icon

Za jak dlouho otěhotnět podruhé? Tipy a zkušenosti maminek

18. dub 2022

Hezký večer, dámy. S partnerem začínáme uvažovat nad druhým miminkem (dcerunka má 1,5r) a stále váháme, kdy "začít"... Ideální věkový rozdíl - dle mého úsudku - jsou tři roky, takže bych ráda počkala, avšak o první miminko jsme se snažili deset měsíců.

Vím, že věšteckou kouli nemáte, ale zajímá mě, jak to bylo u Vás. Trvalo druhé otěhotnění déle nebo naopak jste otěhotněly hned?

Strana
z2
janule0123
19. dub 2022

První devět měsíců… druhé těhotenství 11 měsíců myšlenka byla o dva roky max tři a už pomalu nestíhám ani ty tři .. necelý tři měsíce těhotná .. další tři měsíce pauza na regeneraci …

lotta1234
20. dub 2022

Prve trvalo 3 mesiace, potom dalsie tehotenstvo vyslo hned, ale nedopadlo to. Pol roka sme museli cakat a potom to vyslo opat na prvy pokus. A zatial som uspesne tehotna. 🙂

elis_elis
20. dub 2022

První dva roky a druhé dva mesice

saruka6611
21. dub 2022

První byla neplánovaná a druhé hned na první pokus. Syn se narodil, když dceři byli 3r a 2m. A za mě ideál.

kristyneckaa27
21. dub 2022

První po měsíci,a druhý hned napoprve,když jsme si řekly že chceme další miminko. Děti máme od sebe 16 měsíců, neměnila bych. Chtěly jsme takto malý rozdíl

msgracia
21. dub 2022

Po 4 měsících od vysazení prášku. Ale v 5tt potrat. Ale po něm se podařilo hned a jsem teď tedy s třetím těhotenstvím jsem v 11tt

nick1234
21. dub 2022

Já jsem druhým dítětem nespechala, syna jsem měla v 26, v jeho 2 letech jsem se vrátila do práce (ve školství), druhé dite jsme plánovali za cca 3 roky (byla jsem v práci zástup za RD), jak jsme se s manželem dohodli ze to zkusíme, rak jsem otěhotněla hned, bohuzel to skončilo ZT, poté stejný příběh ještě jednou 😔 teď se snažíme už víc jak půl roku a nic 😒 už nic neplánují, nakonec jsme neplánovaně zůstala v práci déle, teď jsem na úřadu práce a hledám práci jinou, neplánují už nic, proste až se zadari 🤷‍♀️Všechna tři tehotenstvi jsme měla “na první dobrou” teď se to nejak “zaseklo” 🤷‍♀️

martikbertik
21. dub 2022

Naše malá má 18m a už se půl roku snažíme 😕😕😕 dvakrát t to už vypadalo nadějně ale bohužel.... Myslím že si počkám. Protože mám hormonální problémy 😕😕😕

kolarane
21. dub 2022

Prvni sla hned,na druhe jsme cekaly pres rok. Určitě začněte

snailice
21. dub 2022

Ja chtela vekovy rozdil ty tri roky. Jenze u prvni to trvalo 1,5 roku a na druhy pokus IUI ( mela jsem diagnostikovany PCOS). Tak jsme si rekli, ze to zkusime o kousek driv, aby byl cas na pripadne reseni - nechtela jsem se mezi detmi vracet do prace. No druha se povedla hned na prvni pokus od vysazeni HA, takze holky maji mezi sebou rozdil 2 roky a 2 mesice 🙂

jitkaem
21. dub 2022

Ja otehotnela 3 mesice po porodu

jitkaem
21. dub 2022

@kolarane druhe? 🥰

nellinka123
21. dub 2022

Syn nám trval téměř 2.5 roku, nakonec je z IVF. V jeho cca 9 měs jsme se přestali chránit, teď mu je téměř 3.5 roku a zrovna zítra jdu na kontrolní utz do CARu a budeme plánovat KET. Přitom jsme oba zdraví. Já bych tohle neplánovala a nechala to prostě na přírodě, nikde není psáno, že se vám to vydaří hned v prvním cyklu, takže klidně ten věkový rozdíl 3 let nakonec mít můžete 😉

kolarane
21. dub 2022

@jitkaem ano 🤰

elesse
21. dub 2022

První i druhé těhotenství bylo z druhého celého cyklu

elledh
22. dub 2022

U nás první i druhé cca po 4 měsících a i bez nějakých počítání nebo větší snahy. Muž si už dělal srandu, že se o mě stačí jen otřít..😁

roxanalit
22. dub 2022

Dcera v 31.12 oslavila rok a my si řekli s manželem , že si nemusí už dávat pozor 😀 první bylo biochemko a napodruhé to vyšlo , u první dcery jsem taky tak otěhotněla. Nejdřív biochemko a napodruhé to vyšlo ❤️ Dnes jsem 16tt 🍀

lachtanice86
23. dub 2022

Prvni 3roky, potraty, zt, operace, léčba. Při otěhotnění mi bylo 32. Druhé hned, jako doslova. Jeden den jsme si řekli, že to zkusíme, druhy den byla ovulace a vyšlo to. Bylo mi 35.

Strana
z2