Utrogestan - máte zkušenosti s užíváním?
Milé maminky, nebo snažilky, braly jste nebo berete utrogestan? Otěhotněli jste s ním, nebo snažíte se? Prosím o Vaše zkušenosti
Ja ho dostala uz jako tehotna...porad jsem po nem spala, byla strasne protivna i sama sobe a pribrala deset kilo v prvnim trimestru:D
Podívám se jestli ho mám, užívala jsem ho.
@nikdo17 mam gynprodyl, coz je totez.
Tak se moc omlouvám dělala jsem čistku po porodu a asi jsem to odnesla do lékárny. Každopádně pokud jsi ho dostala predepsanej tak je v pohodě. Jen někdo říka že je mu po nem spatne, což je možné když se polyká, pokud se zavádí tak tyto nežádoucí účinky nejsou.😉
Ahoj holky, podle měření BT jsem měla mít ovulaci kolem 15 DC, od včera tedy 19DC mám v sobě tři tabl. Utrogestanu. Jenže jsem si před chvíli dělala ovu test, který jsem našla (zřejmě, abych se naštvala při pátku) a čárka je poměrně silná ☹ . Pokud přišla ovu až dnes, tak je to zřejmě tento měsíc se snažením asi v háji, že? :(
Já jsem si dělala vždycky jen testy, a když jsem viděla že čárka sili zkusili jsme to. Mrsky si tam počkají. První tehu na poprvé, druhé tehu třetí měsíc. Brala jsem inofolic a zkusila i ten gel. Utrogestan jena první trimestr. Celkem za tehu první 7kg, druhe 4kg. 😉😝
Utrogestan, ovu testy neovlivní, on zveda hladinu ženského hormonu a pomáhá k udržení. Když jsme se snažili o miminko dělala jsem si testy taky, a kdyz meli náznak jako u tebe už toho 14.6. tak jsme to zkoušeli od toho dne ob den. 😇
Testovala jsem jen tak pro sebe od března jen tak pro sebe, a když jsme se rozhodli v červnu tak hned na poprvé, druhé tehu 6 měsíců ale to bohužel nedopadlo ZT, a to třetí po 4 měsících. 😉
HOlky chci se zeptat.
Uzívám utrogestan poprvé. MUDr. mi ho nasadila PŘED ovu. Ted jsem někde četla, že utrogestan nejlépe nasazovat vzdy až PO ovulaci. Protože progestron (uměle vytvorený tou tabletkou) uzíván PŘED ovu, BRÁNÍ SPERMIÍM průniku vajíčka. Takže snažení je o ničem..
Mudr. jsem upozornovala ze OVU mívám později (18 -22 den), říkal že to ničemu nevadí.
JAKÝ MÁTE NAZOR, ZKUŠENOSTI ?
Ahoj nevím kde jsi to cetla ale progesteron je ženský hormon a je jedno jestli je prirozene nebo uměle v těle ženy důležitý je aby tam byl a pripadne těhotenství udržel. Možná se pletu. Já ho mela také od 14dne do konce
Zdravím dámy, od ledna necháváme volný průběh miminku, březen, duben jsem dělala ovu testy, pak jsem se na to vykašlala. V květnu jsem šla na gyndu, zjistil mi krátký cyklus a nasadil mi ustrogestan, dnes ho beru 8 den, ráno zavádím, večer polykám. První týden byl bez příznaků, ale teď poslední 2 dny je mi dost špatně....a včera to bylo skoro celý den, chtělo se mi zvracet, měla jsem třesavku a dnes ráno jsem motala jak opilá, jak píše většina z vás, ovu jsem měla 15,16 ale nemyslím si, že kdybych náhodou otěhotněla, že bych měla tak brzy nevolnosti....mohla bych otěhotnět i v tom květnu, a to jsem ten ustrogenstan ještě nebrala, prt jsme jeli na dovolenou, ale pak jsem dostala menstruaci, sice velmi slabou jen na slip. vložky nebo max 3 tampony za 5 dní....Volala jsem dnes doktorovi a ten že mám vydržet ten ustrogestan dobrat. Máte některá zkušenost s nevolností až po týdnu užívání? Děkuji všem za komentář....
Zdravím Vás děvčata a prosím o zkušenosti. Po více jak roce snažení, mi na základě výsledků mého hormonálního profilu, Dr. předepsala Utrogestan, který mám užívat vaginálně od 14DC.
Je tu mezi vámi některá, která dlouho nemohla otěhotnět a pak se jí to povedlo tímto způsobem? - a prosím po kolika měsících zhruba se vám zadařilo?
Ja jsem brala utrogestan na ovulaci a zaroven clostilbegit na pravidelnou ms a pomohlo mi to, od bratrance zene uz za 3 m me az do roka ale mela jsem vic problemu tak jsem byla i na laparoskopii na zpruchodneni , jen me zarazi proc vaginalne my obe jsme je polilaly . Kdyz jsem otehotnela tak jsem pak jeste brala ten utrogestan do 12 tt denne vaginalne na udrzeni 😉
@marrrtinna Díky za zkušenost! Vaginálně to prý nemá tolik nežádoucích účinků (nevolnost a malátnost)... a po jak dlouhé době snažení ti dr předepsal(a) utrogestan prosim tě? a také na základě horm.profilu?
@helenas92 ja nemela zadne nezadouci ucinky. Bylo to tak ze jsme se snazily 3 roky ale jeste 2 roky pred tim jsem nebrala antinu a mu gynda furt rikal ze je vsechno v poradku tak jsem se nastvala zmenila jsem doktora a on mi ho predepsal prakticky hned co mi vzal krev a prisly vysledky
@helenas92 @marrrtinna Já jsem ho dostala, protože jinak před MS dost špiním. Dr. mi vůbec neřekl, jak ho mám užívat, takže jsem začala zavádět, abych se vyhnula nežádoucím účinkům. Špinění přestalo, celou dobu mi bylo dobře a teď už "čekám" na MS. I když teda radši bych ji nedostala 😀
Ahoj holky, snazime se o miminko a dostala jsem Urogestan. 2x1tbl denne od 17.dc vaginalne. Jen jsem z toho vseho nejak zapomnela, jak to uzivat. Je to myslene, ze jednu rano a jednu vecer? Mam po aplikaci lezet? Muzeme se pred nebo po milovat? Predem moc dekuji!
Taky jsem brala rano a pred spaním, pred otehotnenim per or. po otehotneni vag.
@lorakv dokud nejsi tehu tak to nemusis brat vaginalne staci ustne protoze po zavedeni se nema sexovat

Prosím nemá některa doma utrogestan, který již nevyužije?