icon

Jméno Anita pro holčičku. Jaké jsou zkušenosti?

makulka11
7. črc 2024

Ahoj, chtěla bych se poradit ohledně jména pro holčičku. Moc se nám líbí Anita, ale pořád váhám… Někdo kdo má holčičku Anitu? Jak se Vám jméno používá, tvaruje apod. Děkuji za odpověď ☺️

verunnaj
7. črc 2024

@makulka11 mám kamarádku a moc se mi to líbí, dokonce jsem to navrhovala pro dceru😁 Anit, Anitko 🙂

kristyneckaa27
7. črc 2024

@makulka11 My máme Soňu. Ale Anita je krásné, a není tak časté.

leilinka1234
7. črc 2024

Máme v okolí jednu Anitu. Je to krásné jméno.

goovana
7. črc 2024

@makulka11 msm kamarádku a ta Anitku má...každého věc přeci

lentilkah
7. črc 2024

Za me v pohode 🙂

stelica51
8. črc 2024

Anita je krásné jméno. Mně se momentálně dost líbí jméno Dorota, Dorotka, Dorka. Pokud by se nám někdy podařilo děvčátko, tak se bude jmenovat rozhodně takhle a ničí názor mě prostě nezajímá. 😀

zlataberta
8. črc 2024

@stelica51 Dorota je nádherné jméno👍

zlataberta
8. črc 2024

Anita je krásné jméno. A hlavně není na každém kroku.

miryp
8. črc 2024

Anitu nemáme, ale jméno je to pěkné.
Z knihy Miloslavy Knappové JAK SE BUDE JMENOVAT VAŠE DÍTĚ?:
"ANITA, původem španělská dom. podoba hebrejského j. Anna, tj. "milostná", popř. zkrácenina j. Juanita (Jana - viz níže), užívaná dnes již jako základní podoba jména - Dom. podoby: Anitka, Ani, Anuš(ka), Aňa, Nita ap...".

eliss232
8. črc 2024

Klidně bych tohle jméno zvolila. 🙂 Rozhodně je to hezčí než nějaké poameričtěné jména, co mají ženy ve zvyku v dnešní době dávat. 😀

kaaacaaatkooo
8. črc 2024

Anita je pěkné jméno, znám 2. Ale když ho kamarádka poprvé vyslovila, nevěděla jsem, jestli říká Aneta nebo Anita. 🙂

kupi
8. črc 2024

Anita je moc pěkné jméno, v rodině máme podobné Aniku a Adinu

elis1987
18. črc 2024

Tak jméno to krásné určitě je záleží zda se líbí především vám. My máme doma Elišku Adélku a Štěpánku teď nevíme jaké dáme jméno.