Kdy gynekolog pozná těhotenství?
Zajímalo by mě kdy nejdříve gynekolog pozná těhotenství? Může to poznat jestě před menstruací? Díky za odpovědi.....
Ahoj, přesně tak, nejdřív při vynechání měsíčků z krevních testů, pak záleží, jak má doktorka dobrý utz, ale ten konec 6 tt by už mohlo být vidět srdíčko. Mě na začátku vzala krev. Utz udělala taky, jen vyloučila mimoděložní a nahoře v děloze byl vidět nějaký stíneček, tak řekla, že to bude asi ono, ale stejně jsme čekaly na výsledky hCG z krve, aby byla jistota, že jsou pozitivní. Na konci šestého týdne jsem běžela na pohotovost kvůli krvácení, na utz už bylo mimi i s bijícím srdíčkem. 🙂 Ale doktorka tě kolikrát ani dřív jak v tom 6. týdnu na kontrolu neobjedná, nemá to prostě smysl. Někteří doktoři objednávají na 1. utz až v 8. týdnu.
takže neplaš ještě když ani nevíš, jestli to náhodou nedostaneš 😉 . I tak bys stejně měla počkat aspoň do toho konce 6. týdne. Ono se často stane, že třeba hned v pátém týdnu potratíš, tak je lepší, když ještě nevíš, že jsi těhotná (alespoň pro tvou psychiku). Prostě opožděná menstruace, řekneš si.
Přeji, ať se vše daří a za chvilku jsou 2// na testíku. 🙂
Před MS podle mne nepozná. 😉
Já byla u gynekologa kvůli bolestem v podbřišku a nepřicházející MS (to jsem netušila, že bych mohla být těhotná, páč se mi 2 dny předtím test ukázal negativní) a byla tam už malá dutinka...to jsem byla 5+6 tt, říkal, že kdybych přišla o den dva dřív, tak by ještě nic neviděl 🙂 objednal mě až na 8.tt a to už bylo srdíčko 🙂
Mě dělala ultrazvuk ve 4.týdnu a to byla vidět malá dutinky 4 mm a pak v 6.týdnu a to už bylo srdíčko o stošest
Myslim ze drive jak 6-7tt to nema smysl,pokud mimi chces 🙂 i pro klid duse.Ja po x negativnich teatech uz testkvala az cca 5t od ms. Do te doby jsem nad tim ani nepremyslela, pac bych se zblaznila 🙂

Mně lékařka řekla, že na sonu/utz uvidí něco až tak v 6.-7. tt a to akorát vyloučí mimoděložní... Do té doby jedině dle hladiny hcg v krvi.