Za jak dlouho otěhotnět podruhé? Tipy a zkušenosti maminek
Hezký večer, dámy. S partnerem začínáme uvažovat nad druhým miminkem (dcerunka má 1,5r) a stále váháme, kdy "začít"... Ideální věkový rozdíl - dle mého úsudku - jsou tři roky, takže bych ráda počkala, avšak o první miminko jsme se snažili deset měsíců.
Vím, že věšteckou kouli nemáte, ale zajímá mě, jak to bylo u Vás. Trvalo druhé otěhotnění déle nebo naopak jste otěhotněly hned?
Prve trvalo 3 mesiace, potom dalsie tehotenstvo vyslo hned, ale nedopadlo to. Pol roka sme museli cakat a potom to vyslo opat na prvy pokus. A zatial som uspesne tehotna. 🙂
První dva roky a druhé dva mesice
První byla neplánovaná a druhé hned na první pokus. Syn se narodil, když dceři byli 3r a 2m. A za mě ideál.
První po měsíci,a druhý hned napoprve,když jsme si řekly že chceme další miminko. Děti máme od sebe 16 měsíců, neměnila bych. Chtěly jsme takto malý rozdíl
Po 4 měsících od vysazení prášku. Ale v 5tt potrat. Ale po něm se podařilo hned a jsem teď tedy s třetím těhotenstvím jsem v 11tt
Já jsem druhým dítětem nespechala, syna jsem měla v 26, v jeho 2 letech jsem se vrátila do práce (ve školství), druhé dite jsme plánovali za cca 3 roky (byla jsem v práci zástup za RD), jak jsme se s manželem dohodli ze to zkusíme, rak jsem otěhotněla hned, bohuzel to skončilo ZT, poté stejný příběh ještě jednou 😔 teď se snažíme už víc jak půl roku a nic 😒 už nic neplánují, nakonec jsme neplánovaně zůstala v práci déle, teď jsem na úřadu práce a hledám práci jinou, neplánují už nic, proste až se zadari 🤷♀️Všechna tři tehotenstvi jsme měla “na první dobrou” teď se to nejak “zaseklo” 🤷♀️
Naše malá má 18m a už se půl roku snažíme 😕😕😕 dvakrát t to už vypadalo nadějně ale bohužel.... Myslím že si počkám. Protože mám hormonální problémy 😕😕😕
Prvni sla hned,na druhe jsme cekaly pres rok. Určitě začněte
Ja chtela vekovy rozdil ty tri roky. Jenze u prvni to trvalo 1,5 roku a na druhy pokus IUI ( mela jsem diagnostikovany PCOS). Tak jsme si rekli, ze to zkusime o kousek driv, aby byl cas na pripadne reseni - nechtela jsem se mezi detmi vracet do prace. No druha se povedla hned na prvni pokus od vysazeni HA, takze holky maji mezi sebou rozdil 2 roky a 2 mesice 🙂
Ja otehotnela 3 mesice po porodu
Syn nám trval téměř 2.5 roku, nakonec je z IVF. V jeho cca 9 měs jsme se přestali chránit, teď mu je téměř 3.5 roku a zrovna zítra jdu na kontrolní utz do CARu a budeme plánovat KET. Přitom jsme oba zdraví. Já bych tohle neplánovala a nechala to prostě na přírodě, nikde není psáno, že se vám to vydaří hned v prvním cyklu, takže klidně ten věkový rozdíl 3 let nakonec mít můžete 😉
První i druhé těhotenství bylo z druhého celého cyklu
U nás první i druhé cca po 4 měsících a i bez nějakých počítání nebo větší snahy. Muž si už dělal srandu, že se o mě stačí jen otřít..😁
Dcera v 31.12 oslavila rok a my si řekli s manželem , že si nemusí už dávat pozor 😀 první bylo biochemko a napodruhé to vyšlo , u první dcery jsem taky tak otěhotněla. Nejdřív biochemko a napodruhé to vyšlo ❤️ Dnes jsem 16tt 🍀
Prvni 3roky, potraty, zt, operace, léčba. Při otěhotnění mi bylo 32. Druhé hned, jako doslova. Jeden den jsme si řekli, že to zkusíme, druhy den byla ovulace a vyšlo to. Bylo mi 35.

První devět měsíců… druhé těhotenství 11 měsíců myšlenka byla o dva roky max tři a už pomalu nestíhám ani ty tři .. necelý tři měsíce těhotná .. další tři měsíce pauza na regeneraci …