Zvýší ovulační testy šanci na početí miminka?
Ahoj, mám otázku a zajímá mě, jakou máte zkušenost vy 😊
Přáli bychom si mimčo, dělala jsem si tedy několik ovulačních testů. Předevčírem (pátek) jsem měla na ovu testu druhou čárku, včera byla čárka na testu ještě silnější. Nejbližší sex jsme měli dnes ráno (neděle) 😊. Odpoledne jsem si ještě znovu udělala ovu test a čárka už byla slabá. Teď netuším, jestli jsme vybrali vhodný čas na početí, jestli už se uvolnilo vajíčko 🙂
Jednou jsem už byla těhotná, ale úplně náhodou - spontánní sex s ejakulací dovnitř a hned napoprvé se povedlo, tak teď když už mám takovou zkušenost, že se to zadařilo napoprvé (to jsem ani nepočítala nějaké plodné dny), mám pocit, že by to mělo vyjít. Cítím, že budu dost zklamaná, když to nevyjde hned. Chodili jste někdo na testy zda jste zdraví už po prvním nezdařilém pokusu? 🙂
Odhaduji tě tak mezi 20-30. Je to totiž moc roztomile napsané.
Nezjišťuješ ovulaci žádnými dalšími metodami, ale k ovu testům je dobré něco přidat. Třeba měření BT nebo aspoň pozorování hlenu. Případně staré dobré počítání PL a nepl.dnů... Pokud byl ovu test pozitivní, pak ovu přijde za 24-48 hodin. Doporučuje se snažit se 1x za den.
A ten zbytek se odvíjí taky kromě věku od délky snažení, to jsi nenapsala. Pokud jste na začátku snažení máš čas půl roku - až rok. /Do Caru se chodí až pokud má žena do 35 let, tak po roce a pokud má žena přes 35 let, tak po půl roce/.

@bibi19 ovulační test vám řekne jen hormon v těle LH neřekne vám že byla ovulace ani že vajíčko se uvolní úplně bych vše vypustila a obden když bude sex trefí se to ...když by snaha nesla přes rok řešila bych to s lékařem