icon

Testování před očekávanou ms. Proč se někdo tímto dobrovolně deptá?

nikjean
3. dub 2020

Zdravíčko,

v první řadě bych chtěla podotknout, že tato diskuze není založena za účelem se napadat nebo vyvovat jakoukoliv hádku mezi Vámi, ale pouze a jen ze zvědavosti, proč Vy ženský jedny bláznivý testujete tak brzy?

Vážně, x diskuzí denně vytvořených za účelem hledat ducha na snědobílém testu, nejlépe týden před očekávanou ms. Nebavím se zde o ženách, které mají nepravidelnou ms, takže vlastně netuší, kdy ms přijde, ale o ženách, které (když to přeženu) testují téměř pár dnů po sexu, jestli už?

Rozumím té bezmoci, kdy si žena přeje svého potomka a pořád nic, ale hledání duchů na testu a vsugerování neexistujících příznaků přece nikam nevede, možná tak k horšímu psychickému stavu. Nehledě na to, že ačkoliv ducha polapíte je enormně velká šance, že ten pocit štěstí odejde právě s ms, takže opět akorát psychika v háji.

Není opravdu lepší počkat na vynechání ms a vědět "s jistotou", že se čárka na testu opravdu nachází, bez "pochybností"? Nebo mi je někdo schopen vysvětlit, proč se některý ženský tímto způsobem dobrovolně deptají?

Děkuji za názory 🙂

Hezký den, plný pohody!

veronika917
3. dub 2020

@nikjean ja si myslím, ze pro mnohé to není deptání, ale proste jen krácení času a zvědavost. Proč ne když si můžete test koupit. Nevidím na tom nic špatného. Ať si každá loví 👻 jak chce.
Ano, muže to být asi častokrát zklamání, ale s tím do toho myslím každá jde....ze ms muže samozřejmě i přesto dorazit.

miba10
3. dub 2020

@nikjean já taky testovala před MS. A to přesně 10dpo,takze cca 4 dny před MS. Za sebe ti můžu říct, že po 5 letech jsem poprvé testovala s takovým tím pocitem, že by konečně. Na druhou stranu, dusich byl celkem hezky, ale po limitu. Nicméně jsem patřila k těm šťastným, kterým to štěstí neodeslo s MS, ale řádí tady jak černá ruka 😂u druhého jsem testovala 2 dny po meskani, ale to jen z toho důvodu, že jsem neměla čas nad tím přemýšlet. Jednoho prcka jsem měla a v té době bylo dceři jen 9 měsíců, takže to s ní začínalo být zazivne 😊 jinak bych testovala dřív kdyby to bylo plánované. Jelikož plán byl až na další rok, tak jsem tomu ani moc nevěnovala pozornost. Takže asi tak.
Prostě abych to shrnula, ráda vím, na čem jsem a co čekat. Myslím, že každá z nás musí počítat i s tím rizikem odchodu s MS, když se testuje dřív.

gruyerre
3. dub 2020

@nikjean jaképak deptání? Já jsem si udělala test 9. den po ovulaci, byl tam slabý duch, měla jsem radost, vydeptaná jsem nebyla ani trochu. Nijak extra moc jsem se na to neupínala, moc dobře jsem věděla, že může menstruace dorazit a spláchnout embryo, jenže k potratu může dojít, obzvlášť v prvních týdnech, kdykoliv. Já mám na tyhle dny testování krásné vzpomínky, dodnes si pamatuju svoji radost každé ráno, kdy čárka zesílila.
Takže ať se každý zařídí podle sebe, každému to vyhovuje jinak 😁

aselluska
3. dub 2020

Měla jsem jasně pozitivní test 4 dny před MS, mám delší luteálku. Dopadlo to bez zklamání, teď jsem na konci 17tt. Snad bude vše i nadále v pořádku. Pokud to má dopadnou, tak to dopadne a když někdo testuje dříve, a vícekrát za sebou to nevyjde, je to svým způsobem zjištění, které by trvalo někdy i později. Díky tomu se dá i pomoci léky na udržení.

lolam10
4. dub 2020

Taky to nechapu.po vynechani ms je to celkem presvedcive, do te doby jen vesteni z kristalove koule...ale ja nikdy nemusela cekat dlouho,tak je to asi i tim..

drep
4. dub 2020

Naprostý souhlas. Já teda nebyla žádná snažilka (jen z toho slova je mi na zvracení), takže jsem těhotenský test udělala asi 4 po vynechání menstruace. Navíc jsem netušila, že mám hledat nějaký duchy, fotit a věšet na net, takže když tam nebyla jasná čárka jako v manuálu, vyhodila jsem ho a brala to, že prostě menstruace nepřišla a dál neřešila. Za dva týdny jsem si chtěla odebrat štítnici před kontrolou na endokrinologii a pořád nic, udělala jsem test, jasně pozitivní, tak jsem rovnou odebrala hcg a to bylo přes 3000.
Deptat se hledáním něčeho, co tam není, případně si diagnostikovat biochemické těhotenství a být z toho nešťastná, fakt dík, mám lepší věci na práci.

klea81
4. dub 2020

To jsem taky nepochopila, proč někdo utrácí za hromady testů všech možných značek. A ideálně si je ještě udělá v následujících dnech všechny, i kdyz už ten první byl jasně pozitivní. U mě 3 těhotenství, 3 testy. Asi jsem divná 😉

lilian2111
4. dub 2020

A není to zbytečný příspěvek? Však je to každýho věc 🙂 jako chápu že někdo to má naopak než holky co takhle testují, ale takový výkřik do tmy, no 🤷🏻‍♀️☺️

te_reza
4. dub 2020

Dělala jsem test před MS, když jsem si myslela, že jsem v tom. Myslela jsem si, že ten duch znamená negativní 😂😂😂 párkrát ještě když jsem doufala, že nejsem. Ale máš pravdu, testů s jasně jednou čárou tu je hromada

i_vet2
4. dub 2020

Myslím si, že je to každého věc! Každý by se měl starat sám o sebe, a jestli si chce žena udělat test 5 dní před MS tak proč ne? Je to její věc, nechápu tady ty příspěvky, lidi jste už vážně na hlavu? Starejte se o sebe a všem bude nejlíp 😂 taky jsem si dělala po roce snažení test 4 dny před MS protože jsem prostě měla tušení, takže čekat do ms se mi prostě nechtělo, a rozumím všem co testují před, protože to tušení už tam prostě je, a my jsme prostě zvědavé a nedočkavé ženské 😂 zvlásť když jde o dlouhé čekání 🙏

dzalli
4. dub 2020

Ja tomu teda rozumim....prejem si s partnerem druhe mimco a obema se nam zda, ze uz to zkousime dlouho a nic. Do toho mam pochybnosti, jestli teda u me neni neco spatne atd. A hlavne jsem strasne netrpelivy clovek a porad mi myslenky jdou tim smerem. Nicmene mate pravdu, ze porad se testovat a hledat duchy je trochu pitomost. Ja jsem to vyresila tim, ze proste doma zadne testy nemam a kdykoliv mi myslenky jdou tim smerem, nutim se delat neco jineho, abych to neresila... ale clovek si tezko pomuze, je to velky sebetrening🙂

lula86
4. dub 2020

@nikjean oni ty tehu příznaky vyjdou jako klasický pms...Tak je to těžké si to nevsugerovat asi. Já tedy testovala vždy týden po vynechání i když mám cyklus pravidelný. I tak když jsem tu čárku objevila tak pochybnosti byli, jestli vidím správně a nezdá se mi to.:D Jinak je to každého volba kdy si test udělá....věřím že velká většina touží po dítěti tolik že prostě testují aby věděly jestli ano - ne. A některé ženy mají dost často silnou intuici že těhotné určitě sou a zjistí že to opravdu tak bylo.

nikjean
autor
5. dub 2020

Pro všechny dámy, které se zde vyjádřily, proč to řeším, neboť je mi po tom houby - samozřejmě, že je každého věc, kdy testuje. Já vnesla dotaz, proč? Neboť mě zajímal důvod. 🙂

Jinak ve směs se vyjádřily ženský, které dle svých slov a názorů tady, reaguji tak nějak "normálně", udělám test před ms, čárka není, ok jedu dál. Ovšem dle založených diskuzí zde, vidím právě ty ženský na druhým břehu, které se snaží ostatní přesvědčit, že na snědobílém testu jsou dvě čárky a během jednoho dne zkouší testovat x testů, jestli aspoň na jednom z nich není duch. A to jsou ty případy, kdy mě zajímalo, proč?

Ostatním děkuji za názory.

zavodnice
5. dub 2020

Chtěli jsme s mužem druhé, 9 DPO jsem si udělala test, prostě z legrace. Chvíli jsem hledala duchy, pak jsem usoudila, že tam nic není, nechala jsem to být. Přišla menstruace a já jen vyhlížela další ovulaci. 10 dni po té MS jsem měla divné příznaky, pojala jsem podezření a udělala si test. Byl jasně pozitivní, ale na 10 dnů po MS nebyl silný, jal bych čekala. Za dva dny jsem si udělala další test, nesílil. Začala jsem hysterčit, co když je to mimoděložní. Druhy den test, byl trochu slabší. Další den už byl negativní. Uzavřela jsem to, že to asi bylo biochemický a bylo tam zbytkové HCG. Byly Vánoce, na pohotovost jsem neběžela, jen jsem se pozorovala, jestli se nedostaví nějaké charakteristické
příznaky. Zato jsem měla pozitivní ovulační test, jednou jsme na to skočili a světě div se, za 14 dni byl test pozitivní 🙂. Nějak jsem to nečekala. Tak jsem si skočila na odběr krve, HCG tam bylo, za 3 dny zase a násobicí se, jak mělo. Další testy z moči, jestli sílí, jsem už nedělala, na 7.tyden se objednala k doktorovi a už mi potvrdil srdeční akci. Z mého pohledu nemá cenu nic hrotit.

cikitkapb
5. dub 2020

A tak ať si klidně testujou, že ano. Ale proč kvůli každýmu pochcanýmu testu zakládat novou diskuzi? 🤷🏻‍♀️ Pak si chce člověk přečíst nějaký „drama“ z českých domácností, a jen než se prokouše všema těma diskuzema na téma „Jsem v tom?“ nebo „Je to tam?“ je konec polední pauzy a zas musím makat.

drep
5. dub 2020

@cikitkapb moje řeč. Já chci svoje “guilty pleasure” a ne se tady prohrabávat kilem nesmyslných diskuzí “holky, je tam duch” a “ jsem těhotná, když mě dneska bolí prsa”.

eithelwing
5. dub 2020

No, taky to příliš nechápu, na druhou stranu jsem nikdy nebyla v situaci čekání na těhotenství, obě vyšlo napoprvé a testovala jsem týden po vynechání ms i kvůli tomu, že 5 dnů sem a tam u příchodu ms u mě bylo normální. Na gyndu jsem chodila až v 8tt.
Takže si říkám, že i když to vůbec nechápu, těžko soudit, když tu bezmoc z neotěhotnění vůbec neznám.

miba10
5. dub 2020

@nikjean já jsem u prvního tehu dělala tři. První, co jsem považovala za negativní a zapomněla na něj a druhý den když jsem ho šla vyhodit tam byl dušík. No byla jsem u toho vykolejena a koupila další dva. Každý od jiné značky. Pochop, že jsem tomu nemohla uvěřit a nevěděla jestli to není jen výplod mého touzebneho přání. No nebyl. 😁To jen za mě, proč jsem dělala testu X.

cikitkapb
5. dub 2020

@miba10 asi ani nejde o množství, jako spíš o to testování před ms. 🤔

miba10
5. dub 2020

@cikitkapb to bylo jen za mě. 😉

takyjedna
5. dub 2020

Ne, ani po ctyrech letech snazeni, dvou ivf a několika Ketu jsem nikdy nelovila duchy.. Maximalne dva dny pred doporučeným testovanim. Me na tom spis bavilo to napeti a nadeje pred nez samotne testovani.. At si to kazdy testuje kdy chce, ale nechapu milionu diskuzi na internetu, jestli tam nekdo neco vidi🤦‍♀️

lotosek
9. dub 2020

Protože je to ohromné vzrůšo, když ten test ponoříš, tak sledovat, jak tam běží ta hladinka a probarvuje se čárka. Kouzlo! 😂 Je to napínavé, jestli // bude, nebo ne. Někdo zase protáčí automaty, tak TT je levnější varianta. Ale absolutně nechápu to cpaní fotek na net. K čemu to je, když ti 5 anonymů řekne, že tam něco vidí, 6 napíše, že nevidí nic, a 3 ti vynadají, jestli jsi slepá. Za pár dní už může být všechno jinak, na testu dálnice, nebo taky vůbec nic. To neustálé zakládání diskuzí mi přijde nesmyslné.
Zase na druhou stranu - pak jsou tady diskuze ve stylu "Mám týden zpoždění, bolí mne to i ono - myslíte, že jsem těhotná?" - a v diskuzi velké překvapení, že si má udělat TT, že nevěděla, jestli už může. Doprkýnka, ten papírek stojí pár peněz, i kdyby byla dotyčná tak hrozné jelito a zpackala test, tak se zas tak moc nestane, příště už bude vědět.

vendes
10. dub 2020

Udělala jsem si test den nebo dva před, protože jsem měla stejný "příznaky" jako při prvním - žízeň jak pes, zlepšený čich a pocit na zvracení, když jsem viděla psí *ovno. Náhodou jsem doma měla jeden zděděný test. Vyšel kladně a nikde jsem ho nesdílela, ani jsem ten počuraný kousek plastu posvátně nezachovala na věčné časy.

dejvitka
11. dub 2020

@nikjean me treba testovani hodne bavilo. Testovala jsem od 8DPO. Vzruso jestli to je ryska nebo duch 🙂