Bojím se, že jsem těhotná - beru antikoncepci a atb.
Ahoj, je mi 17 let a již 4 měsíce beru antikoncepci Leverette. Před týdnem jsem měla antibiotika Pencilin ,ale brala jsem je pouze dva dny a měla jsem pohlavní styk. Myslíte ze za dva dny mohly antibiotika snížit ochranu antikoncepce a mohla bych být těhotná?Menstruaci mám až za týden a nevím co s tím.. Těhotná ještě opravdu být nechci😀
@aselluska Právě ,že u mé HA nikde v letáku nebylo napsáno nic o tom ze by tyto antibiotika snižovali účinnost ,ale zase na internetu jsem četla ,že právě Penicilin by účinnost HA snižovat mohl🙁,ale to až ted. Tak jsem z toho taková zmatená.
Mě doktorka uklidnila, že se s tím v životě nesetkala, že by atb snížila účinnost HA. Nepanikarila bych, popř příště kondom.
@klea81 Dobře, děkuji moc😄
Tak určitě by bylo rozumné počkat na očekávanou menstruaci. A nebo pokud si nervózní, zkus si koupit tehotensky test. Některé mohou potvrdit těhotenství už po 2 tydnech po pohl. styku
Ale být tebou, tak se opravdu nebojím 🙂 Jen na to tolik nemysli a buď klidná
@martinatrg Dobre dekuji😄docela se stresuji tak pravé kvůli tomu se bojím ze menstruaci vůbec nedostanu, tak se snažím nějak uklidnit😅
A to ja se s tim zase setkala. Spoluzacka ma takto syna z vysky. Hlavne,ze pribalak je v kazdem baleni, a kondomy v kazde drogerii....

Brala jsem antibiotika při HA. Už nevím, jaká to byla, ale v letáku stálo, že ATB snižují účinnosti HA. Zašla jsem si na gyndu, kdy je tedy zase účinnost úplná, a to po další menstruaci. Bylo něco takového napsáno u tvých léků? Na tuto otázku jsi se měla ptát předtím.