Těhotenský test...
Dnes jsem 28DC, od pondělí píchání v podbřišku, občasná nevolnost,zácpa...normálně bych neřešila a počkala a za pár dní testla znovu,ale v pondělí mám nastoupit po 6letech do nové práce a fakt nevím jak s tím naložit...doma m 5letaka s vývojovou dysfazii,který je ve školce,ale jen do 15h a pak by hlídali rodiče,ale absolutně jej nezvládají...já bych do práce dojížděla a smlouva na dobu určitou,po zkusebce bych končila 4mesic....manžel má časované hodně náročné zaměstnání(právník)....první těhotenství rizikové(od 4mesice na neschopence,trhu cukrovka,křeče,vysoký krevní tlak,preeklampsie,porod vyvolávaný 14dni před termínem)...a v teď,přijde mi podpasovka nastupovat těhotná a nerict,na druhou stranu,když to řeknu,tak me vyhodí(nárok na mateřskou nebudu mít tak ani tak)...první syn je narocnej i v 5letech,pořád díky své DG potrebuje asistencí defakto nonstop...foto TT z dneška,blbě se to fotí,ale vidět jde hezky,jen se mi z toho všeho trepou ruce🙉

Nedělej unáhlené závěry. Může se stát cokoli a zkušební doba to jistí. V této době bych normálně do práce nastoupila a neřešila, jestli to je nebo není fér. Těhotenství je tvá osobní věc a zatím nejsi povinna to hlásit. Zaměstnavatel taky nebude řešit, z čeho budeš žít, když tě propustí. Objednej se nejdříve na gyndu a pak se uvidí. Držím pěsti 🙂
Duchy lovit neumím, v tom neporadím, ale pokud máš “jen” pozitivní test, do práce bych nastoupila a fakt neměla výčitky. Pracovat se dá i těhotná a když to nepůjde, tak můžeš skončit ve zkušebce, nebudeš ani první ani poslední
Ahojky, zažila jsem podobnou situaci. V září jsem měla nastupovat jako notářský koncipient. Ve středu jsem podepsala smlouvu a ve čtvrtek jsem zjistila, že jsem těhotná. Pan notář byl jeden z prvních, který o mém těhotenství věděl 😀 Bylo by mi hrozně hloupé ho 3 měsíce vodit za nos a po konci zkušebky mu říct, ať si pomalu hledá někoho jiného. V tomto oboru je zaučování časově a nejspíš taky psychicky dost náročné (pro obě strany). V tvém případě bych se asi rozhodla podle toho, zda je na tvou pozici těžké najít náhradu a zda je zaučování obtížné a časově náročné... Pokud pohoda, neřešila bych to a do práce nastoupila 🙂
Edit: Jinak těhotná podle mě jsi... 🙂
@empik děkuju za zkušenost...vubec netuším, jak náročné bude zaučení, danou práci jsem nikdy nedělala, navíc se do práce vracím po 6 letech s hodně náročeným prvním synem....manžel je celkem proti, abych nastoupila, peníze u nás nehrají roli, mohu si dovolit zustat doma....ale příjde mi fakt blbost tahat nadřízenou za nos...je to práce pro českého operátora, po zaučení bych pracovala v době covidu z domu, možná i to zaškolení, což si teda vůbec nedokážu představit, když s danou prací vubec nemám žádnou zkušenost....navíc v prvním těhotenství my bylo fakt blbě, od 6 týdne jsem zvracela v autě i jako řidič, tehdy jsem jezdila do práce 10 KM a několikrát stavěla u příkopu a zvracela...ted bych jezdila cca 25KM ( na zaučení, které vůbec netuším jak bude dlouho)
@ludul nějak nechápu dotaz?? Ty máš ducha na testu. Budeš zřejmě navolavat a něco nabízet po telefonu, navíc na home-office a děláš z toho drama? Nevím, navolávače z domu můžeš dělat až do porodu 🙈
@monika3456 nepochopila jsi to...
@monika3456 já si i na HO musela vzít na 2tydny nemocenku, kvůli nevolnostech. Nešlo pracovat.. a celkově mi bylo dost zle, zaučovat bych se v tu dobu tedy nechtěla🙊
@rickym děkuji za názor 🙂 ono, kdybych šla do oboru, kterej znám, tak jsem s tím ok, ale obor IT Support je pro mě fakt velká neznámá 🙂 kdyby se jednalo o nějakou brnačku, tak to vůbec neřeším, ale ono se nejedná...navíc v mýma dg z prvního těhotenství a s malým, kterého mám doma by to bylo opravdu náročné...takže po noční a ranní konzultaci z manželem, jsme došli k závěru, že nenastoupím...už jsem to oznámila mojí budoucí šéfové, která teda tuto zprávu nečekala ... ale já chci mít čistý svědomí a klidný spaní 🙂 šefová byla překvapena a říkala, že je teda nerada, ale za ferové jednání(což v dnešním světě není časté), tak mám bod a v daném zaměstnání se mám ozvat, až budu chtít pracovat, že o slušné a čestné jednání jim jde v první řade...takže vyřešeno a ted si jdu uvařit čaj a relaxovat

Dušíka vidím. Ale je ještě brzy na závěry. Do práce bych nastoupila. Odejít můžeš vždycky.. Držím pěsti, ať to dopadne, jak si přeješ🍀❤