Je 80000 hCG v těhotenství v 8. týdnu normální?
Zdravim všechny , chtěla bych se zeptat zda máte někdo podobnou zkušenost. Byla jsem u dr někdy v 7tt a říkal, že na ultrazvuku to špatně vidí, ale velikost odpovídá. Poslal mě na krev hcg. Dneska jsem byla na kontrole a v 8tt jsem měla výsledek 80000. Dr říkal, že ultrazvuk mi dělat nebude, že je to malé a zítra si mám zaplatit další test na hcg, prý je to 5 den po 1 odběru a uvidí se jestli to stoupne 3x. Na ultrazvuk mě prý pozve později. Zítra bych podle menstruace měla být v 8+6. Přijde mi to divné. I to že si musím druhý odběr zaplatit. Nemělo by mít miminko srdce? Dr na moje otázky odpoví ať nejsem vyplašená, že se uvidí. Ale mám strach. Čekala jsem na 2 čárky na testu 4 roky. Děkuji za jakoukoliv odpověď.
Co doktor, to jiný přístup. Ten můj dělá uzt při každé kontrole. Minulý týden jsem byla na potvrzení těhu, odpovídalo 6+2 tt a viděla jsem tlouct ❤️. Vzal mi zrovna krev, dál průkazku a poslal na genetiku ( hlavně kvůli věku). Kontrolu mám za měsíc. Pokud máš pochybnosti, najdi si jiného doktora
@nikol125 Děkuji za odpověď. Taky mi to přijde zvláštní. Vůbec nevím co si o tom mám myslet.
@bertik20 Děkuji za odpověď. Jsem právě z toho přístupu překvapená. Vždy jsem byla spokojená. A je mi přes 40, tak to moc nechápu.
Já jsem někde četla, že se v tehu nemá dělat často ultrazvuk. Mám pocit, že Velké Británii se dělá jen 1 za celé těhotenství. Že to není nejzdravější pro plod 🙂
@mydlova děkuji za odpověď.
To sa mi zda ako hrozna blbost ist znovu na hcg, ved v 9 tyzdni uz utz musi byt jasny
Změnila bych lékaře, potvrzení srdeční akce a vyloučeni mimoděložního je snad samozřejmostí...
@vladienka děkuji
@cuuza děkuji. Zítra jdu ráno na krev a odpoledne k mudr.a uvidím co bude. Kdyztak změním lékaře. Jsem nechtěla být za histerku, která dělá ze všeho problém.
Taky mi přístup nepřijde úplně ok. Já bych změnila doktora
Kdy máš mít výsledky z krve? Jinak tedy předpokládám, že to bude asi tvoje první těhu, jinak bys měla s čím "srovnávat". Tohle jsem tedy nezažila nikdy. Srdíčko je standardně vidět cca v 6tt, nechápu doktorův přístup. Jestli se mu něco nezdá, má ti to říct narovinu a ne tě popotahovat po odběrech. Takže buď bych změnila dr, nebo bych mu řekla, že utz chci... držím palce, ať je všechno v pořádku ♥️
Ahoj, já měla u posledního posun také 2tt a jak píšeš ty s těmi testy silnou čárku až tak 4. Den po vynechání. Když jsem slyšela srdíčko oddychla jsem si ale cca 8tt krvácení a už jsem ani nedoufala, že to bude dobré vedle malého se udělala sraženina a já jsem se připravila na nejhorší (o těhotenství předtím jsem takto přišla, i když bylo slyšet srdce) Vzala jsem si volno, nohy tři dny nahoře. Za 14 dní budou malému tři roky ;)
Holky tak jsem byla u dr a výsledek hcg po 4 dnech od 1 odběru bylo 71000. Říkal trošku to kleslo a že uvidíme. Pozval mě v pondělí na utz a že rozhodne. Mám strach a vím, že když hcg kleslo není to nic dobrého. Už mám 1 sam.potrat za sebou a tolik jsem se radovala, že nekrvácím. A teď toto. Chtěla jsem to vědět narovinu, ale doktor ať vydržím. Chce se mi brečet a čekat do pondělí mi moc nepřidává... děkuji vám za odpovědi.
No, klesající Hcg většinou nic dobrého nevěstí, zvláště tedy v tomto týdnu, ale snaž se být pokud možno v klidu a zbytečně se ještě víc nestresovat. Samovolný potrat to nutně značit nemusí... Držím ti moc palce, aby vše bylo v pořádku ♥️
Ahoj, hcg mi kleslo cca o 4tisice a vše bylo v poradku, byl to vrchol okolo 100t s pak už kleslo, byla jsem myslim 10.tydne…Drzim palce
@kkacca moc děkuji. Budu v 9+5 v pondělí tak mám strach
Taky jsem měla, ale dopadlo to dobre, tak ať to vyjde 🙂
@susmevem Moc děkuji za povzbuzení.
@kkacca děkuji... budu pozitivní. Snad to dopadne dobře.
Ahoj, tak jak to dopadlo?
Taky mě zajímá, jak to pokračuje 🙂
Zdravim Vás holky. Zítra nastupuji do nemocnice. Bohužel ❤️ nebylo....
... to mě moc mrzí, jdeš na revizi? Já byla v pátek 😔, tak soucítím...😔
Tak to me mrzi, ze to nemelo lepší konec..drzim palce, ať to vyjde, sama mam za sebou revizi a v tu chvíli mi to prislo jako konec světa, nakonec mam doma dvě děti..
Holky děkuji moc. Jdu na revizi. Jednu jsem absolvovala v dubnu a teď znovu.. Jsem doufala, že to bude v pořádku.
@susmevem To je mi moc líto, že to u tebe tak nedopadlo.
... jj, bohužel no 😔. I mě je to moc líto, věřila jsem, že to bude v pořádku 😔

No ultrazvuk se co ja vim dela tedy vzdy, hlavne takto ze zacatku.. a ano srdicko uz by byt melo myslim ze i podle hcg uplne neuvidi to co na ultrazvuku.. zvlastni 🤷♀️