Zvýšená funkce štítné žlázy a případné otěhotnění. Šlo vám těhotnět?

tereza0127
29. srp 2021

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti. Po porodu dcery mi zjistily hyperfunkci štítné žlázy, cca 5 měsíců zpět, brala jsem 3x denně Thyrozol a teď ho beru 2x denně, v září jdu opět na kontrolu. Šlo vám v pořádku otěhotnět? Chtěli jsme to zkusit příští rok, vím, že to je u každého individuální, ale zajímaly mě vaše názory 🙂

calvac
29. srp 2021

@tereza0127 já mám hyperfunkci už 14 let, tedy už před dětmi. Poprvé jsem otěhotněla během léčby, v tehu jsem léky nemusela vůbec brát, štítná byla v klidu. Podruhé jsem otěhotněla v období, kdy byla štítná v pohodě bez léků, a celé tehu bylo také bez léků. Já mám tu štítnou takovou nevypočitatelnou. Na odběry chodím čtyřikrát do roka. Mám období, kdy beru léky, pak období bez léčby. Každopádně zhoršení štítné už na sobě poznám. Jinak otěhotněla jsem plánovane, prostě tak, jak jsem chtěla.

pampeliska1313
29. srp 2021

Jedním z problémů, proč se nedařilo otěhotnět byla i problémová štítná žláza, což jsem dlouho netušila..gynekolog mě vyslal na vyšetření a nakonec mě zamedikovali, otěhotněla jsem a ještě upravili dávkování v těhotenství a dobrý. Pokud je to hlídaný, chodíte na kontroly, máte léky, určitě to půjde.🙂 Větší problém by byl otěhotnět a neléčit.

daasqua
29. srp 2021

Já měla v dětství (cca v 10 letech) sníženou funkci, potom dlouho dobrý. Na začátku prvního těhu najednou byla zvýšená aktivita (nevím od kdy, každopádně jsem otěhotněla na první pokus), tak jsem trochu brala Thyrozol, rychle se spravilo. Před 2 těhu jsem byla znovu na kontrole, znovu zvýšená, takže zase Thyrozol (celkem málo). Jakmile mi potvrdil doktor, že je OK, tak jsme to zkusili a hned to šlo.
Jinak můj gynekolog nějakou ŠŽ neřešil, vše jsem si musela oběhat sama z vlastní iniciativy, takže celkem dost doktorů na to prdí.

misa1106
Autor odpověď smazal
Zobraz
misa1106
Autor odpověď smazal
Zobraz