icon

Kde může matka samoživitelka najít partnera pro život?

petraaa123
5. únor 2025

Kde si matka samoživitelka má najít partnera pro život?
Mám 2 děti 3,5 roku a 8 měsíců. Od narození druhého dítěte jsem sama (otec nefungoval, jak měl). Jsem sama úplně na všechno. Nemám ani hlídání. Jednou za čas jdu s dětmi akorát na nějakou dětskou akci, když je někde v okoli a jinak s dětmi chodím pravidelně do fitka. Nemám na čele napsáno, že jsem sama, tak se obávám, že i kdybych se někomu líbila, tak mě stejně nikdo neosloví, kor, když mám mimino. Je fakt, že ve fitku je jeden chlap, který se mi líbí a všimla jsem si ho jen díky tomu, že se na mě jednu dobu hodně díval, ale myslím (jen myslím), že mu asi vadí, že už mám děti. Jeden den se na mě usmívá a jinej den mě ani nepozdraví (ví, že jsem sama). S ním to nejspíš nikam nevede, když se k ničemu nemá (sere mě to). Prostě mě zajímá, kde si najít chlapa pro život, který nás bude mít rád a my jeho?

Strana
z3
ee.liska
6. únor 2025

@95newmommy2020 tak někomu stačí randíčka, kina a wellnes, někdo holt hledá jiné kvality 🙂 A to většinou matky s dětmi chtějí 🙂

patypresdevaty
7. únor 2025

Je tu obecně známo, že @95newmommy2020 žije v nějakém jiném časoprostoru, ale vlastně je to strašně zajímavý, jak má spoustu věcí úúúplně jinak (opravdu jak kdyby nežila mezi lidmi 🙂 )

95newmommy2020
7. únor 2025

@patypresdevaty WTF? Žiju celkem běžnej, stereotypní život. Akorát jsem vdaná za otce mého dítěte. A pokud bych někdy skončila sama, fakt bych si nehledala zoufale náhradu, jako autorka příspěvku. Přijde mi to nedůstojné.
Stává se z ní snadnej cíl pro zoufalce.

patypresdevaty
7. únor 2025

@95newmommy2020 tos vyčetla kde, že "hledá zoufale nahradu"? Ráda by nějaký vztah, co je na tom špatně?

me_druhe_ja
7. únor 2025

@patypresdevaty nespletla sis to s klokankou? Ta žije v jiném vesmíru a čase. 😀 newmommy má svoje specifika, který nemusí každýmu sednout, ale jinak není žádnej úlet. 😀

95newmommy2020
8. únor 2025

@patypresdevaty má 8 měsíční mimi, to není tak dávno, co měla vztah s někým. Teď řeší, že na ní jeden den fitnessák reaguje a druhý moc ne. To je zoufalství.
Ale v pohodě asi je to normální skákat ze vztahu do vztahu. Divím se, kolika lidem to přijde ok. Pro mě by to nebylo.
A ve finále si myslim, že to není ani reálný příběh. Žádná reakce autorky.

patypresdevaty
8. únor 2025

@me_druhe_ja klokanka je kapitola sama pro sebe, ale toto taky 🙂 nezapomenu na jeji zděšení z pobytu na venkově, údiv nad tím, že kroužky po předškoláky nejsou od 18hod + apod 🙂
A myslet si, že kdyz mám dítě, do jeho 15 let nemám nárok a šanci najít si případně nového partnera..? Taky bizar...

95newmommy2020
8. únor 2025

@patypresdevaty Vyjadřovat se o někom jako o “TO” je jak ze základky.

95newmommy2020
8. únor 2025

@patypresdevaty A kroužky od 2 budu stíhat, když se mi nebude chtít pracovat. Jenže já mám trochu jiné ambice než taxikařit dítěti za cenu polovičního úvazku. A nakonec jsem to vyřešila. Představ si, že v Praze tyhle kroužky od 18 hodin existují.

patypresdevaty
8. únor 2025

@95newmommy2020 tam nejde o to, že by žádný nebyl, ale o to, že ses tak strašně udivovala, že jdou špatně sehnat.
Můžete to mít jinak nez vetsina, ale je k podivu, že to jakoby nevidíš a myslíš, že vás způsob života je běžný. Není

patypresdevaty
8. únor 2025

@95newmommy2020 to je podobný jako kdyby se podivoval někdo, kdo musí jet do práce ve 4 ráno, že mu autobus nejede každých 10min. Nejede, no, protože většina lidí jede mezi 6-9. Taky se asi takový člověk nebude divit. Moc dobře ví, že patří mezi nějakou menšinu v tomto ohledu...

drep
8. únor 2025

@patypresdevaty já mám jen jedno dítě a šestiletý, ale jo, taky si teď popravdě hypoteticky neumím představit, jak bych se seznamovala, kdybych přišla o muže. Školka má otevírací dobu, která vyžaduje toleranci stran mých pozdějších příchodů a nutnost odchodu přesně s koncem pracovní doby, randit v pracovní době zoufale nemám čas, často nestihnu ani oběd, dcera má dva kroužky na hodinu odpoledne, kam ji ale musím odvést, jako jo, tak bych stihla nějakou rychlovku v autě, ale to mě vlastně neláká. A budovat vztahy mi obecně přijde těžký a s cizím chlapech bych to asi nebyla schopná dělat, když u toho budu držet za ruku dceru. To není jen o wellness a kafíčkách (i když naprosto nechápu, co je na to špatných, různí lidé tráví čas různě a jen proto, že jinak než já, nejsou divní ani špatní), to je prostě o chráněném času pro dva dospělé. 15let je asi extrém, ale dokud dítě není samostatné stran školy a kroužků, tak bych to asi neuměla ani já.
A s pracovní dobou jsi mě rozesmála. Sestry chodí na šestou, doktoři na sedmou, v mé bublině je normální stepovat v 5:20 na zastávce a dělá to tak většina.

patypresdevaty
8. únor 2025

@drep to bude tím, že máš kolem sebe tu doktorskou bublinu. Nic proti tomu, absolutně, jen to není globální většina.
Nejčastěji nám tu autobusy jezdí mezi 6 a 8, to má asi nějaký důvod, že?
No a k tomu seznamování- spousta žen tu potkala nového životního partnera s malými dětmi. Každý ma ty podmínky různé, ale očividně to lze. Opět bude spíš jen menšina, u které to z objektivních důvodu bude těžké až nemožné
Vezmu-li ale v úvahu, že tazatelka chodí do fitka (a tedy nejspíš i jinam), asi ty možnosti nemá nulové

zuzkasim
8. únor 2025

@drep Na druhou stranu si vem, že tvoje dítě má svého tatínka. Čistě hypoteticky, kdybyste neměli být spolu, tatínek s ním taky bude trávit nějaký čas a ty budeš mít volno. Najít si nějaký čas pro sebe je s dětma vždy těžké. Mám dceru větší, ale velmi ráda někomu neustále "stojí za zadkem", a když k nám partner přijde na návštěvu, kolikrát mám dojem, že ani nemusel chodit, protože si neřekneme půl slova sami... Zase jemu to tolik nevadí, takže jedině dobře, že má rád i mnou dceru a ona jeho.

drep
8. únor 2025

@zuzkasim já vycházela ze zadání zadavatelky, že otec není. V tom je kouzlo zdravotnictví, rozvedené holky okolo mě v době, kdy jsou děti u tatínka, tak slouží🙈
@patypresdevaty to je zase tvoje bublina, že lidi chodí do kanclu na devátou. V dělnických profesích a obecně směnném provozu to bývá 6-14-22 nebo 6-18 event 7-19 a tak pracuje poměrně dost lidí. Ale to je fuk, jen jsem chtěla reagovat na to že @95newmommy2020 je strašně divná, protože si dovoluje žít jinak než většina modrého koně (a modrý kůň je taky jen bublina, není to reprezentativní vzorek společnosti).

patypresdevaty
8. únor 2025

@drep ale ja vím, že žiju v urcite bubline
Ale jak píšu, busy nejezdí v určité hodiny nejčastěji pro nic za nic. Ne že v tu dobu jezdím já ;)

patypresdevaty
8. únor 2025

@drep kdyz jsem se jednu dobu z nějakého důvodu potřebovala dostávat z Prahy k nám mezi 12 a 13, jel v tu dobu jen jeden bus. Pešek.
Ale nebudu se divit, že v tu dobu nic moc nejede, holt v tu dobu jede obecně málo lidí

drep
8. únor 2025

@patypresdevaty protože jezdí děti do školy?

patypresdevaty
8. únor 2025

@drep to taky.
Ale nedávno se u nás dělal průzkum, aby se doprava zoptimalizovala, tak tam i u pracujících vyšla potřeba nejvíc v tyto časy. Zrovna na té naší trase (z Kladna do Prahy) jezdí drtivá většina dospělých, pracujících. Děti se dopravuji spíš místní MHD (v Kladně) nebo lokálními linkami (z vesnice do větší vesnice nebo mesta), ne tímto pražským spojem. Ano, jsou tam někteří stredo a vysokoškoláci, ale z celkového počtu jich je zlomek
Ale ono je to nakonec jedno. Účelem toho celého bylo přirovnat to, že kroužky se v časy méně žádané většinou lidí, budou hledat hůře, stejne jako se bude v méně typické časy hůř dojíždět (z pohledu intenzity MHD)

cherie24
8. únor 2025

@95newmommy2020 co je zoufalého na tom, chtít vedle sebe chlapa pro život? Pokud si žena najde pořádného chlapa, který plní v rodině tu funkci opory, o kterou se může maminka vždycky opřít a na kterého se můžou všichni spolehnout, tak je to rozhodně mnohem lepší vzor pro děti než model toho, kdy se matka všechno snaží hrdinsky zvládat sama. A pokud tuto roli neplní a nikdy neplnil otec dětí, tak je to obzvlášť obrovská výhoda, když děti vidí, jaké chování chlapa je normální a jaké rozhodně ne.

95newmommy2020
8. únor 2025

@cherie24 všechno. Hledá si partnera nebo náhradu za otce? Je tohle pro chlapy přitažlivý? Těžko. Mě by taky vyděsilo, kdyby si mě našel nejakej samoživitel a hned očekával, že se ze mě stane náhrada za matku.

nimomo
8. únor 2025

@95newmommy2020 tak určitě nečeká, že se nový partner stane plnohodnotným nahradnim otcem hned... To určitě ne. Ale časem nevidim důvod proč ne a je to přece logické. Netvrdim, že najit takového bude snadné ale nemožné to určitě neni.

cherie24
8. únor 2025

@95newmommy2020 a kde přesně autorka napsala, že hledá náhradu za otce dětí? Hledá chlapa pro život, tím já rozumím prostě normálního partnera, na kterého je spoleh a který mě večer obejme. Je sama od porodu, což je 8 měsíců, to není zas tak krátká doba. Jak dlouho by měla být ženská dle tebe sama, aby nebyla Zoufalka hledající náhradu za ex? Těch 15 let? Po takové době už ji zas bude okolo považovat za zoufalku, kterou nikdo nechce.

zuzkasim
8. únor 2025

@drep Jo, vím, že zadavatelka to má jinak. Každá máme své specifické podmínky, když se chce, vždycky se to nějak udělá😉

trdelnik234
8. únor 2025

@95newmommy2020
Ja to.vnimam podobne...
Som si vzdy myslela,ze jak to maju u vas v CR samozivitelky s dvoma malymi detmi tazke a kebyze to beriem podla Kona tak sa maju jak 🐷 v zite...😂
Chodia si tokat do fitka (takze maju luxus pravidelneho babysittingu),nepracuju ani nebrigaduju,neriesia peniaze ale to ako si najst chlapa....
To sa maju lepsie jak ja teda..
Asi doma nadhodim,ze sa rozvediem a pojdem si uzivat do Cr.😂

Nechcem tu pichat do osieho hniezda,ale tak snad je kazdemu normalnemu cloveku jasne,ze matka s dvoma mimina je ina kategoria ako zena bez deti...
Aj tie naroky na vyber su ine...
Proste zena s detmi nemoze chlapovi ponuknut to (nech mi nikto netvrdi opak) co zena bez zaväzkov.
Vyhodou ale je,ze deti su super filter...

trdelnik234
8. únor 2025

@95newmommy2020
Kamoska to tak Mala a bolo tomu novemu chlapovi povedane,velmi jasne,ze kazdy sa stara o svoje deti vo svojej domacnosti a sam...
A ze spolu budu iba v case bez deti.
Tento model si ako jediny dokazem ako tak predstavit..
Ze randim,uzijem si ale fungujem sama..
Ibaze rozdiel je v tom,ze ja ùz mam deti velke a samostatne a nepotrebujem sa citovo k niekomu viazat a znovu zakladat rodinu.
Takze autorke moje prispevky budu asi figu platne

95newmommy2020
8. únor 2025

@trdelnik234 Asi tak. Navíc spousta sešívaných rodin řeší hromadu zbytečných konfliktů skrz děti. Ale na MK to je jistě úplně jinak.

nimomo
8. únor 2025

@trdelnik234 ake tohle neni partnerský vztah, ale milenecký... Ale někomu to samozřejmě vyhovovat může

trdelnik234
8. únor 2025

@nimomo
No hej vlastne..
Tak mne by vyhovoval taky blizsi milenecky vztah..
Exkluzivny milenecky vztah,taky ze spime len spolu,pomahame si,sme v blizkom kontakte,ale kazdy riesi svoje danove priznanie, kontakt s ex,alimenty a vychovu deti sam.

trdelnik234
8. únor 2025

@95newmommy2020
Tak ale to sa nedozvies tu v tomto vlakne...
Tu bola otazka,ci sa da najst chlap, ked mas deti väcsinou casu furt sebou.
A hlavne kde a ako😂.
Takze odpoved: da sa najst
Aky a kolky v poradi jej sadne,je uz ale tema do inej diskusie.
Tu su stastne portrety zlepovanych rodin,tak to tu nekaz,bud taka dobra 😂😂😂

Strana
z3