icon

Těhotenský test...

ludul
29. led 2021

Dnes jsem 28DC, od pondělí píchání v podbřišku, občasná nevolnost,zácpa...normálně bych neřešila a počkala a za pár dní testla znovu,ale v pondělí mám nastoupit po 6letech do nové práce a fakt nevím jak s tím naložit...doma m 5letaka s vývojovou dysfazii,který je ve školce,ale jen do 15h a pak by hlídali rodiče,ale absolutně jej nezvládají...já bych do práce dojížděla a smlouva na dobu určitou,po zkusebce bych končila 4mesic....manžel má časované hodně náročné zaměstnání(právník)....první těhotenství rizikové(od 4mesice na neschopence,trhu cukrovka,křeče,vysoký krevní tlak,preeklampsie,porod vyvolávaný 14dni před termínem)...a v teď,přijde mi podpasovka nastupovat těhotná a nerict,na druhou stranu,když to řeknu,tak me vyhodí(nárok na mateřskou nebudu mít tak ani tak)...první syn je narocnej i v 5letech,pořád díky své DG potrebuje asistencí defakto nonstop...foto TT z dneška,blbě se to fotí,ale vidět jde hezky,jen se mi z toho všeho trepou ruce🙉

Těhotenský test...Těhotenský test...Těhotenský test...
rickym
29. led 2021

Dušíka vidím. Ale je ještě brzy na závěry. Do práce bych nastoupila. Odejít můžeš vždycky.. Držím pěsti, ať to dopadne, jak si přeješ🍀❤

goovana
29. led 2021

@ludul souhlasím
Zkušební doba je od slova zkouška
Já bych taky normálně nastoupila udělala pak další testy popřípadě gynekolog a odejít se dá vždycky a férově

mimi1004
29. led 2021

Nedělej unáhlené závěry. Může se stát cokoli a zkušební doba to jistí. V této době bych normálně do práce nastoupila a neřešila, jestli to je nebo není fér. Těhotenství je tvá osobní věc a zatím nejsi povinna to hlásit. Zaměstnavatel taky nebude řešit, z čeho budeš žít, když tě propustí. Objednej se nejdříve na gyndu a pak se uvidí. Držím pěsti 🙂

drep
29. led 2021

Duchy lovit neumím, v tom neporadím, ale pokud máš “jen” pozitivní test, do práce bych nastoupila a fakt neměla výčitky. Pracovat se dá i těhotná a když to nepůjde, tak můžeš skončit ve zkušebce, nebudeš ani první ani poslední

empik
29. led 2021

Ahojky, zažila jsem podobnou situaci. V září jsem měla nastupovat jako notářský koncipient. Ve středu jsem podepsala smlouvu a ve čtvrtek jsem zjistila, že jsem těhotná. Pan notář byl jeden z prvních, který o mém těhotenství věděl 😀 Bylo by mi hrozně hloupé ho 3 měsíce vodit za nos a po konci zkušebky mu říct, ať si pomalu hledá někoho jiného. V tomto oboru je zaučování časově a nejspíš taky psychicky dost náročné (pro obě strany). V tvém případě bych se asi rozhodla podle toho, zda je na tvou pozici těžké najít náhradu a zda je zaučování obtížné a časově náročné... Pokud pohoda, neřešila bych to a do práce nastoupila 🙂

Edit: Jinak těhotná podle mě jsi... 🙂

ludul
autor
29. led 2021

@empik děkuju za zkušenost...vubec netuším, jak náročné bude zaučení, danou práci jsem nikdy nedělala, navíc se do práce vracím po 6 letech s hodně náročeným prvním synem....manžel je celkem proti, abych nastoupila, peníze u nás nehrají roli, mohu si dovolit zustat doma....ale příjde mi fakt blbost tahat nadřízenou za nos...je to práce pro českého operátora, po zaučení bych pracovala v době covidu z domu, možná i to zaškolení, což si teda vůbec nedokážu představit, když s danou prací vubec nemám žádnou zkušenost....navíc v prvním těhotenství my bylo fakt blbě, od 6 týdne jsem zvracela v autě i jako řidič, tehdy jsem jezdila do práce 10 KM a několikrát stavěla u příkopu a zvracela...ted bych jezdila cca 25KM ( na zaučení, které vůbec netuším jak bude dlouho)

monika3456
29. led 2021

@ludul nějak nechápu dotaz?? Ty máš ducha na testu. Budeš zřejmě navolavat a něco nabízet po telefonu, navíc na home-office a děláš z toho drama? Nevím, navolávače z domu můžeš dělat až do porodu 🙈

ludul
autor
29. led 2021

@monika3456 nepochopila jsi to...

rickym
29. led 2021

@monika3456 já si i na HO musela vzít na 2tydny nemocenku, kvůli nevolnostech. Nešlo pracovat.. a celkově mi bylo dost zle, zaučovat bych se v tu dobu tedy nechtěla🙊

ludul
autor
29. led 2021

@rickym děkuji za názor 🙂 ono, kdybych šla do oboru, kterej znám, tak jsem s tím ok, ale obor IT Support je pro mě fakt velká neznámá 🙂 kdyby se jednalo o nějakou brnačku, tak to vůbec neřeším, ale ono se nejedná...navíc v mýma dg z prvního těhotenství a s malým, kterého mám doma by to bylo opravdu náročné...takže po noční a ranní konzultaci z manželem, jsme došli k závěru, že nenastoupím...už jsem to oznámila mojí budoucí šéfové, která teda tuto zprávu nečekala ... ale já chci mít čistý svědomí a klidný spaní 🙂 šefová byla překvapena a říkala, že je teda nerada, ale za ferové jednání(což v dnešním světě není časté), tak mám bod a v daném zaměstnání se mám ozvat, až budu chtít pracovat, že o slušné a čestné jednání jim jde v první řade...takže vyřešeno a ted si jdu uvařit čaj a relaxovat

rickym
29. led 2021

@ludul pokud to navíc z finančních důvodu není problém, tak myslím, že jste se rozhodli dobře😉