Co dělat po pozitivním těhotenském testu po užití Postinoru?
Ahoj,tak nevím kde začít. S přítelem se nám stala nehoda,tak jsem běžela do lékárny kde mě bylo doporučeno Postinor. Užila jsem ho jak jsem měla,2 tbl naráz. Začalo mě být špatně, tak jsem to přikládám k tomu ,ze to může být vedlejší ucinek toho prášku. Tak jsem to neřešila,jenže mě bylo divný že se nedostavilo žádné krvácení. Tak postupují dle návodu následuje udělat si tehotensky test. Pro jistotu jsem si udělala dva a každý jiný a nevěřím svm očím oba pozitivní?? 👀😲🫣
I přesto to všechno,přes ten driak si nasel cestu a moje otázka teď zní jak je to možný? 😃 Když jsem je užila správně.
Ja nevim jsem tedy těhotná? A jak.mam teď postupovat? Kdy mám jít na gyndu? Nemůže ten driak nějak ohrozit plod?
Samozřejmě když si to tak vybojovalo tak už se ho nechám 😊 Jen mám strach s nevím jak teď postupovat.
A nema se brat postinor do 12 hodin po styku? To by prece nebyl pozitivni tt, ten je pozitivni nejdriv 8 dni po styku
Ano,je možné, že nezabral. Stává se to. Objednej se na kontrolu ke gynekologovi
To, ze tabletka po nezabere je normalne. Nema 100% ucinnost.
Na gyndu si zavolas, povies kedy si mala posledne mesicky a oni ta podla toho objednaju. Neni to ziadna veda ☺️
Postinor nema potratovy efekt, ale ma blokovat oplodneni. Pokud k oplodneni doslo prednouzitin postinoru, tak efekt nema
@hezz17 ale ona letela hned po do lekarny, sem pochopila..rychleji uz to nejde 😀
Leda bys byla těhotná dříve, to by byla další možnost.
@1pomnenka to asi ne..
Minulý měsíc jsem měla normálně menses...
@ileni ano dnes je to 14 dni..
@misha31 dnes je to 14 dni po styku..
@hanka_12345 pokud ovulovala nebo byla tesne po, tak postinor moc nefunguje
Tak pokud si "nehodu" plánujete nechat, tak normálně zavolat na gyndu a nechat se objednat na nějaký 8tt, takže zhruba za měsíc.
Postinor by opravdu měl zablokovat usazení oplozeného vajíčka ve sliznici, neměl by mít přímý vliv na vajíčko samotné. Takže by neměl mít vliv na plod.
Vliv na plod by to mít nemělo. Já jsem tenkrát teda užila jinak jmenující se tabletku po. Taky jsem hned ráno letěla do lékárny, stálo mě to asi 900 a následně i sportovní postavu a veškerý spánek na více než 2 roky. Teď už má 5 let. Gratuluji. 😄 Na gyndu se objednat tak 7. až 8. týden.
Pokud jste se trefili zrovna do ovulace, tak ani prášky po nemusí účinkovat.
Hodně štěstí.🍀

Ještě přikládám foto dnešních testu 😊