Zpožděná ovulace (pozitivní ovulační test v prvním dni meškání MS). Máte zkušenost?

lilili666
30. říj 2023

Ahoj/dobrý den, moc prosím o Vaše zkušenosti 🙏

S přítelem se snažíme o miminko ale problém je ten, že nevím, kdy u mě probíhá ovulace a zda vůbec (ovulační testy mi nikdy nevyšly pozitivní, bazální teplotu zatím nesleduji). Cykly mám v rozmezí 29-33 dní, většinou 30 dní.

31 DC menstruace nepřišla, TT byl negativní. Nedalo mi to a zkusila jsem si udělat i ovulační test, protože den předtím (30 DC) jsem vypozorovala bílkový hlen. Téměř hned na mě vykoukla velice silná čárka oproti kontrolní, poprvé mi ovu test vyšel pozitivní. Dělala jsem si naděje, že by to přeci jen mohlo být těhotenství, protože je zde spousta diskuzí, že OVU testy zachytí těhotenství o něco dříve, než těh. testy. Jenže další dny už ovulační testy slábly.

Dnes jsem 35 DC a TT stále negativní. S největší pravděpodobností se tedy jednalo opravdu o ovulaci a celý cyklus se mi tím pádem posune. Stalo se vám některé, že se vám cyklus takto extrémně zpozdil a vybočil od normálu? Mimo to jsem několik dní okolo pozitivního ovulačního testu měla velice silné bolesti podbřišku i beder. Mívám velké bolesti břicha v době MS (bez léků na bolest nejsem schopná fungovat), ale bolest beder jsem do teď neznala.

Máte některá podobnou zkušenost, jako se mi teď stala?