve 12tt a doktor mi řekl 2-3 menstruace. Když to bylo bez revize bere se to jako spontánní potrat. Hlavně jak se cítíte vy sama nejen fyzicky ale i psychicky.

cinam
18. led 2021

Já tedy měla jen mispregnol a vše po něm odešlo. S těmi dalšími léky zkušenost nemám. Doktorka v nemocnici říkala, že šestinedělí dodržovat nemusím, ale radila počkat 3 měsíce se snažením. U mého doktora jsem byla na kontrole po šesti týdnech a říkal, že už se můžeme začít snažit. Pak se za pár dní ukázalo, že už jsem na té kontrole byla těhotná 😊

fffffff1
autor
19. led 2021

@cinam to je krasne, gratuluju;)

cinam
19. led 2021

@fffffff1 děkuji a držím palce do dalších pokusů 😊

tamarina39
20. únor 2021

@fffffff1 - my dodrzeli pouze 4 týdny - nic nebolelo, tak jsme to zkusili, soucasne i doktor potvrdil, ze sliznice vse Ok, ze klidně muzeme pokud fakt hned chceme a cítíme se na to, ono tělo když neni připravené tak to třeba i bude chvilku trvat jako v mem případě.. ale nakonec to vyšlo 😉