Změna názoru na třetí dítko

marketinnka
5. dub 2018

Dobrý den, měla jste některá taky výraznou změnu názoru na třetí dítko. Celou dobu doteď to bylo pro me nemyslitelne, ale od ledna bych chtěla ještě jedno. Možná to zní, ze jsem hrozná,ale zvážila jsem vsechna pro a proti, ale vaham , protoze me ted povysili:/a nevim zda nove zakon povoluje drzet misto po dobu materske a pak rodicovske dovolene. Nechci pak hledat novou praci.

astyna
5. dub 2018

Co vím, tak po dobu mateřské ti musí držet stejnou pozici. Což není dlouho…po rodičáku tě musí zaměstnat, ale zda na stejné pozici, to už je otázka…Většinou záleží na dohodě.

marketinnka
autor
5. dub 2018

to by nevadilo kdyby jinou pozici, jeste to promyslim, nebylo by korektni zmizet za 9 mesicu po tomto.

knuffel
5. dub 2018

Hm, taky jsem si myslela, ze dve jsou ideal...Ale prisla dovolena, nostalgie a rozhodnuti, ze to zkusime. A je to parada, moc si tu holcicku vsichni uzivame, ta bude taaaaak rozmazlena ze vsech stran 😉.

marketinnka
autor
5. dub 2018

@knuffel a jaky mate rozdií vekovy?

swetlusska
6. dub 2018

Žádná práce nestojí za to tam spěchat od dítěte, ať je to korektní nebo ne. Já si klidně budu pak hledat novou práci. Bohužel u nás o dalším dítku nerozhoduje práce ale zdravotní stav :(

priefi
6. dub 2018

@marketinnka pozici Ti musi drzet do konce materske dovolene (6m), misto dle pracovni smlouvy ve spolecnosti do konce rodicovske dovolene (podle Tebou urcene doby po MD, max do 3 let ditete).

knuffel
7. dub 2018

@marketinnka 10 let, 8 let a miminko. Parada, doporucuju vsem, jsem chodici reklama na spokojenou mamu 😁.

veronikanel
7. dub 2018

U nás je to asi takhle - nikdy jsem děti nechtěla,resp.neměla jsem k nim vztah.Pak se ale stala nejkrásnější nehoda v mých 22letech - otěhotněla jsem a porodila dcerku(6let).Po dvou letech samoty jsem se seznámila s báječným chlapem,který měl ale už 3syny(dnes 22,12 a 9let).Po 2-3měsících jsme se ale neuhlídali a počali syna😄Ten má teď 3,5roku.
V listopadu ale přišla další "nehoda" a dodnes si nedovedou vysvětlit,jak je to možné (cca 7dní po ovu).Zítra začínáme 23tt a čekáme zase kluka😂

oveckaluky
7. dub 2018

My taky nechtěli, dvě holky nám stačily...loni jsme si uvědomili, jak moc rychle nám vyrostly, a představa, že bychom mohli fakt během několika let zůstat sami, nás oba děsila, tak jsme si řekli, že ještě jedno zkusíme. Povedlo se hned další měsíc, bohužel jsem v 10. tt potratila. Od té doby jsme se začali opravdu snažit (vím, že bychom to oba nehrotili, kdyby se to nepovedlo vůbec, ale te potrat nás oba zasáhl). Povedlo se letos v lednu a čekáme dvojčátka 🙂 A věkový rozdíl? No, velký, nakonec jsme rádi, že budou dvě, že nebudeme mít po těch letech vlastně jedináčka - holkám bude letos 12 a 17 let 🙂
V práci jsem byla taky spokojená, ale ta touha byla silnější...a tím, že jsem v práci samé ženské, to kolegyně naprosto chápou, pracuju v knihovně. po dobu tří let Vám místo držet budou (po dobu mateřské, toho půl roku, přímo vaše místo, pak po dobu rodičáku jakékoli jiné ve firmě, ale srovnatelné).

marii90
7. dub 2018

Osobne bych dala na svoje srdce. V praci jsme nahraditelni vsichni, i kdyz za nekoho se shani kvalitni nastup hure, neni to muj problem (a to mam perfektniho sefa, v praci jsme se vzdy domluvili ke spokojenosti vsech, at uz se jednalo o cokoli). Zkratka pro zamestnavatele jsi nahraditelna, pro rodinu nikoli 😊 Pokud jste to dukladne zvazili a vazne to jen na tom, "co na to zamestnavatel".... nevahala bych ☺