icon

Kde může matka samoživitelka najít partnera pro život?

petraaa123
5. únor 2025

Kde si matka samoživitelka má najít partnera pro život?
Mám 2 děti 3,5 roku a 8 měsíců. Od narození druhého dítěte jsem sama (otec nefungoval, jak měl). Jsem sama úplně na všechno. Nemám ani hlídání. Jednou za čas jdu s dětmi akorát na nějakou dětskou akci, když je někde v okoli a jinak s dětmi chodím pravidelně do fitka. Nemám na čele napsáno, že jsem sama, tak se obávám, že i kdybych se někomu líbila, tak mě stejně nikdo neosloví, kor, když mám mimino. Je fakt, že ve fitku je jeden chlap, který se mi líbí a všimla jsem si ho jen díky tomu, že se na mě jednu dobu hodně díval, ale myslím (jen myslím), že mu asi vadí, že už mám děti. Jeden den se na mě usmívá a jinej den mě ani nepozdraví (ví, že jsem sama). S ním to nejspíš nikam nevede, když se k ničemu nemá (sere mě to). Prostě mě zajímá, kde si najít chlapa pro život, který nás bude mít rád a my jeho?

Strana
z3
barulina
5. únor 2025

@petraaa123 ja byla sama od zjištění 2. Těhotenství, bez hlídání, takže sní to, ze bych někam mohla chodit pravidelně. Manžela jsem potkala na seznamce

95newmommy2020
5. únor 2025

Podle mě to nejde, dokud nebudou děti samostatné. Já si to nedovedu představit do takových 15 let.

barulina
5. únor 2025

@95newmommy2020 jako seznámit se? Dcera měla 8, syn rok a 4 měsíce. A je to to nej, co mě mohlo potkat

barulina
5. únor 2025
cherie24
5. únor 2025

@95newmommy2020 dala jsem se dohromady s partnerem, když jsem měla půl roční dítě. Na každém rande byla s námi, jinak to nešlo... Jde to i s dětma. A s malými dětmi je to paradoxně jednodušší než s těmi pubertálními. Jsou tvárnější a většinou je i ti chlapi lépe přijmou. Je jednodušší přijmout malé dítě než s to vlastním rozumem. Máme dokonce 3 kamarády, kteří si taky vyženili malé děti. 2 mají nevlastní nejstarší dítě, třetí si přiženil pár měsíční dvojčata. Nakonec jsou to jeho jediné děti, vlastní mít nemůže a dvojčata si v pubertě vzali jméno po něm. Všem 3 kamarádům děti říkají tati a za tátu je považují a oni je považují za své děti. Toho s dítětem 15 + docílit nelze.

ee.liska
5. únor 2025

@petraaa123 neboj, ono to přijde až to budeš nejméně čekat 🙂 Já jsem se s mým manželem dala dohromady, když děti měly pět a šest roků 🙂 Držím palce 🍀

ee.liska
5. únor 2025

@95newmommy2020 paradoxně s těmi puberťáky je to daleko složitější🙂

marketa1218
5. únor 2025

@95newmommy2020 Tohle je blbost co píšeš, moje mamka si našla nového partnera, když mi byly 4 roky. Paradoxně zůstal mým lepším tátou na celý život.

felis
6. únor 2025

@95newmommy2020 byla jsem s dcerou sama od jejich 5m. Pak po rodičovské sama v hlavním městě dál od rodiny. Do jejích 15ti let jsem mela 4 vážné vztahy. Mezi nimi i úlety. Kdybych měla čekat do jejích 15ti, tak se v životě nikam nepohnu. Teď jsem zasnoubená a těhotná. Dceři je teď 17.

felis
6. únor 2025

@petraaa123 to přijde 🙂 moje kamoska si ve fitku našla nového muže. Taky tam chodila s detmi (5 a 7r) kdyz nemela jinou možnost, takže věděl, že je ma. On má dceru (12r). Další děti už nechtějí, maji svůj fit koníček, vyletí zvlast i se všemi dětmi, sportuji, jako děti prijal za své.
Já taky nezůstala sama, i kdyz jsem byla sama s dcerou.
Moje segra je taky s neteří sama a na seznamce taky nasla fajn chlapa.
Kliid, trochu to pusť, nesmutni, užívej že jsou děti malé a nemáš žádný element, co by Ti kecal do výchovy a ono to casem přijde 😊

95newmommy2020
6. únor 2025

Wau, tak to jste mě překvapily. Já si to nedovedu časově ani prakticky představit. Jak bych stíhala randíčka, kina, večeře, wellnessy s takhle malými dětmi. Chodit na rande na hřiště nebo do herničky si neumím představit. Z toho by nic nebylo, je těžké si tam pokecat i s kámoškou, když se u toho honěj batolata.
Možná se pletu, ale myslela jsem, že by vztahy měly vzniknout nejdřív tak, že se poznávají jen ti dva.
Kdybych já skončila sama, tak jsem si na 100% jistá, že bych si nikoho fakt nenašla především z časových důvodů.

rozitta
6. únor 2025

@95newmommy2020 představ si, že existují i jiné typy mužů, kteří wellness, kina a večeře
při seznamování nepotřebují. S mým partnerem jsme šli poprvé na procházku, podruhé na venkovní minigolf, potřetí na výlet a už jsme věděli, že bez sebe nebudeme. Všechny tyhle rande byly baby friendly, i když jsme v té době děti ještě neměli 😉

mabs
6. únor 2025

@petraaa123 My jsme se seznámili na koncertě. Pak jsme se o měsíc později úplně náhodou potkali na dalším. Řekl si o moje číslo a pak jsme začali randit. Jde to, jen je to tršoku náročnější. Ale kluci ho milují.

andelka
6. únor 2025

Já jsem měla výhodu,že ex jako otec fungoval, takže děti byly pravidelně na víkendy u něj. A občas třeba odpoledne pohlídala babička,ale to bylo výjimečně. Měli jsme čtyři roky vztah na dálku, optimálně dva víkendy v měsíci,ale někdy to nevyšlo. Jinak jsme si psali,volali..Znali jsme se z dřívějška, zkontaktovali jsme se díky Facebooku. Mým dětem tehdy byly 2 a 4 roky, jeho 9. Vídali jsme se první roky bez dětí,potom už byly víkendy i společné. Jsme spolu 11 let.

simcakoc
6. únor 2025

Zůstala jsem sama kdy byli staršímu 2 roky a mlasdi 3m. Kolem roku male jsem se přes seznamku seznámila s partnerem. Od začátku věděl, že mám malé děti. On sám má dvě děti i když trochu starší. Hlídání jsem sice občas měla, ale jen pro toho staršího, takže jsme se scházeli i s dcerou. Později jezdil hlavně on za námi. Teď spolu máme pulrocniho syna. Moje děti ho přijali hned. Horší to bylo na druhé straně s těmi staršími. Tam to trvalo o hodně dyl.

martulka88
6. únor 2025

@rozitta Jako kdyby jsi psala o nás. První rande byla venku, procházky, piknik apod. Po měsíci a půl "dovolená" v Mikulově na víkend. Ale nejeli jsme za vínem, ale za přírodou. Jezdili jsme celé léto na výlety a jednou padlo kino. Už od první schůzky jsme věděli, co chceme a kam směřujeme.

@petraaa123 Brácha si našel před 11 lety partnerku na seznamce. Ona měla dvě holky cca 5 a 9 let tuším? Čím menší děti, tím lepší. Holky dost špatně nesly, že maminka není s tatínkem. A dost jim to stěžovaly. Na druhou stranu, maminka po 2.měsíci otěhotněla 🙈

jahodi
6. únor 2025

My jsme spíš třeba procházkoví, výletový, cestovací, takže všechno bylo možné s dítkem. Jasně že poznávačka Vídně bez byla jiná, než výlet do Bergama s dítětem, ale obojí bylo skvělé. (na to Bergamo dokonce naplánoval zasnoubení, absolutně dítě nepředstavovalo nějakou překážku. Naopak dostalo na tu hcvíli do ruky na hraní mobil, a tak nás zachytilo i na fotce)

cherie24
6. únor 2025

@95newmommy2020 na wellness jsme byli poprvé po 4 letech vztahu, až když se společná mladší dcera dala na 2 dny odložit a to jen proto, že jsme to vyhráli v soutěži. 😀 Kino nemá partner rád a kafe nepije. Rande byli hodně procházky, oběd v obyč restauraci nebo jsme se sešli u něho doma a uvařili společně večeři. Případně nějaký výlet s procházkou. Nepřipadali jsme si vůbec o nic ochuzení. 🙂

trdelnik234
6. únor 2025

@petraaa123
Ahoj,najprv si ujasni akeho chlapa vlastne chces,aby si k pdetom nepriviedla nejakeho trotla.
Potom sa zameraj na seba,aby si ty bola spokojna a tvoje deti mali spokojnu a emocne vyrovnanu maminku..
Ja kebyze som sama,tak novy chlap je to posledne co by som riesila...
Musela by som totiz riesit deti,domacnost,financie a uz by som premyslala kam.pojdem pracovat po materskej/rodicaku,lebo toto budes mat fest tazke..
Teraz k tvojej otazke.
Obcas by som si vyrazila von poflirtovat bez detiaby som nevysla z cviku.
Ja som stara skatula,tak ti dam tieto rady:
1. AK sa ti nejaky chlap paci,tak na seba upozorni,oslov ho
2. Netvar sa ze hladas chlapa na cely zivot a otca detom
3.Chlapa bud vizualne zaujmes alebo nie. Zbytocne tlacit na pilu.
4. Usmievava,upravena zenska co sama zvlada dve male deti je super vizitka.Znamena to,ze zvladnes vela veci,si zvyknuta nestarat sa len o vlastnu prdel,nie si fnukna a nenechas so sebou zametat. AK je to tak,spravny chlap to uvidi a oceni...
Stretnes urcite vela degesov ale najprv...Preto radim nastavit si to v hlave ako spolocensku hru,nie ako zivotny ciel.
Drzim palce.

barulina
6. únor 2025

@95newmommy2020 když jsou děti, je taky důležité ať si sednou společně, a pokud má děti o ten chlap, tak tím tuplem. Mě na 1. Rande na dve hodky, kdy jsem naschvál vybrala místo vedle baráku, pohlidala sousedka. Druhé “rande” proběhlo u nás doma, kdy jsem chytla covid a on se rozhodl se o nás postarat😂, ikdyz ksem protestovala, bylo to totiž dva dny po 1. Rande. Pak jsme sice zkincili se synem v nemocnici kvůli tomu covidu, ale teď už manzel už fungoval na 100 procent. Cca za měsíc, po našem uzdravení jsme poznali jeho holky a rodinu a teď už můžeme jezdit i sami. Jeho rodiče, vzali mě děti za své a jsou jim babičkou a dedou, takže pohlidaji

nimomo
6. únor 2025

@95newmommy2020 tak čekat do 15 let dítěte je naprostý nesmysl, to by jsi teprve potom zažila to pravé "peklo". Umíš si představit jak by na to reagovalo tvé dítě, které by bylo zvyklé mit maminku celou dobu jen pro sebe a a v patnácti by se najednou o ní mělo dělit?

trdelnik234
6. únor 2025

@95newmommy2020
Ahoj,no ja tiez nie, ale to je uplne normalne,nezazili sme to, netyka sa nas to (teda mam pocit,ze si vo vztahu este)..
Tie rande s detmi su o inom..
To kazdopadne....

me_druhe_ja
6. únor 2025

@95newmommy2020 Jako s neskolkovyma dětma bez možnosti hlídání je to složité, ale určitě ne nemožné. Pak, jak už chodí do školky, je přece jen víc prostoru. Navíc ženská už je v práci a často se seznámí tam.
Jinak přece neexistuje žádný "správný formát" jak má rande vypadat. Nehledě na to, že jinak vypadá rande dvou středoškoláků a jinak rande třicátníku. 😀
Třeba do kina jsem na rande chodila, když mi bylo 15, pak už ne. 😀 zrovna to je na rande úplně nejhorší místo podle mě. Vždyť si tam člověk nic neřekne 😀

zuzkasim
6. únor 2025

Mám známou, která se dala dohromady s chlapem (vlastně sousedem), ona 2 malé děti, on 1, takže většinou to bylo se všemi 3 dětmi🙂 Normálně hřiště, výlety, společné sportování.

l_
6. únor 2025

@95newmommy2020 jako proc? 😳

fioreta
6. únor 2025

Proč to dáváš na všechna diskuzní fóra, kolik těch rad a názorů potřebuješ 😝 To vždycky obdivuji, jak jsou někteří akční 😝 pardon, ale nedá mi to..tak jak se lidi seznamují, někde v reálu, na akcích u přátel, v tom fitku super, ale pokud to nefunguje, tak bych si prostě stáhla nějakou seznamovací aplikaci, založila profil na nějaké seznamce nebo napsala inzerát. Třeba se ti někdo ozve a třeba to vyjde 😎

mabs
6. únor 2025

@fioreta a ono je nějaké pravidlo, na kolik fór je vhodné dát dotaz? Takhle je šance, že dostane víc rad.

fioreta
6. únor 2025

@mabs ale jako jo, není pravidlo, může si to dát kam chce, jen je to úsměvné...navíc jaké rady chceš v tomhle případě dát, kolik jich může být?, tak dvě zásadní, které se budou opakovat: buď se seznámí v reálu, v tom fitku třeba může být iniciativní ona a někoho oslovit nebo si teda nainstaluje nějakou seznamovací aplikaci, založí profil, dá inzerát apod. Takže buď se seznámí v reálu nebo na internetu, je to pořád stejné 😝

j.kriv
6. únor 2025

Já se dala dohromady i se třemi dětmi s mužem, který mi pomáhal náhodně při stěhování, když viděl, že jsem na to sama. Má syna, s tím si rozumím bezvadně. On s mýma holkama taky.

hadruska
6. únor 2025

Chtela bych dat ta pravdu holkam,ktere pisou,ze lepe je seznameni s malymi detmi.Mam pubose,byla jsem s nima roky sama,pred tim tatinek ve spolecnem zivote moc nefungoval.Ted mam bajecneho partnera, se kterym pul roku zijem 80kilaku od puvodniho bydliste.A moji 11 a 14 a jeho vikendovy 13letak.... no,je to zajimave 😁

Strana
z3