icon

Je možné otěhotnět brzy po biochemickém těhotenství?

25. črc 2025

Ahoj holky. Chci se zeptat, protože jsem z toho úplně zmatená a nevim, co si myslet. Normálně mam celkem pravidelne cykly, ca.26 az 28 dni. Poslední cyklus byl dlouhý 46 dni, protože se jednalo o biochemicke tehotenstvi (potvrzeno ultrazvukem, kde byla jen vysoka sliznice a hcg z krve 450).Kdyz jsem zacala krvacet, hcg spadlo na 20 a na konci krvaceni uz byl test z krve i papirkovy negativni. Tak jsem si rekla, ze tenhle cyklus si budu dělat ovulacni testy, protože netusim, kdy mam ovulaci. Zacala jsem ca. 8 dc. Testy byly pozitivni, ale ne jak kontrolni carka. Postupně slably. Pak jsem se na to par dni vykaslala a udělala zase LH test 3 dny zpátky, kdy byla tedy carka skoro stejne silna, jako kontrolni. Což mi přišlo zvláštní, ze by tak pozdě.. tak jsem si udělala ze zvědavosti tt a byl tam duch, který každým dnem nepatrně sili. Je možné, ze bych tak brzy znova otěhotněla a nebo to byla opravdu opožděna ovulace a ovlivnila i tehotenske testy? Taky muze byt, ze jsou testy vadné a ukazuji falešné duchy… Mely jste některá něco podobného? Dnes jsem 21dc. Prosím anonymně, nechci, aby někdo věděl o mém případném tehotenstvi.
Ps: tt na fotce je z dneska

Je možné otěhotnět brzy po biochemickém těhotenství?
reeeza
25. črc 2025

Ovu test ti může zaznamenat těhotenství, ale opačně to nefunguje. Tt nemůže zaznamenat ovulaci.

To, že jsi měla před 3 dny ovulaci, která by vedla ke dnešnímu duchu na testu je blbost. Vajíčko by ještě nebylo uhnízděné. Ale je možné, že pozitivní test 8dc zaznamenal nastávající ovulaci. Ta mohla být dejme tomu 9dc, 10dc. Teď bys byla 11dpo, což ba ducha sedí 🙂

Jinak po těhotenství, i biochemickém, mohou nastat změny v cyklu - jeho délce, bolestivosti ms nebo bolestivosti ovulace, čas ovulace atp.

Pokud jsi měla negativní tt a teď je zase na testu duch, je možné, že se jedná o těhotenství. Uvidíš, jestli tt sílí. Někdy se těhotenství ( biochemickým) tělo nastartuje a je tzv. pohnojeno a zadaří se záhy po něm.

anonym_23ec39
25. črc 2025

@anonym_autor testovala bych dal je možné že ovulace byla úplně jinak než jste dělala ovu test hlavně ovulacni test není 100 % záruka je to jen pomocník že máte v těle LH hormon tak že bych buď zašla na krev nebo testovala dál a uvidíte zda carka sílí

autor
25. črc 2025
@reeeza

Ovu test ti může zaznamenat těhotenství, ale opačně to nefunguje. Tt nemůže zaznamenat ovulaci.

To, že jsi měla před 3 dny ovulaci, která by vedla ke dnešnímu duchu na testu je blbost. Vajíčko by ještě nebylo uhnízděné. Ale je možné, že pozitivní test 8dc zaznamenal nastávající ovulaci. Ta mohla být dejme tomu 9dc, 10dc. Teď bys byla 11dpo, což ba ducha sedí 🙂

Jinak po těhotenství, i biochemickém, mohou nastat změny v cyklu - jeho délce, bolestivosti ms nebo bolestivosti ovulace, čas ovulace atp.

Pokud jsi měla negativní tt a teď je zase na testu duch, je možné, že se jedná o těhotenství. Uvidíš, jestli tt sílí. Někdy se těhotenství ( biochemickým) tělo nastartuje a je tzv. pohnojeno a zadaří se záhy po něm.

@reeeza děkuji moc za odpoved. To me taky napadlo,ze mohla být ovulace kolem 10 dc,ikdyz si nejsem vedoma ovulacnich priznaku...Vzpomínám si,ze jsem krvacela 6 dni,pak byl 2,3 dny klid a pak jsem ještě zacala spinit na 3 dny. A to vychází na ty dny,kdy by měla být teda ovulace,pokud dnesni test neni vadny.
Tohle bylo moje druhé biochemko a fakt je, ze u obou jsem mela menstruaci daleko slabsi,nez mívám běžně.

autor
25. črc 2025
@anonym_23ec39

@anonym_autor testovala bych dal je možné že ovulace byla úplně jinak než jste dělala ovu test hlavně ovulacni test není 100 % záruka je to jen pomocník že máte v těle LH hormon tak že bych buď zašla na krev nebo testovala dál a uvidíte zda carka sílí

@anonym_23ec39 díky moc za odpoved. Jj,budu testovat dal. Každopádně jsem přečetla hodne diskuzi a prave skoro všechny holky mely po biochemickem buď opožděnou,anebo jako obvykle. Proto mi prijde zvláštní, ze bych ji měla tak brzo. Vlastně hned po skončení ms.

anonym_ed4661
31. srp 2025

Ahoj, mám podobný problém. Pravděpodobně jsem prodělala biochemické těhotenství, a to minulý cyklus. Lékař mi jej nepotvrdil, protože na začátku krvácení jsem již měla hodnotu HCG v krvi 0. Bylo mi to divné, protože mi dokonce týden před začátkem krvácení vyšel pozitivní digitální Clearblue. Nicméně, řeším teď to, že se mi brutálně rozhodila ovulace, která však nepřišla v termínu, kdy přijít měla. Měly jste to některá tak, že přišla dřív a prostě jste nestihly testovat ovulačními testy? A případně došlo k tomu, že jste i přes takto rozhozenou ovulaci otěhotněly? Děkuji. Prosím o zachování anonymu, jsem tu nová s zatím nechci případné zadaření se nějak zakřiknout. 🙂

anonym_ed4661
31. srp 2025

A ještě dotaz na autorku diskuze, jak Ti to dopadlo? Doufám, že dobře. ❤️